İş dünyasında diploma mı beceri mi?

Konu sahibi son olarak 1413 gün önce görüldü
nsqJ8t.jpg

Diploma Teorisi, Ama pratiği olmadan da teori pek bir işe yaramıyor maalesef. Yani ikisi de olmalı :)

Torpil.

Diplomaymis tecrubeymis bunlar boş işler ülkemizde. Yüksek mevkide bir dayin varsa yeter

Küçük kuruluşlar ucuza çalıştırabilecekleri diplomasız elemana bakar. Bir de becerisi varsa, tam aradıkları şey. On farklı işi aynı anda yaptırırlar ve tek maaş öderler..

Büyük şirketler riske girmez ve yetkinlik ister.

Aslında en fazla güven'e bakarlar. Dayı amca referası da bu yönden sorulur.

Ankara'da dayin varsa ne diplomanın ne de becerinin onemi yok

Bazı meslek gruplarında, diploma olmadan işe alınmak mümkün değildir ve sonrasında da tecrübe gelir.
Bilgisayar mühendisi olacaksanız sadece diploma yetmez, bu konuya ilginiz ve yeteneğiniz de olmalıdır ki işe alındığınızda kendinizi gösterme şansınız olsun.

Yakın zamanda bir tanıdığımın oğlu yurt dışından geldi ve yüksek lisans mezunu olduğu, üç yabancı dil bildiği halde iş bulma konusunda umutsuzdu. Nitekim iş bulduktan sonra ilk başta maaşı çok yüksek değildi, altı aylık deneme süresi sonrasında ise hayal bile edemeyeceği bir rakama yükselttiler çünkü çalışmasını çok beğenmişlerdi.

Seçtiğiniz mesleğe göre diploma önce kapıları açar, sonrasında ise işinizi sevmeniz ve beraberinde çalışmaya istekli olmanız önemlidir.

Diploma önemsiz diyemem
Ağır basan tarafın beceri olduğunu söyleyebilirim
Pratiğe dökemedikten sonra bir işe yaramıyor çünkü belge

sürekli okumaktan, babası ile iş görüşmesine giden bir doktorun sırf özgüveni olmadığı için işe alınmadığını biliyorum

Arttırıyorum ve Farklılık diyorum.

Geri