iş hukuku - avukat

Konu sahibi son olarak 3610 gün önce görüldü
merhabalar. avukat arkadaş varsa sorum onlara.

sözleşmede hukuksuzluk var maaşın ufak kısmı elden veriliyor sigorta yüksek gösteriliyor , maaş bordrosu verilmiyor.

bu durumda tek taraflı feshedebilir miyim ? şunu düşünüyorum başka iş bulduktan sonra hadi gidiyorum çıkışımı yapın diyeceğim kabul etmezlerse tek taraflı fesih ama tabi bu durumda avukat arkadaşa ihtiyaç duyabilirim.

teşekkürler

isten ciktiktan sonra yapsan daha mantikli

Yanlış da biliyor olabileceğimi belirtmekle birlikte, maliyeye başvurarak hukuksuzluğu ve yolsuzluğu tespit ettirebilirsiniz. Üzerine mevcut durumda dava açarak kıdem tazminatının yanında maddi tazminat alma şansınız da var.

İşi ayarladıktan sonra çıkmanı tavsiye ederim. Sonrasında maliyeye bildirdiğinde şirketi denetliyorlar ve dediğin durum anlaşılırsa ya senin çalıştığın süre zarfında bir ceza kesiliyor ya da şirketin kuruluşundan itibaren bir ceza kesiliyor diye biliyorum.

kardeşim ara bir hukuk bürosunu cevap veriyorlar ben öyle yapmıştım.

Sozlesmeyi tek taraflı feshedebilirsin. Şikayet etsen sirket eğer profesyonel yönetilen bir sirket değilse kendini ele verir ancak tam tersi ise kendilerini şimdiden hazırlamıştır. Maaş bordrolarini istediklerinde çıkartıp ilgili kuruma verirler. Tabi aranızdaki is sözleşmesinin bir örneğini de görmek lazım.

Geri