İş hayatının insana kazandırdıkları

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
para dışında tabi ki:d
sizce neler bunlar?

kazandırdıkları derken tabi ki sadece olumlu bir şey algılıyoruz ama olumsuz da olur. mesela iş hayatı beni stres sahibi biri yaptı gibi… başlık başka nasıl olabilirdi bilmiyorum. (başlık ekşiden)

evet sizce?

Okuduğunuz bölümlerin bir nevi saha çalışması iş hayatıdır ve zamanla okulda öğrendiklerinizin sadece teoride kaldığını idrak edip çok daha fazlasını yapmanız gerektiği gerçeği ile yüzleşiyorsunuz.

Rekabet ortamında kendimi en iyi şekilde ifade etmeyi öğrendim ve işimi hakkı ile yapmanın sonucu olarak da kısa sürede hedeflediğimden çok daha iyi bir noktaya ulaştım. Kimsenin torpiline de desteğine de ihtiyaç duymadan, kendi başıma başardıklarım benim için her zaman gurur kaynağı olacaktır.

Çalışma hayatının zorlukları ve yoğunluğundan daha çok ortaya çıkacak sonuç beni motive etmiştir. Profesyonel iş hayatında var olmaktan hiç pişmanlık duymadım ve tanıdığım, birlikte çalıştığım insanlardan da çok şey öğrendim. Güzel, nitelikli bir çevrem var ve bu insanlarla aynı ortamı paylaşmaktan çok mutluyum.

İşimi çok sevmeme rağmen, son dönemde sadece özel projelerde yer alma sebebim ise ülke şartlarının yarattığı olumsuzluk ve belirsizliklerdir çünkü yıllarca bu ülkeye hizmet edip, yurt dışı tanıtımlarında aktif görev alıp sonrasında elde edilen tüm başarıların, ülkenin olumsuz şartlarına yeniliyor olması insanı üzüyor maalesef.

Okuduğum bölümler, aldığım eğitimler ya da yaptığım işler beni yormadı ancak ülke gerçekleri çok yordu.

Önümüzdeki süreçte dilerim bir şeyler değişir de geriden gelenler için güzel bir dönem başlar.

15 senelik (farklı iş dallarında olmak üzere) iş hayatımı şöyle film şeridi gibi gözümün önünden geçirdim de hıhhh para dışında olumlu olarak hiçbir şey katmamış bana. gerçi bu finansal getirinin götürdüklerini göz önünde bulundurunca yaşanan ve eklenen stres insanı bitiriyor.

onun dışında zaten sabırlıydım, zaten hoşgörülüydüm, zaten disiplinliysim, zaten düzenliydim, zaten çalışkandım, zaten dürüsttüm. yalnız bunların hiçbiri bu ülke koşullarında insana hiçbir şey kazandırmıyor. kazandırmadığı gibi de sizden alıp götürüyor. bu saydığım değerlere sahipseniz zaten iş hayatının size kazandırdığı yegane şey para oluyor ha bir de stres tabiki.

aslında sırça köşkünüzden üniversitede çıkıyorsunuz ama iş hayatı üzerinizde otoritenin etkisini en kuvvetli hissettiğiniz ve omurganızın ortaya çıktığı bir alan bence. şükürler olsun ki bir omurgaya sahibim.
farklı insan tiplerini en çok iş hayatında tanıdım ben kendi adıma. hem artı hem eksi. bu kadar utanmaz, tembel, kaypak insan benim etrafımda yoktu. böyle insanlar varmış allah sizi inandırsın jdjdj ama güzel insanlar da tanıdım ve dostluklar kurdum, onlardan hem iş hem de insani olarak da pek çok şey öğrendim.
ayrıca iş hayatı kişisel ve duygusal algılardan bir parça sıyrıldığınız bir alan olduğu için soğukkanlılık ve profesyonellik de öğretiyor insana.

ayrıca iş hayatı kişisel ve duygusal algılardan bir parça sıyrıldığınız bir alan olduğu için soğukkanlılık ve profesyonellik de öğretiyor insana.

Kesinlikle ve bir süre sonra da insanları doğru gözlemleme yetisi kazandırıyor ki bu durum da insana tüm yaşam boyu gereklidir.

Valla ben odaklanmamı kaybettim.Ayrıca ilerde bir gün işveren olursam kendi işçilerimin iyi şartlarda iş sahibi olması için elimden geleni yapmam gerektiğini öğrendim. İnşallah lafta kalmaz

İş hayatını sadece para kazanmaya odaklı düşündüğünüzde yaptığınız hiçbir işten keyif alamazsınız.

İdealinizdeki mesleği seçmeniz bu sebeple çok önemlidir yoksa kaç bölüm okuduğunuzun önemi yoktur ki artık paralı üniversitelerden mezun olan herkes diploma sahibi olabiliyor ancak o mesleğe uygunluk çok farklı bir durumdur.

Mesleki alanda gelişimin, başarının en önemli kriteri işinizi sevmektir yoksa zaman zaman yaşanan zorluklar insanın gözünde büyür.

ya bi önceki tecrübemde öyle insanlar tanıdım ki kimseye güvenmem iş ortamında. yöneticilerle ilgili fikirlerim konusunda da kimseye renk vermem.
ekip çalışması falan da hiç benim işim değil. yalnız çalışmak benim için en yüksek verimi almak demek. iş arkadaşlarının işte kalmasını tercih ederim, özel hayatıma sokmam hiçbirini. insanlardan tiksiniyorum.

Çoğunluk için, dalkavukluk, yalakalık, işgüzarlık. bazıları içinse, tahammül, sabır, rol yapma yeteneği. bu son yazdıklarıma kendimden örnek vermek gerekirse, içinden ona kadar sayıp, gülümseyerek yine içinden küfretme yeteneği.

Sanayide işler karışık kurtlar sofrası

Benim için manevi doyum, çocuk sevgisi, sevildiğini hissetme en safından…

sabır ve gözlem. bunlar hatırı sayılır şekilde vardı zaten daha da gelişti. trafik var, çocuğum hasta, bugün işim var vb. türlü bahanelerle işten kaçma durumlarına alışıyorsun, sabrediyorsun. etik olmayan işlerin yapılmasına alışıyorsun. mini etekle, iki gülüşle her şeyi yapabileceklerini gözlemliyorsun, buna da alışıyorsun.

Son düzenleme:
Ben utangac bir insandim eskiden, utanma duygumu kaybettim bunun yerine ozguven kazandim. Eskiden yabanci dilde konusurken hata yaparim diye susarken simdi meetinglerdeki tartismalara katiliyorum mevzuyu uzatiyorum.
Farkli insanlara tahammulu, gozlem yapmayi, idare etmeyi ogrendim. Kaybettiklerim daha fazla aslinda kendime zaman ayirmayi, hayallerimin pesinde kosmayi kaybettim.

Geri