İş hayatında kadınların karşılaştığı problemler?

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
ama almanyada ve mamsterdamda kadınlar hep zor işte çalışıyor BROCUM....

çocuk olayında biraz avantajlarından bahsedin, hep kötülemeyin. doğum izni, süt izni, çocuğumu erken alacağım diye erken çıkmalar, çocuğumu okula bırakacağım diye geç gelmeler vs. derken bu çocuk olayı suistimal ediliyor. bu avantajlı yönünü görünce insanın doğurası geliyor.

Kadinlar genelde pc basinda oturup çalışıyorlar erkeklerin 10 da 1 i kadar zor işte calistiklarini düşünmüyorum

benim bi arkadaşım var sabah 9;30 is basi yapio aksam 4:30 da paydos yapiolar pc basinda calisio masa başı dioki cok zorlaniyorum çalışırken calismak gerçekten zormuş kadin arkadaşım bu arada hshshsshzhznznznnajsajajahhhaha sen sabır ver bana

masa başında çalıştığım doğrudur
5dk :(

Ekli dosyalar

• 0C6F051A-B192-4223-9113-18625B40DABC.jpeg
    0C6F051A-B192-4223-9113-18625B40DABC.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 8
Türkiye gibi gelişmekte olan ve sosyal yapısı belli olan ülkelerde, "kadının toplumdaki yeri" hala tartışma konusuyken bir kadın olarak iş hayatında, siyasette var olma mücadelesi de bir o kadar zor maalesef.
İktidar anlayışında şuan ki işsizliğin artış sebebi bile "kadınların çalışıyor" olması gösterilirken bu zihniyete hakim olan erkek egemen kültürü bizlere birçok alanda kısıtlama ve mobbing gibi iş hayatının zorluklarıyla karşı karşıya getiriyor. Hele ki birde yönetici pozisyonunda iseniz bakışlar, davranış şekilleri onların yapmakla zorunlu olduğu bazı eylemleri gerçekleştirmesinde ciddi sıkıntılar doğurabiliyor. Kültürde hala BEN KADINDAN EMİR ALMAM anlayışı hakimiyetini devam ettirmekte.
Sosyal hayatımda hem yönetici bir kadın olarak çalışmak hem de siyasette var olma mücadelesi vermek ülkemizde beni zorlasa da işimi de, siyaseti de severek yapıyorum. Erkek hegemonyasından bu ülkeyi birlikte kurtaracağız. Her alan da verilen mücadele ve başarılı sonuçlar bu algıların yıkılmasına zemin oluşturacaktır lakin henüz Türkiye "kadınların toplumdaki yeri" konusunda büyük bir ilerleme kaydetmiş değil ve İstanbul Sözleşmesi gibi haklarımızın korunacağı önemli adımlardan bile vazgeçilen zihniyetlerle sistem yürütülmeye çalışılıyor.

Geri