İş insanı Rahmi Koç hakkında soruşturma

🕒 Konu sahibi 12 saat önce aktifti
İş insanı Rahmi Koç hakkında İzmir'deki Amerikan Hastanesi'nin açılışında anlattığı "Kürt kadın fıkrası" nedeniyle soruşturma başlatıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada; "Bazı basın yayın organlarında yer alan görüntülerde, iş insanı R.K. tarafından sarf edilen ifadelerle ilgili olarak; Cumhuriyet Başsavcılığımızca “Halkın Bir Kesimini Alenen Aşağılama”suçu kapsamında re’sen soruşturma başlatılmıştır" denildi. Adalet Bakanı Akın Gürlek de "Adaletin terazisi kimsenin servetine, unvanına veya statüsüne göre tartmaz; yargı, daima insan onurunu ve hukuku korur. Kadınların onurunu zedeleyen, haysiyetini inciten ve toplumsal hassasiyetlerimizle bağdaşmayan ifadeler, kim tarafından söylenirse söylensin asla kabul edilemez" açıklamasını yaptı. Rahmi Koç, yaptığı açıklamada; "Herhangi bir kimliği hedef alma niyeti taşımadığım sözlerim için içtenlikle özür diliyorum. Üzüntümü samimiyetle paylaşmak isterim" dedi.

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un İzmir Amerikan Hastanesi’nin açılışında anlattığı “Kürt kadın hasta” fıkrası tepki çekmişti. Koç, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Doktor Kürt kadının derdini dinlemiş. ‘Hanımefendi perdenin arkasına gidin, soyunun’ deyince kadın demiş ki, ‘Doktor Bey, ilk sen soyun’”

“Halkın Bir Kesimini Alenen Aşağılama” suçundan soruşturma​

“Halkın Bir Kesimini Alenen Aşağılama” suçundan soruşturma​

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Koç'a “Halkın Bir Kesimini Alenen Aşağılama” suçu kapsamında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

"Fıkra adı altında sarf edilmesi nezaketsizliği hafifletmez"​

Adalet Bakanı Gürlek de konuya dair sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Sosyal medya platformlarında yer alan paylaşımlarda bir iş insanı tarafından bir açılış programında kadınları ve belirli bir etnik kimliğe mensup vatandaşlarımızı hedef aldığı değerlendirilen ifadeler üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından resen soruşturma başlatılmıştır.

Adaletin terazisi kimsenin servetine, unvanına veya statüsüne göre tartmaz; yargı, daima insan onurunu ve hukuku korur. Kadınların onurunu zedeleyen, haysiyetini inciten ve toplumsal hassasiyetlerimizle bağdaşmayan ifadeler, kim tarafından söylenirse söylensin asla kabul edilemez.

Bu tür sözlerin bir "fıkra" veya mizah adı altında sarf edilmesi, kadınlarımıza ve toplumumuzun belirli bir kesimine yönelik sergilenen bu nezaketsizliği hafifletmez. Toplumumuzun temel direği olan kadınlarımızın onuruna ve vatandaşlarımıza yönelik her türlü ayrımcı yaklaşımın karşısında durmaya kararlılıkla devam edeceğiz."

Rahmi Koç'tan açıklama​

Koç, konuya dair sosyal medyadan yaptığı açıklamada; "Herhangi bir kimliği hedef alma niyeti taşımadığım sözlerim için içtenlikle özür diliyorum. Üzüntümü samimiyetle paylaşmak isterim" dedi.

"​

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Koç'un ifadelerine tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:

"Kadınlara dönük her türlü aşağılayıcı söylemi kınıyoruz. Kadınlarla ilgili söylemlerin saygılı, özenli ve nitelikli bir yaklaşıma sahip olması esastır. Toplumumuzun hiçbir kesiminin inancı etnik kökeni, kültürü, kimliği veya cinsiyeti aşağılayıcı, ayrımcı ve ötekileştirici söylemlerin konusu olamaz. İnanç, etnik köken ve cinsiyet üzerinden üretilen aşağılayıcı yaklaşımlar nefret söylemi doğurur. Bu yanlış söylemlerden kesinlikle uzak durulması gerekir.

“Kürt kadın” ifadesiyle aşağılayıcı bir söylemin yan yana getirilmesi değerlerimize aykırıdır, çok yanlış ve çirkindir. Kürt vatandaşlarımızla beraber hepimizi ve tüm kadınlarımızı inciten bu yanlış ve çirkin yaklaşımları en net şekilde ve kökten reddediyoruz.

Nefret söylemleri, mizah kılıfı ile asla mazur gösterilemez. Yanlış söylemlerin düzeltilmesi ve özür dilenmesi, değerlerimize saygının bir gereğidir. Herkes inanç, kültür, etnik köken, kimlik ve cinsiyet konularında sağduyulu, nitelikli ve saygılı bir dil kullanmaya özen göstermelidir. Vatandaşlarımızın tamamı eşit onura, saygınlığa ve değere sahiptir."

Haber Kaynağı

Yenilerde Özgür Özel ile buluşmamış mıydı ? Bundan etkili gözdağı mı olur Tüsiad' a.

Bak kaç yaşına gelmiş, dünyada görmediği mesele kalmamış adamın anlattığı fıkraya bak. Öyle bunaklıkla falan geçiştirilecek bir mesele değil bu. Yani bu çapta bir insanın bunun fıkra olup olmayacağını bilmemesi demek, zannedildiği gibi çaplı olmadığının, hatta bunların ailece abartıldığının, e biraz da duyumlara göre dış destekli torpillerle sadece "zengin" olduklarının, ülkemiz dinamikleriyle bir ilgilerinin bulunmadığının, belki birçok konuda bize kin beslediklerinin ve daha fazlasının göstergesidir. Ulan bunlar değil mi kulüp ayağına yardım toplayıp bu milleti soyan? Koç'u, Ilıcalı'sı falan çıkıp yardım ayağına para topladılar lan bu memleketten. Vergiden düşme meselesi olmasa karşılıksız bi kuruş çıkarmazlar ceplerinden. Kan emicilik bitti şimdi sıra ırklara toptan hakaret etmeye geldi. Namussuzlar.

Ha bu bizim içimizde de var yalnız. Amedspor futbolcusu halah çekti diye demediğini bırakmadı insanımız. Aynı zihniyet gitti Barış Alper'in annesine kadar çirkin davranışlarda bulundu. Yani milletimiz de zihniyet olarak öyle aman aman masum değil yani. Kin ve nefret tohumu ekmede bir, saç ekiminde dünyada ikinciyiz galiba.

Hmm yargimiz dem'li cay sever olmus. Bu ne "hassasiyet" yargicim bi dur. Ne guzel isliyorsun sen... Ne rahmi kocundan bahsediyorsunuz abi. Biz su an hukumetin ortami ne hale getirdigini bilmiyor muyuz? Ula hala forumda neverland renkleri dolasiyor. Bir fikra gorunce bizimkiler bile "ooo ayip etmis he" oluyor. Next abi next

Bebek katili oc nun su kitabinin 91.sayfasina bi baksaniza kurt kadinlari hakkinda ne demis.
Ben buraya yazamayacagim maalesef
1.jpeg

Son düzenleme:
Bak kaç yaşına gelmiş, dünyada görmediği mesele kalmamış adamın anlattığı fıkraya bak. Öyle bunaklıkla falan geçiştirilecek bir mesele değil bu. Yani bu çapta bir insanın bunun fıkra olup olmayacağını bilmemesi demek, zannedildiği gibi çaplı olmadığının, hatta bunların ailece abartıldığının, e biraz da duyumlara göre dış destekli torpillerle sadece "zengin" olduklarının, ülkemiz dinamikleriyle bir ilgilerinin bulunmadığının, belki birçok konuda bize kin beslediklerinin ve daha fazlasının göstergesidir. Ulan bunlar değil mi kulüp ayağına yardım toplayıp bu milleti soyan? Koç'u, Ilıcalı'sı falan çıkıp yardım ayağına para topladılar lan bu memleketten. Vergiden düşme meselesi olmasa karşılıksız bi kuruş çıkarmazlar ceplerinden. Kan emicilik bitti şimdi sıra ırklara toptan hakaret etmeye geldi. Namussuzlar.

Ha bu bizim içimizde de var yalnız. Amedspor futbolcusu halah çekti diye demediğini bırakmadı insanımız. Aynı zihniyet gitti Barış Alper'in annesine kadar çirkin davranışlarda bulundu. Yani milletimiz de zihniyet olarak öyle aman aman masum değil yani. Kin ve nefret tohumu ekmede bir, saç ekiminde dünyada ikinciyiz galiba.
Abi sen diyarbekirspor'un vukuatlarini hic gormedin mi? Futbol takip ettigini varsayarak biliyor oldugunu umuyorum.

Hmm yargimiz dem'li cay sever olmus. Bu ne "hassasiyet" yargicim bi dur. Ne guzel isliyorsun sen... Ne rahmi kocundan bahsediyorsunuz abi. Biz su an hukumetin ortami ne hale getirdigini bilmiyor muyuz? Ula hala forumda neverland renkleri dolasiyor. Bir fikra gorunce bizimkiler bile "ooo ayip etmis he" oluyor. Next abi next

Bebek katili oc nun su kitabinin 91.sayfasina bi baksaniza kurt kadinlari hakkinda ne demis.
Ben buraya yazamayacagim maalesef
Ekli dosyayı görüntüle 134858
Sen ne kadar cahil bir insansın Gökhan böyle aşağılık böylesi çirkin bir durumu normalleştirmek için böyle absürt bir kıyas yapıyorsun senin ki cahillik de değil aslında alenen Kürt düşmanlığı

xast güzel bir konuya değinmiş. hha malum barolar sözümüze kızıyor ama yapacak bir şey yok. malum barolar anında harekete geçmişler.
16 baronun suç duyurusunda bulunduğu, adalet bakanımızın anında açıklama yaptığı bir olay. keşke her olayda da bu hassasiyeti görebilsek.

xast güzel bir konuya değinmiş. hha malum barolar sözümüze kızıyor ama yapacak bir şey yok. malum barolar anında harekete geçmişler.
16 baronun suç duyurusunda bulunduğu, adalet bakanımızın anında açıklama yaptığı bir olay. keşke her olayda da bu hassasiyeti görebilsek.
"Keşke her olayda hassasiyet gosterseler" diyip bu olayı normalleştirmeye çalışmanız trajik sizi de bir kadın dünyaya getirdi ve bana kalırsa Tanrı dan sonra en kutsal varlık kadın normal şartlarda kınayacağınız bir söylemi sırf belli bir kimlik üzerinden yapılması size haz veriyor eleştirmeniz gereken noktayı görmezden geliyorsunuz
Bu gün biri çıkıp Laz kadını Türk kadını dese bu tutumu sergilemezsiniz

Sen ne kadar cahil bir insansın Gökhan böyle aşağılık böylesi çirkin bir durumu normalleştirmek için böyle absürt bir kıyas yapıyorsun senin ki cahillik de değil aslında alenen Kürt düşmanlığı
Valla istedigin kadar dramatize edebilirsin yazdigimi 91.sayfa 3.paragrafi okurmusun kitapta.
Sonra gel bana yine söv problem degil.

Ali Feneri bitirdi, Rahmi forumu karıştırdı. Zaten babalarını (dedelerini) da sevmezdim bunların.

"Keşke her olayda hassasiyet gosterseler" diyip bu olayı normalleştirmeye çalışmanız trajik sizi de bir kadın dünyaya getirdi ve bana kalırsa Tanrı dan sonra en kutsal varlık kadın normal şartlarda kınayacağınız bir söylemi sırf belli bir kimlik üzerinden yapılması size haz veriyor eleştirmeniz gereken noktayı görmezden geliyorsunuz
Bu gün biri çıkıp Laz kadını Türk kadını dese bu tutumu sergilemezsiniz
cümlede anlam yazıyorum sana, biraz göz atmalısın. fark etmelisin ki olayı farklı yerden aldım. hız ve birilerinin ideolojik olarak yaklaşımını eleştirdim. kadınlar üzerinden algı yaratma şimdi.

cümlede anlam yazıyorum sana, biraz göz atmalısın. fark etmelisin ki olayı farklı yerden aldım. hız ve birilerinin ideolojik olarak yaklaşımını eleştirdim. kadınlar üzerinden algı yaratma şimdi.
Çok iyi anladığımı düşünüyorum olayın ahlaki boyutunu belli ideolojileriniz doğrultusunda politize ederek normalleştirmeye çalışıyorsunuz
Cast faklı bir yaklaşım sergilerken sen de Adalet uzerinden dem vuruyorsun oysa olması gereken yapılmış bundan rahatsızlık duymak ilginç

Çok iyi anladığımı düşünüyorum olayın ahlaki boyutunu belli ideolojileriniz doğrultusunda politize ederek normalleştirmeye çalışıyorsunuz
Cast faklı bir yaklaşım sergilerken sen de Adalet uzerinden dem vuruyorsun oysa olması gereken yapılmış bundan rahatsızlık duymak ilginç
Bir gun temel fadimeye yanasmis fadime demiski basim agriyor demis sonra ormana odun toplamaya gitmis.
Evden biraz uzaklasmis;
Derken bir ayi cikip fadimeyi yakalamis ve ayip ayip seyler yapmaya baslamis. Fadime bagirmis ula temel gel kurtar beni. Temel dururmu yapistirmis cevabi.
Fena kizdim sana fadime bana dediklerini ayiyada desena.
(Normal haliyle anlattim kufurlu aslinda)
Odestik mi? Karadeniz kadini assagladim bu fikrada bir rizeli olarak.
Bu zamana kadar karadeniz espirilerine niye el atmadilar hayret. Yada karadeniz lobisi niye gundeme getirmemis tuhaf

Bir gun temel fadimeye yanasmis fadime demiski basim agriyor demis sonra ormana odun toplamaya gitmis.
Evden biraz uzaklasmis ve ayi fadimeyi yakalamis ve ayip ayip seyler yapmaya baslamis. Fadime bagirmis ula temel gel kurtar beni. Temel dururmu yapistirmis cevabi.
Fena kizdim sana fadime bana dediklerini ayiyada desena.
(Normal haliyle anlattim kufurlu aslinda)
Odestik mi? Karadeniz kadini assagladim bu fikrada bir rizeli olarak.
Bu zamana kadar karadeniz espirilerine niye el atmadilar hayret.
Laz Kürt Türk kim olursa olsun bir kadını aşağılamak kadar aşağılık bir eylem olamaz bunu anlatmaya çalışıyorum ama siz sırf Kürt dedi diye ağzınız kulaklarınızda durumu normalleştirmek için abuk zabuk kıyaslar yapıyorsunuz ve hala devam ediyorsun malesef

Geri