İş dünyasında kadınların, erkekler ile aynı şartlarda çalışmasını nasıl buluyorsunuz?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 20 saat önce aktifti
İş dünyasında kadınların, erkekler ile aynı şartlarda çalışmasını nasıl buluyorsunuz?

Fiziksel güç gerektiren mesleklerde elbetteki erkek üstünlüğü yadsınamaz ve böyle birşey beklenemez. Onun dışındaki tüm işlerde şartlar eşittir.

Aynı şartlarda çalışmıyoruz maalesef. Helede Devlette. Bayanlar oturuyor erkekler dolanıyor.

Arazi parası alırlar araziye çıkmazlar. Sabahtan akşama kadar oturup bol bol dedikodu yaparlar. Ancak aynı parayı alırlar . Aynı şartlarda çalışmıyorlar yani. O bayan gidemez, o bayan yapamaz, o bayan uygun değil. Arkadaş o zaman bayan almayın yapmayacaksa.

Arada nadirde olsa bu tanımlamanın dışında kalan bayanlar var. Benim kastettiğim meslek inşaat mühendisliği. Devlette inşaat mühendisliğinde bayanla erkek bir değil.

Aynı şartlarda çalışmıyoruz .
Benim çalıştığım sektörde kadınlar emir komuta zincirinde emir kısmını oluşturuyor.

Üretimden ziyade idari olarak çalışıyor.

aynı şartlarda çalıştıklarını düşünmüyorum kadınlara bir tık daha kolay çalışma ortamı yaratılıyor.

Erkek en zor işleri yapar bayanlar ise 3 te 1 ini ancak yapar

Erkekler daha zor şartlarda çalışıyor bence.Aynı olduğunu sanmıyorum olmasın da zaten. Güç olarak erkeklerden zayıfız onların yaptığı işi yapamayız zaten.

Eşit olması mümkün değil. Kadınn gücü belli, girip çıkabileceği ortamlar belli. Kadın narin ve iş verenlerde bunu bildikleri için ona göre davranıyorlar.

Kadınlarla çalışıyorsam sevgilimin kaprisini çeker gibi yüzümü sakin bulup kapris yapanı oluyor.

Ama pratik ve sistemli çalışıyorlar.

Kaygı eşikleri çok yüksek bir sözü defalarca tekrarlayabiliyorlar.

Ama naifler

Panikler öyle işte.

Kadınların daha rahat çalışması gereklidir de zaten.

Çocuk yap sen sev o baksın, Ev işleriyle o uğraşsın arada babanın hayrına bir toz al. Ondan sonra bir de kadını araziye gönder.

Yok öyle bir dünya.

Kadının toplum içerisindeki, ev içerisindeki yükü azalmadıkça kadına iş hayatında pozitif ayrımcılık yapmak zorunluluktur.

Geri