İrcde para ile oper/admin olmak

Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
irc donemlerimde cok vardi bunlardan. Para ile admin olup sunucuda kendince "havali havali" fink atardi.
Hala yapan varsa bi köşede aglasin, ltfn.

Bir farklı modeli de cs de var, public serverde parayla adminlik alıp servere hizmet ediyor, sonra şekil yapıyor enayiler. Düşünsene işçisin bir ay boyunca çalışıyorsun sonra onu çalıştırdığı için patrona para ödüyorsun...

Hofff.. Neden bunu yapıyorlardı asla anlamıyordum. Ne paralar yedi şu büyük sunucu sahipleri. Hala da yiyorlardır.

platin için para isterseniz
vermem

O paralarla çocuk okutsalardı keşke ama bunlar okutmak yerine mevcut gençleri haksızlıklara uğratıp emeğin değil paranın değerli olduğu gerçeğiyle yüzleştirip umutlarını kırdılar. İhtiyaç kredisi çekeni bile olmuştur.

Sanki bana ceo. Sebze diye ot içen adamlara maruz kaldık. Çok eskiden de bana biri nasıl admin olabilirim demişti. İstanbul'da sunucu merkezi var nüfus kağıdıyla ve vesikalıkla başvuruyorsun demiştim. Ciddiye almıştı... Biz yine iyi kurtardık.

İki tane kız vardı onları unutamıyorum, ne paralar vermişlerdi. dnadwa (Ben yine random gülemiyorum..) Biz çok bile durduk..
#sales kanallarında indirim yapıyorlardı bir de. 3 ay alana 1 ay bedava. Tanrım..

İyi de büyük sunucunun büyük gideri olur.

IRC’ye cok buyuk zarar verdigi bir gercek, ticarethaneye donen yerin kalitesi dusebilir ki dusuyorda. Yalniz arkadaslarin atladigi birsey var o binlerce kisinin girdigi sunucularin cok ciddi masraflari oluyor, bir sekilde ugrastigina degmesi lazim. Kanal kiralamaya her zaman mantikli baktim lakin admin satisi icin ayni seyi soyleyemeyecegim.

Zaten benim bahsettiğim, insanların buna çok ciddi miktarlar yatırması. Bir de parayla alınan yetki sonrası yapılanlar vs.
Eski irccilerden kim kaldı be.
O zaman arkadaşlar şimdi foruma girmeyi biliyorsunuz. Herkes üçbeş bi şey atsın da @x e gönderelim. Masraf çok diyor.

• Beğen
Tepkiler: X
Zaten benim bahsettiğim, insanların buna çok ciddi miktarlar yatırması. Bir de parayla alınan yetki sonrası yapılanlar vs.
Eski irccilerden kim kaldı be.
O zaman arkadaşlar şimdi foruma girmeyi biliyorsunuz. Herkes üçbeş bi şey atsın da @x e gönderelim. Masraf çok diyor.

Bu once heves / hobi olarak baslar keyif alirsin yani chat yapmaktan. Sunucu buyudukce masrafi artar masraf arttikca ek kazanc yollari aramaya başlarsin ee parada tatli geliyor demekki bir yerden sonra.

Bende zurna.net sunucusunu yonettim, kanal satisi yaptim yapmadim degil. Mesela bizim zamanimizda yillik kanal kiralayanlar haric para ile adminlik satilmazdi.

Sana soyle soyleyeyim juju, tamamen arz/ talep meselesi ve toplumun uzerine insaa edildigi kapital sistemle alakali bir durum.

Saka bir yana FORUMUN bile kiralandigini gorduk hep beraber hayatim boyunca bir daha gorebilecegimi sanmiyorum. Ben tahribat.com’un sahibiyle bizzat gorustum satin almak icin ki Dunya’nin en iyi icerigine sahip forumlari gibi bir etkinlikte Turkiye’yi temsil etmis bir platformdur.

Adam bana dedi ki gunluk 100 bin kisi girerken bir kurus para kazanma amaci gutmedim, ayni sey forumsalin eski sahibi icinde gecerli, parayla birsey satin alinmasi imkansiz bir adamdi. Kapisinda yatacaktik neredeyse :)

Yani herkes ticari menfaat gutmuyor yaptigi isten.

Bu once heves / hobi olarak baslar keyif alirsin yani chat yapmaktan. Sunucu buyudukce masrafi artar masraf arttikca ek kazanc yollari aramaya başlarsin ee parada tatli geliyor demekki bir yerden sonra.

Bende zurna.net sunucusunu yonettim, kanal satisi yaptim yapmadim degil. Mesela bizim zamanimizda yillik kanal kiralayanlar haric para ile adminlik satilmazdi.

Sana soyle soyleyeyim juju, tamamen arz/ talep meselesi ve toplumun uzerine insaa edildigi kapital sistemle alakali bir durum.

Saka bir yana FORUMUN bile kiralandigini gorduk hep beraber hayatim boyunca bir daha gorebilecegimi sanmiyorum. Ben tahribat.com’un sahibiyle bizzat gorustum satin almak icin ki Dunya’nin en iyi icerigine sahip forumlari gibi bir etkinlikte Turkiye’yi temsil etmis bir platformdur.

Adam bana dedi ki gunluk 100 bin kisi girerken bir kurus para kazanma amaci gutmedim, ayni sey forumsalin eski sahibi icinde gecerli, parayla birsey satin alinmasi imkansiz bir adamdi. Kapisinda yatacaktik neredeyse :)

Elbette herkes ticari amac gutmuyordur. Ancak sende bilirsin ticari amac one ciktigi an, kalite cok fazla dustu. İnsanlar sogutuldu. Belki de iyi oldu kim bilir. Gerci bu sadece irc veya forum gibi alanlarda degil, her alanda boyle ilerledi. Belki de sunucular degil toplum yozlasti.
Konunun ozune gelirsek.. arkadaslar x para istemiyormus. Siz bana gonderin. Tskler.:01BNWY:

• Beğen
Tepkiler: X
Parali Admin Benim Nezdimde Parali Askerdir.

Havanız Kime . Parali Elemansınız. Parayı Verirsen Konuşursunuz.

Siz kac senesinde yonetimdeydiniz?

Azizim galiba ayni zurna netten bahsetmiyoruz. O adamin para icin girmeyecegi sekil yoktur. Asgari ucretin 450 tl oldugu zamanda global kanali istanbulda bir kadin 1200 tlye kiralamisti.

Bir de o zamanki sizin nickiniz neydi?

Geri