İş Dünyasında Regl İzni Bir Hak Olmalı mı?

Konu sahibi son olarak 918 gün önce görüldü
Ekşisözlükte bununla ilgili tartışmalar olmuş kimi haklı buluyor kimi haksız. Sizlerin düşünceleri ?

Kafadan senede 3 ay tatil iyi fikirmis.

Çektikleri acı değilde çektirdikleri yüzünden bence olmalı :D

evet çok ağır geçirenler oluyor

Ben su torbasi ve nohutla idare ediyorum ama izin verirlersede yokdemem yani

Pepapp yükle reglin yaklaşınca buscopan iç bir iki gün ağrısız geçer -.- sogan suyu da iyi gelir. Hayırlı menapozlar.

Ben süt iznine bile karşıyım. Bana mı sordun doğururken.

kadın erkek artık eşit değil, kadınlara daha çok hak veriliyor. erkekler isyanda. yeni şeyler çıkarmayın. yapmayın. etmeyin. bakın biz de insanız. ok. iyi günler.

Erkeklerin buna hayır demeden önce o sancıyı suni şekilde 5 dakika bize verseler eminim herkes evet der..

Kadınlarımız bu kadar da 'narin 'değil bence .

Hayir elbette. Saglik sorunlari ile ilgili her sirket belirli bir izin gunu belirlemeli zaten (diyelim ki senede 10-15 gun). Eger zor bir sekilde geciyorsa regl gunleri, kadin izin hakkini o gunlerde kullanabilir ya da baska bir zaman zarfinda kullanabilir. Regl, ayrimcilik yapilmasi icin gecerli bir sebep degil.

Yalniz, kadin erkek esit degildir, erkekler isyanda olayina bence hic girmeyin erkekler, zararli cikarsiniz her acidan. Kadinlara karsi olan negatif ayrimciligin herkes farkinda.

bence olmalı verim 0 oluyor zaten 2 büklüm kalıyorlar eski iş yerimde yaptıgım gözlem sonucu yazdım zor işleri :D

kadınların bu regl abartısını gördükçe hayretlere düşüyorum. ya ben kız değilim ya siz baya bi piremsessiniz. hayatım boyunca regl döneminde bi kere bile ağrı kesici kullanmışlığım olmadı. herkesin acı eşiği farklı tabi ama doğum sancısı gibi sancı çektiğini iddia edenler var, pes diyorum kendilerine. abartıldığı kadar büyük bi ağrı olmuyor ve günlük hayatı da aksatmıyor. pozitif ayrımcılık hakkımı regl izni yerine otobüste yer talebi şeklinde kullanabilir miyim pls her gün metrobüs kullanıyorum da. :'(

ya şu hastalıktan ne çektim bi ben bilirim herhalde. hele lise yıllarımda kabusum gibiydi neyse ki şuan bi problem yok. desem de yine bu dönemlerimde kapıları duvarları tırlamadığım doğrudur. herkesin farklı geçiyor kiminin üç kiminin bi hafta sürüyor. çok sancılı geçenleri çok iyi anlıyorum normal bi sancı değil. iki tane ağrı kesiciyle ağrı normale düşüyor. çalışmadım mı çok çalıştım hastayken majezik sağolsun. sonuç olarak engel değil çalışmaya tşkler [emoji3]

Geri