İş imkanı için sevmediğin bir işi yapmak sizce doğru mu?

Є
  • Kullanıcı Єναηєscєηcє
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü

• Kullanılan toplam oy
    7

-Doğru
-Duruma göre değişir
-Yanlış

Başta hevesli olursun bilmediğin şeyleri öğrenmek için.
Öğrendiğinde ise ilgi alanının fazlasıyla dışına çıktığını fark ettiğinde bu durumdan vazgeçersin.

Ailenin durumu iyi değilse eve ekmek parası getirmekten daha önemli bir şey olmuyor. Sevdiğin işi yapmak için bi süre iş kovalarsın çalışırken ama sonunda pes edersin kolay olmuyor içine sinicek bir iş bulabilmek. Doğru ve yanlışla ek alakalı değil bence.

Mecbur kaldigin zaman, kabullenirsin. Dogru mu degil mi, bakmazsin bile.

Sevmedigin bir isi her gun yapmak ne kotu olmali. Hele ki neyi sevdigini bilmiyorsan, yolun uzun. Bunuda ancak deneyimle ogrenirsin, deneyerek.

Bu şartlarda illa sevdiğim işi yapmalıyım gibi bir düşünce lükse kaçıyor. Ekmek parası kazanmak zorunda insanoğlu.. Ve maalesef hayalini kurduğun şirketler, binalar, sektörler "az paraya çalışan vasıfsız" elemanlar ile dolu olduğu için verdikleri ücret ya seni tatmin etmiyor yada sen onlara biraz pahalı geliyorsun.

İyisi mi, şartları zorlayıp olabilcek en iyi yerde iş bulabilmek.
Yazan: işsiz.

Parası iyi olan sevmediğim bir iş yapıyorum. Çok kez vazgeçip geri döndüm. sonra baktım ki ben işi değil çalışmayı sevmiyormuşum :D herşeyi kabullendik artık ya seve seve :D
Yazan: Lisans bitirip Baba mesleği yapan kişi

Sevmedigi isi yaparak calismak insani hem yipratir hem de manevi olarak yorar. Insan isine giderken mutlu gidebilmeli, meslegini sevebilmeli onu ask ile yapmali, onun sorumlulugunu hissetmeli.

yazan ; anaokul ogretmenligini elinin tersiyle itmis, lojistikte calisan ruhen mutlu biri .)

Çoğu kişi sevmediği işi yapıyor bence git çalış para kazan :D

dağ kadar borcun varken iş seçmek mi YOĞĞĞ YOĞĞĞĞ
(çok şükür borcum yok, işimle de sorunum yok. ben iş arkadaşlarımı sevmiyorum. bide böyle düşünün)

Doğru değil.
Ama şu işsizlikte iş seçebilme lüksümüz olmadığı da bir gerçek.

Para kazanmak için iş seçme lüksümüz mü var kii.
Yazan; kronik öğrenci.

Sevmediğim müşterilerle iş yaparken bütçeyi yüksek tutup iyi kazıklıyorum zerre vicdan da yapmıyorum.

İşime aşık tam bir işkoliğim bunu da belirteyim:)

İstatistiklere baktığımız zaman, zaten çoğu kişi sevdiği işi yapmıyor
Ekmek parası :liv:

Kişi yeteneğine ve ilgi alanına göre iş yaparsa hem kendisine hem de yaptığı işe karşı daha verimli olur. Fakat iş gücü piyasası buna müsaade etmiyor. Öğretmenken kafede çalışan, mühendisken polisliğe yada farklı işlerde çalışan insanlarımızın olduğu ve 3 milyondan fazla işsizin bulunduğu ülkemizde iş seçmek de lüks bir tutum olsa gerek.

Geri