Irkçılık fakirler arasında olur..

• Kullanıcı Yabani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Milyarder bir Arap ile milyarder ABD’li,zengin bir siyahi ile zengin bir beyaz aynı lüks ortamlarda yaşarlar..aynı arabaya binerler,aynı otelde konaknarlar.en güzel yemekleri yerler,beraber golf oynarlar..
Fakir kesim ise din,bayrak,vatan millet ile teselli olur.birbirine düşmanlık güder kavga yapar.
Savaşır,ölür…

bu aralar hep yanlış başlık atıyorum ne lan bu..

Beyinsizler arasında oluyo
bkz.anencephaly

Yabani asmissin yine kendine canikom.

Ne demişti Kırımlı Gazeteci Gülsüm

Savaşta zenginler kaçar fakirler ölür
Vatan barışta zenginlerin savaşta fakirlerindir

ırkçılık zenginlik fakirlik gibi kavramlara sığdırılamayacak kadar köklü ve onlarca ayrı tipi, çeşidi, metodu olan bi sorundur.

türk insanı tarihsel olarak kendini ırkçı görmez çünkü biz ırkçılığı eziyet, vahşet, köleleştirme gibi en ilkel haliyle ele alırız ve o perspektiften bakarız. örneğin siyahileri ele alırsak insanımıza göre saf bir nefret barındırmıyorsan, sırf siyahi diye gördüğün yerde öldürmek istemiyorsan ya da "yazık onlar da insan neticede" gibi bir düşünce yapısındaysan ırkçı değilsindir. halbuki yanlış. ırkçılığı bu düzlemde değil de davranış ve bakış açısı ekseninde ele alırsan bu problemin var olmadığı toplum da yoktur. zaten bunun insanlık tarihinin bir gerçeği olduğunu ve her dönem, her yerde karşılık bulduğunu kabullenerek eleştiriye başlamak gerekir.

en basitinden bi futbol maçında oyuncuya sinirlenip "mk zencisi" demek, daha da sinirlenip "sgit kabilene helikoptere mızrak at" demek ırkçılıktır. hiç karşılaşmadım böyle bir şeyle diyen var mı? azdır. bi şekilde etkileşime girdiğin siyahi adama alakası olmasa bile "saatçi" demek de ırkçılıktır. bununla da karşılaşmadım diyen azdır. daha da ekstrem bir örnek; bizim semtteki minibüs durağında ara sıra gördüğüm, orada bi yerde çalışan siyahi bi çocuk vardı, milletle arkadaş olmuş, herkes de bunu seviyor, ama gelen geçen çocuğa zamazingosunun boyutuyla ilgili şaka yapıyor. o da yazık kabullenmiş bunu ve "yok kanka kuçük kuçük" diye şiveli şiveli konuşup milleti eğlendiriyor. şimdi bunu yapan insan kendince "şaka" yapıyor ve aslında karşısındaki kişiyi seviyor, ama bu kendisinin ondan üstün olduğu ve her türlü şakayı yapabileceği ön kabulüne dayanan bir sevgi. gayet de ırkçı bi yaklaşım.

bunun dışında birlikte yaşadığımız etnik kimliklere, özellikle ermeni, yahudi ve kürtlere karşı tutumlar da mevcuttur fakat bu meseleler tek tarafın suçlanacağı ve tamamen ırkçılık ekseninde değerlendirilebilecek şeyler değildir. siyasi ve politik yanları daha ağır basar. üstelik karşılıklıdır da. ben bi ermeni'nin gözündeki türk nefretine başka hiçbi yerde şahit olmamışımdır.

Son düzenleme:
En ayağı yere basan, en kendi içinde tutarlı, en stabil çalışan ideoloji faşizmdir

Ya asıl bu ırklar nasıl oluştu onu merak ettim şu an ben

Irkçılık evlerde de olan bir elim hadisedir. Her evde Beyaz Eşya diye nitelendirilen eşyalar mevcunddur ve eşyalar arası ırkçılık, tasvip edilemez bir olgudur.

Ne yani, siyah eşyalarımızı atacak mıyız? Siyah çamaşır makinesinin, siyah soğukdolabının çalışmaya hakkı yok mudur?
Sorarım size.

Geri