İroni

• Kullanıcı Pi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 3763 gün önce görüldü
Aşkin kurumsallasmasi lazim.
Bir kimlik kazandirilmali,organizasyonu olmali.Kurulus amaci ve kalite politikasi olmali.Hiyearsik bir sistematigi olmali..
Bir marka degeri yaratilmali,organizasyon şeması hazırlanmalı.
Uretimi finansi ve muhasebesi olmali.Depolama ve lojistigi olmali.Standarti ve belgesi olmali,
kalite ve finansini kontrol altinda tutucak kontrolu olmali..
Pazar arastirmalari,fizibilite raporlari eksiksiz olmali..
Müşteri memnuniyeti olmayan bir kalpte;başarı sadece hayallerle sınırlıdır.

Aşkin kurumsallasmasi lazim.
Bir kimlik kazandirilmali,organizasyonu olmali.Kurulus amaci ve kalite politikasi olmali.Hiyearsik bir sistematigi olmali..
Bir marka degeri yaratilmali,organizasyon şeması hazırlanmalı.
Uretimi finansi ve muhasebesi olmali.Depolama ve lojistigi olmali.Standarti ve belgesi olmali,
kalite ve finansini kontrol altinda tutucak kontrolu olmali..
Pazar arastirmalari,fizibilite raporlari eksiksiz olmali..
Müşteri memnuniyeti olmayan bir kalpte;başarı sadece hayallerle sınırlıdır.

Aşkolsun kalpitalizm...

Adil bir musabakam olmadi hiç.
Hep birimiz yenik,hep birimiz eksik başladik.Agresif bir oyunun getirisi yaralanmalar,sakatlanmalar..
Bizim oyun tarzimiz bu sanirim.
Seviserek oynayamiyoruz.

Yazılarınızı çok beğendim. Genelde insanlar ironi adı altında hakaret eder, ama sizin ki tam tersinin kastedildiği ifadeler içeriyor.

Boyunlar bükülür, gönül alçalır. Ortada ne senlik ne benlik kalır.
Kul tabi evreni sırtında taşır, hal ehline suskun durmak yakışır. İnsan hiçliğini tartar evirir, carha omuz silker sırtını sevirir. Rahleyi kaldırır mumu devirir, terkeyler unutur hazzı melali. Dilinden düşürmez ismi celali.

Ya çocukken aşık oluruz,ya da aşık olunca çocuk oluruz.
Ne yaparsak yapalim, çocukluk ve aşk arasindaki bağı koparamayiz."Aşk Aşk'ınlıktır." Insan ömrünün aşkınlığa en içkin hali; çocukluktur.Insan serpilir,gerçeklik büyür.

Radyo da Sezen çalmıyor.
"Kulaklarımda yarı karanlık çocuksu sesin,kokun kokuların en çıldırtıcısı.." dizeleri geçiyor aklımdan.
Senden gayrı ne varsa unutturdun bana.

sevmeye başlamanın habercisidir, sevmekten korkmak...

Ne zaman korkuyorum desem, bütün sevmelerime birsey mani oluyor.
Habercisiyse bende niye yitiklik var..
Hep başa dönüş.

senin için SEVMEK ZAMANI adlı filmden :)

halil: resminle benim arasındaki bir durum seni ilgilendirmez. ben senin resmine âşığım.

meral: iyi ama âşık olduğun resim benim resmim. işte ben de buradayım söyleyeceklerini dinlemeye geldim.

halil: resmin sen değilsin ki? resmin benim dünyama ait bir şey. ben seni değil resmini tanıyorum. belki sen benim bütün güzel düşüncelerimi yıkarsın.

meral: bu davranışların bir korkudan ileri geliyor.

halil: evet. bir korkudan ileri geliyor. bu korku sevdiğim bir şeye ebediyyen sahip olmak için çekilen bir korku. ben senin resmine değil de, sana âşık olsaydım ne olacaktı? belki bir kere bile bakmayacaktın yüzüme. belki de alay edecektim sevgimle. halbuki resmin bana dostça bakıyor. iyilikle bakıyor ve ebediyyen bakacak.
...

Guzelmiş.
Sevmeye başlamanin habercisidir, sevmekden korkmak.
O halde.

Her günümuz çevremizdekilere " nazik bir savaş "formunda.O yüzden her aksam hepimiz; luzumundan fazla yorgunuz.

Gözler diyorum;
Mavi
Yeşil
Ela
Kahverengi
Siyah
Mavi gökyüzünün erişilmezliğinde, yeşilin elasına bakıp,sonbahar misali kahverengi de "siyaha" aşık olmaktır.

İnsan yalanını itiraf ederken bile düzinelerle yalan söyler. Detaylar yumuşatılır, sahneler değiştirilir, figüranlar gizlenir. Bazı dostlar aklanır.
Ayrıntıların toplamından ortaya çıkan manzara, itiraf edilen o alelade gerçekten çok daha katlanılmazdır çünkü.
Büyük ve asıl yalan hep ayrıntılarda gizlidir. Ve hiç bir zaman, en içten itiraflarda dahi ortaya çıkmasına izin verilmez. Kimse ama hiç kimse gerçeğin tamamına katlanamaz; içimizdeki en mert ve en cesur olanlarımız dahil.

İnsan yalanını itiraf ederken bile düzinelerle yalan söyler. Detaylar yumuşatılır, sahneler değiştirilir, figüranlar gizlenir. Bazı dostlar aklanır.
Ayrıntıların toplamından ortaya çıkan manzara, itiraf edilen o alelade gerçekten çok daha katlanılmazdır çünkü.
Büyük ve asıl yalan hep ayrıntılarda gizlidir. Ve hiç bir zaman, en içten itiraflarda dahi ortaya çıkmasına izin verilmez. Kimse ama hiç kimse gerçeğin tamamına katlanamaz; içimizdeki en mert ve en cesur olanlarımız dahil.

Her insan da bir cevher vardır.
Bu cevherin dışına çıkınca hepsi "sıradan"dır.
İsmet Özel
Tesekkurler guzel yorum.

Kadınlar içlerinde birbirine benzemez ruhlar taşır.Her biri kendi içinde öldürdüğü tanrısıyla yarışır.
İyi geceler.

benim,ben olmamın bile suç olduğu bir dünyada yaşıyorum
kim olam, ne olam, nasıl bir insan evladı olayım, ben çözemedim.

Sende Yusuf tüyü yok.
Bende Züleyha ihtirası.
Gel gömelim.
Bu iki kişilik yası.

Uzun bir süre gölgesini takip ettiğin halde;
Bir türlü aslını sobeleyemediğin neydi ?

Geri