Irma

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Zulmü yapanlar, devletin başındaki politikacılar. Lanetlenecekse, onlar lanetlenebilir. O başka bir konu.
Kısa bir süre önce İstanbul'a kafam kadar dolu yağmadı mı? (benim kafam büyüktür) O da bir afetti mesela. Oturduğumuz yerden ahkam kesmek kolay, bir afeti yaşamak başka. Bu bir doğal afet, müminlerin de başına gelebilir.

Amerika'yı sevmiyorum. Politikacılarından, kurumlarından, izlediği her türlü politikadan, zalimliğinden nefret ediyorum. Allah benden razı olsun. Ama halkı? Masum insanları? Peki senden benden mert olanları? Burada, Rachiel Corrie ya da Antisiyonist Yahudi Amerikalı Profesör Norman Finkelstein'i hatırlatırım. Konuyu dağıttım, şimdi ne alaka? Aklıma geldi. :D

İnsan olmadan Müslüman olunmaz. Zulme bu şekilde karşı konulmaz ya da tepki verilmez. Çünkü bu bir afet. İstanbul Depremi gibi, Van Depremi gibi.
Bu arada bedduaya beddua ile karşılık vererek bir yanlış daha yapıyoruz. Bunu da hatırlatayım. Gidiyom :kaç:

Kasırganın milyonlarca insanı vurduğunu değil pentagonda ki yönetim biçimini vurduğunu sanan zekaları açığa çıkaran bir konu olmuş :)
Bir de bu zekalar İslam adına akla zarar bir mantık kurmuyorlar mı ? Gel de tiksinme ..

Bir doğal afet.
Bknz: Orada da marketler yağmalandı, fırsattan istifade edenler oldu. Orada da zorluk çekenler insanlardı. İnsanlığınızı kaybetmeyiniz...

Allah yardımcıları olsun, umarım bir an önce geçer. Beter olsun gibi yorumları samimi bulmuyorum, herşeyden önce insanlık gelmeli. Yarın bir gün bizim başımıza da aynısı gelebilir, biraz vicdan lütfen.

Allah yardımcıları olsun, umarım bir an önce geçer. Beter olsun gibi yorumları samimi bulmuyorum, herşeyden önce insanlık gelmeli. Yarın bir gün bizim başımıza da aynısı gelebilir, biraz vicdan lütfen.

Arya hanım ne güzel de yazdınız öyle .. İsterseniz şu vicdan konusunu püfür püfür esen bir eylül akşamı hamdi abinin çay bahçesinde derinlemesine irdeleyelim ne dersiniz hı :)

Her ne olursa olsun sivil halkın hiç bir suçu yok.
İkinci dünya savaşında Japonya'yı saf dışı etmek için sivil halkı vurmayı mantıklı bulmaktan farkı yok bunun.
İnsanlık karşılıklı olması gereken bir şey değil bana göre.Açlıktan ölen müslümanlar için pek çok Abd li iş adamı kılını kıpırdatmasa ya da kendi vatandaşlarına obeziteye yaptığı yatırımın çeyreğini müslüman ya da budist vs. Acı çeken birilerine yapmasalar bile, ölümden medet ummayı gerekli kılmaz bu.
Hiç sağlıklı değil.

Çaresizlik, felaket, maddi kayıplar, ölüm ve herseyden önemlisi acı söz konusu iken bu şekilde ölen onca insanın ölümü üzerinden bile prim yapmaya çalışan, oh olsuncu zihniyet varsa eğer yazıklar olsun onların insanlığına. Diyecek başka söz bulamadım.

Geri