İş insanı Rahmi Koç hakkında soruşturma

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
haklı olduğunuz konularda haklısınız diyoruz ama içinizdeki kürt düşmanlığını bir kenara bırakın kim hangi milletten biri için söylerse söylesin iğrenç ve mide bulandırıcıdır.
rasim ozan oldunuz konu üzerinden başka açılımlar yapmaya ne heveslisiniz çirkin de geç arkadaş.

Fıkradan da mı mağdur olmuşlar
Kim koydu onları fıkraya?
Laz, Çerkez, Alman, Fransız olurdu bizim fıkralarda.

Rahmi Koç'un fıkrasını çoğu anlamamıştır.
Hastane açılışında, kendi samimi gördüğü ortamda konuşmuş.
Yanındaki ve gülen kişi de Binali Yıldırım.
Ona da soruşturma gelir mi?

Baroların kimin güdümüne geçtiğini gösterir bir olay olmuş.

Meselenin kadın hassasiyeti olduğuna da zerre inanmıyorum.

Fıkra çok çirkin.. Kadın bedeni üzerinden yapılan fıkralar olduğunda şimdiye kadar tepki vereni görmedim. Topluma mal olmuş kişiler yaptığında hoş karşılanmadığı için bu kadar yaygara çıkartılmış. Eminim ki Laz veya Türk kadını denilseydi bu kadar tepki gösterilmez, ''ifade özgürlüğü'' veya ''adı üstünde mizah'' denilir geçerdi. Kendisini dürüst iş insanı diye severdim, kimi sevsem 3 gün yaşamıyor zaten.​

Anlattığı fıkra komik bile değil. Hadi geçiyorum komik olup olmamasını da bir etnik kimliği ve aynı zamanda kadınlığı aşağılayıcı kalıplar üzerinden mizah üretmeye çalışmak, son derece problemli bir şey. Hepimiz Ricky Gervais izliyor bu ofansif mizah değil. Burada sorun yalnızca anlatılan hikaye degil; sorun, hikayedeki 0 komedi bolca aşağılama. Çünkü fıkra açıkça Kürt kadının daha cahil, daha geri, daha az medeni, daha az saygın olduğu yönündeki örtük kabulleri dile getirmekten başka hiçbir şey yapmıyor.

Rahminin sözleri, sermayenin taşıdığı kibri de açıkça açığa çıkarıyor bu arada. Toplumun farklı kesimlerini kendi hayat deneyimlerinden bağımsız biçimde stereotiplere indirgiyor.

Gelelim şimdi sonuca, ne olmalı?

Koçun açıklaması sert biçimde eleştirilmeli, kınanmalı ve kamuoyu tarafından güçlü bir tepki verilmeli. Böylesi bir olayda toplumsal tepkinin ortaya konulması da demokratik toplumun doğal refleksidir zaten. Dünden beri de bu refleksi seyrediyoruz. Hatta bölgedeki insanlar Koç Grubu şirketlerini boykot edebilir, tepkilerini barışçıl yollarla ifade edebilir ve bu sözlerin kabul edilemez olduğunu pasif davranışlarılı ile gösterebilir. Toplumsal yaptırım, ifade özgürlüğünün karşıtı değildir, çoğu zaman bir başka ifadenin bir başka dile geliş biçimidir.

Şimdi gelelik @Plesk in içindeki o minik naziye. Rahmi Koçun sözleri suç. Bu hukuken sabit. Bir çok hukukçu bu konuda hem fikir. Suç olmadığını düşünen azınlık hukukçular varsa da, soruşturma konusu mudur? Evet. Gidip yargılanıp beraat edebilir. Ama soruşturma için “basit suç şüphesi” yeterli. Bunu kanun diyor. Malum barolar dediğiniz barolar Kürt şehirlerinin baroları. Kürt halkına hakaret eden, Kürt kadınını aşağılayan bir söyleme karşı tabii ki hareket geçecekler. Napsınlar? Komik olmayan bu fıkraya gülsünler mi?

Gelelim benim fikrime. Ben ifade hürriyetinin sınırlarını çok geniş alırım. Her ifadede bu böyle. Beni rahatsız etse dahi. Benim inandığım değerlerde kaba, ayrımcı, incitici veya ahlaken yanlış bulunan her sözün ceza soruşturmasının konusu haline getirilmesi, ifade özgürlüğü bakımından ciddi sakıncalar doğurur. Demokratik hukuk devletinde temel ilke, beğenmediğimiz, hatta öfke duyduğumuz fikirlerin ve ifadelerin de hukuki koruma altında olmasıdır.

Bu nedenle Koçunun sözleri etik açıdan son derece problemli, toplumsal açıdan kınanması gereken ve haklı tepkileri davet eden sözler evet. Ancak ceza soruşturması yerine, bu ifadeleri kamusal eleştiri, toplumsal baskı, özeleştiriye zorlama ve boykot gibi demokratik tepki mekanizmalarıyla karşılamak daha doğru bir yaklaşım.

...Şimdi gelelik @Plesk in içindeki o minik naziye. Rahmi Koçun sözleri suç. Bu hukuken sabit. Bir çok hukukçu bu konuda hem fikir. Suç olmadığını düşünen azınlık hukukçular varsa da, soruşturma konusu mudur? Evet. Gidip yargılanıp beraat edebilir. Ama soruşturma için “basit suç şüphesi” yeterli. Bunu kanun diyor. Malum barolar dediğiniz barolar Kürt şehirlerinin baroları. Kürt halkına hakaret eden, Kürt kadınını aşağılayan bir söyleme karşı tabii ki hareket geçecekler. Napsınlar? Komik olmayan bu fıkraya gülsünler mi?
keşke o malum baroların ülke değerleriyle ilgili diğer olaylarda da tepkisini görebilsek değil mi serhat. maalesef göremiyoruz. suç olan birçok konuda hukuken geç, göstermelik olsa bile ortak bildiriye katılıp en ufak bir kınama yapmazlar. kürt değiliz diye sanırım.

bunları defalarca konuştuk seninle onun için tekrar tekrar konuşmaya gerek yok.

keşke o malum baroların ülke değerleriyle ilgili diğer olaylarda da tepkisini görebilsek değil mi serhat. maalesef göremiyoruz. suç olan birçok konuda hukuken geç, göstermelik olsa bile ortak bildiriye katılıp en ufak bir kınama yapmazlar. kürt değiliz diye sanırım.

bunları defalarca konuştuk seninle onun için tekrar tekrar konuşmaya gerek yok.
Defalarca konuştuk ama hep aynı şeyi söyledim. Bunlar senin hezeyanların malesef.

Gel somutlaştıralım. Tepki verilmiş mi “Ülkeyi ilgilendiren Kürt dışındaki diğer konularda” verilmemiş mi?

1-) CHP ye dönük mutlak butlan kararına karşı yapılan açıklama, Kürtlerle alakası yok.
IMG_9952.jpeg

2-) Somada meydana gelen maden işçilerinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin açıklama, Kürtlerle alakası yok.IMG_9953.jpeg

3-) Urfa ve Maraşta meydana gelen okul baskınlarına ilişkin yapılan açıklama, SSÇ ve hırt diye Kürtleri suçlu bulduğunuz vakalar hani. Kürtlerle alakası yok.IMG_9954.jpeg
4-) Kürt olmayan hatta kemalist diyebileceğimiz gazeteci İsmail Arı nın tutuklanmasına dönük yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.
IMG_9955.jpeg
5-) ABD - İran savaşına dönük yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.

IMG_9956.jpeg

6-) Gazzeye yardım götüren SUMUD filosuna dönük yapılan saldıraya karşı yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.

IMG_9957.jpeg

7-) İmamoğlunun avukatı Av.Pehlivanın tutuklanmasına dönük yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.IMG_9958.jpeg
8-) CHP İstanbul İl Başkanlığına atanan kayyum ile ilgili yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.

IMG_9959.jpeg

9-)Gazzedeki soykırıma ilişkin yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.

IMG_9960.jpeg
10-) Boludaki otelde çıkan yangına dair yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.

IMG_9961.jpeg

11-) 15 Temmuzun yıl dönümünde yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.

IMG_9962.jpeg

Daha bir çok daha böylesi ülke ve dünya gündemine dönük açıklamayı, somut ve net bir şekilde koyabilirim buraya. Herhangi bir antidemokratik vaka. Muhakkak refleks vermiştir bu barolar. Ama görmek istemezsin bunu. Kürde dönük de bundan çok daha fazla açıklama yapmış, hareket geçmiştir tabii ki. Çünkü günün sonunda bu barolar Kürt nüfusun yoğunlukta yaşadığı kentlerin barosu, tabii ki diğer herkes sessiz kalırken ses çıkaracaklar. Tabii ki tepki ortaya koyacaklar.

Ve fakat siz diyorsunuz ki, o konulara girmesin. Kürdün hakkını savunmak = terörü savunmak. Komik bir bakış açısı. Kürt kentlerinin baroları Kürde dair açıklama mı yapmış. Aman aman, hemen malum barolar hemen terörö destekçisi barolar hemen yafta.

I ıh objektif bir değerlendirme değil sendeki dostum, sendeki senin sanrıların(malum barolar), görmediklerin(her hak ihlalinde refleks göstermeleri) ve görmeyi istemediklerinden(İhlale uğrayan Kürde dair kamuoyu yaratıp hak savunmak) ibaret.

Defalarca konuştuk ama hep aynı şeyi söyledim. Bunlar senin hezeyanların malesef.

Gel somutlaştıralım. Tepki verilmiş mi “Ülkeyi ilgilendiren Kürt dışındaki diğer konularda” verilmemiş mi?

1-) CHP ye dönük mutlak butlan kararına karşı yapılan açıklama, Kürtlerle alakası yok.
Ekli dosyayı görüntüle 134886

2-) Somada meydana gelen maden işçilerinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin açıklama, Kürtlerle alakası yok.Ekli dosyayı görüntüle 134887

3-) Urfa ve Maraşta meydana gelen okul baskınlarına ilişkin yapılan açıklama, SSÇ ve hırt diye Kürtleri suçlu bulduğunuz vakalar hani. Kürtlerle alakası yok.Ekli dosyayı görüntüle 134888
4-) Kürt olmayan hatta kemalist diyebileceğimiz gazeteci İsmail Arı nın tutuklanmasına dönük yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.
Ekli dosyayı görüntüle 134889
5-) ABD - İran savaşına dönük yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.

Ekli dosyayı görüntüle 134890

6-) Gazzeye yardım götüren SUMUD filosuna dönük yapılan saldıraya karşı yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.

Ekli dosyayı görüntüle 134891

7-) İmamoğlunun avukatı Av.Pehlivanın tutuklanmasına dönük yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.Ekli dosyayı görüntüle 134892
8-) CHP İstanbul İl Başkanlığına atanan kayyum ile ilgili yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.

Ekli dosyayı görüntüle 134893

9-)Gazzedeki soykırıma ilişkin yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.

Ekli dosyayı görüntüle 134894
10-) Boludaki otelde çıkan yangına dair yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.

Ekli dosyayı görüntüle 134895

11-) 15 Temmuzun yıl dönümünde yapılan açıklama. Kürtlerle alakası yok.

Ekli dosyayı görüntüle 134896

Daha bir çok daha böylesi ülke ve dünya gündemine dönük açıklamayı, somut ve net bir şekilde koyabilirim buraya. Herhangi bir antidemokratik vaka. Muhakkak refleks vermiştir bu barolar. Ama görmek istemezsin bunu. Kürde dönük de bundan çok daha fazla açıklama yapmış, hareket geçmiştir tabii ki. Çünkü günün sonunda bu barolar Kürt nüfusun yoğunlukta yaşadığı kentlerin barosu, tabii ki diğer herkes sessiz kalırken ses çıkaracaklar. Tabii ki tepki ortaya koyacaklar.

Ve fakat siz diyorsunuz ki, o konulara girmesin. Kürdün hakkını savunmak = terörü savunmak. Komik bir bakış açısı. Kürt kentlerinin baroları Kürde dair açıklama mı yapmış. Aman aman, hemen malum barolar hemen terörö destekçisi barolar hemen yafta.

I ıh objektif bir değerlendirme değil sendeki dostum, sendeki senin sanrıların(malum barolar), görmediklerin(her hak ihlalinde refleks göstermeleri) ve görmeyi istemediklerinden(İhlale uğrayan Kürde dair kamuoyu yaratıp hak savunmak) ibaret.
niye görmek istemeyeyim? sosyal medyayı aktif takip ediyorum merak etme, gözümden kaçmaz. o paylaştıklarının hepsini biliyorum. narin davasında diyarbakır barosunun ne kadar emek verdiğini de biliyorum. bu ve buna benzer olaylarda o kişilerin, kurumların ideolojik yaklaşımıyla zerre ilgilenmem, bağımsız yaklaşırım. şimdi gelip onları görmüyorsun, kürdün hakkını savunmak = terörü savunmak diyerek algı yaratma. benim neyi kastettiğimi çok iyi biliyorsun. en yakın örnekleri vereyim sana, gazi mecliste bebek katilinin sloganları atılırken neredeydi o malum barolar. ülkenin birçok barosu tepki gösterirken kafasını gömmedi mi? bu ve bunun gibi olayları kastettiğimi çok iyi biliyorken olayları farklı yere çekme.

bu olaya ilişkin açıklama yapıp suç duyurusunda bulunmasıyla da ilgili hiçbir bir problemim yok, bu hassasiyeti keşke diğer olaylarda da görebilseydik dedim sadece. her zamanki gibi gerçekler bilindiğinden rahatsız olundu.

niye görmek istemeyeyim? sosyal medyayı aktif takip ediyorum merak etme, gözümden kaçmaz. o paylaştıklarının hepsini biliyorum. narin davasında diyarbakır barosunun ne kadar emek verdiğini de biliyorum. bu ve buna benzer olaylarda o kişilerin, kurumların ideolojik yaklaşımıyla zerre ilgilenmem, bağımsız yaklaşırım. şimdi gelip onları görmüyorsun, kürdün hakkını savunmak = terörü savunmak diyerek algı yaratma. benim neyi kastettiğimi çok iyi biliyorsun. en yakın örnekleri vereyim sana, gazi mecliste bebek katilinin sloganları atılırken neredeydi o malum barolar. ülkenin birçok barosu tepki gösterirken kafasını gömmedi mi? bu ve bunun gibi olayları kastettiğimi çok iyi biliyorken olayları farklı yere çekme.

bu olaya ilişkin açıklama yapıp suç duyurusunda bulunmasıyla da ilgili hiçbir bir problemim yok, bu hassasiyeti keşke diğer olaylarda da görebilseydik dedim sadece. her zamanki gibi gerçekler bilindiğinden rahatsız olundu.
Boşver vunları

38-0 — Süper Lig Namağlup Simülatörü Harika oyun gel.

Bu forumda bir yönetici bölücülük oynuyor kendi çapında
Türk milletinin tanımı anayasada bellidir. Başka bir millet de tanımıyorum bu ülkede. Bu da benim ona uyarımdır.
IMG_1977.jpeg

Bu forumda bir yönetici bölücülük oynuyor kendi çapında
Türk milletinin tanımı anayasada bellidir. Başka bir millet de tanımıyorum bu ülkede. Bu da benim ona uyarımdır.
Ekli dosyayı görüntüle 134915
İstediğin kadar uyarabilirsin. Mesajı silen benim. Manipülasyon yapma, ben o numaraları yemem.

Türk, Kürt, Ermeni, Çerkes, Arap, Acem, İngiliz, Fransız, İsrailli fark etmez. Herhangi bir etnik grubun adını k*rt, t*rk, *rmeni, ç*rkes, ar*p, ac*m, İng*liz, Fr*nsız, İ*srail şeklinde * layarak yazıp küçültücü beyanda bulunmak suretiyle ayrımcılık yapamazsınız. Uyarı da forum kurallarına ilişkindir.

Ben de
İstediğin kadar uyarabilirsin. Mesajı silen benim. Manipülasyon yapma, ben o numaraları yemem.

Türk, Kürt, Ermeni, Çerkes, Arap, Acem, İngiliz, Fransız, İsrailli fark etmez. Herhangi bir etnik grubun adını k*rt, t*rk, *rmeni, ç*rkes, ar*p, ac*m, İng*liz, Fr*nsız, İ*srail şeklinde * layarak yazıp küçültücü beyanda bulunmak suretiyle ayrımcılık yapamazsınız. Uyarı da forum kurallarına ilişkindir.
Ben de sizin mağdur numaralarınızı yemiyorum zaten. Kürt şehirleri diye yazmış bir üstteki mesajda mesela. Açık bir şekilde bölücülük yapıyorsun ve forum senin diye kafana göre takılıyorsun.
Gerekirse bu foruma girmem ama unutma
Kerkük, Musul bile Türkmen şehridir!

Ben de

Ben de sizin mağdur numaralarınızı yemiyorum zaten. Kürt şehirleri diye yazmış bir üstteki mesajda mesela. Açık bir şekilde bölücülük yapıyorsun ve forum senin diye kafana göre takılıyorsun.
Gerekirse bu foruma girmem ama unutma
Kerkük, Musul bile Türkmen şehridir!
Forum benim değil, foruma girip girmemeniz bireysel tercihinizdir. Bölücülük falan yaptığım yok. Kendi hezeyanlarınız üzerinden ithamda bulunmaya son verin. Bu ucuz manipülasyonlar twitterda ya da mahalle kahvehanesinde etkileşim getirebilir. Ama bana sökmez.

Sosyolojik bir gerçek bahsettiğim tabii ki Türkiye şehirleri bunlar idari açıdan bir söylem değil söylemim. Ve fakat Kürt nüfusun yoğunlukta yaşadığı şehirler. Bu yüzden de Kürt kentleridir sosyolojik olarak.

Kerküt, Musul sloganlarınıza diyecek bir şeyim yok. Sizin dünyanızdır.

Keyifli forumlar dilerim.

Espri ne? Nedemis?

+ turk erkeklerin kadinlara baskici davranmasi ile rejimin ne alakasi var pisi?

Bu arada Harun sende basda olmak uzere ulkedeki COCUK KADIN CINAYETLERINEDE SES CIKARTIN BOYLE TOPA TUFEGE VURUN LINC BASLATIN YASALAR GETIRIN

Tesekkurler

Geri