İran'ın gücü Amerika'ya yeter mi?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Merhaba arkadaşlar,

Bildiğimiz gibi Amerika dünyada süper güce sahip bir ülke. Bir kaç ülke haricinde baş edemeyeceği bir ülke yok gibi görünüyor.

Son günlerde ortam kızışıyor ve süper güç Amerika bilinçli ya da bilinçsizce bazı saldırılarda bulunuyor.

Amerika'nın huyu bu bir bahane bulup önceden hazırladığı senaryoyu uygular ve kimseden ses çıkmaz.

Belki de bu İran'a saldırmak için bulduğu bir plan.

İkiz sule saldırıları geliyor aklıma.

Peki, İran bu durumda ne yapabilir? Ne kadar dayanabilir ya da Amerika'ya kafa ne kadar tutabilir?

ABD ağır sıklet İran ise orta sıklet. Durum bu!

Hocam sizce İran bizden güçlü mü? Hiç bilmiyorum o yüzden soruyorum belki saçma gelebilir ama?

Biz de orta sıkletiz. İranla kafa kafaya sayılırız. İran’ın nükleeri ne kadar geliştirdiği bilinmiyor. Bizde nükleer yok. Füze teknolojileri bizden çok iyi ama geri kalan savaş uçağı,tank vs açısından biz çok iyiyiz. Sana link atayım diyeceğim de link yasak mı? Ülke orduları hakkında bilgi veriyor.

İran'ın nasıl gücü yetebilir ki? amerika ya direkt bir saldırı yapabilecek mevkide bile değil, amerikaya gücü yetebilecek ülke olduğunu sanmıyorum ama şu bir gerçek ki amerika yok olur, iran varlığını sürdürmeye devam eder.

İran bulundugu harita konumu geregi Amerika ile bas edemez. Cunku fuze menzilleri abdyi hedef alamaz. Bu iran’in dezavantaji fakat orta doguda Abdnin evladi yani yavru abd israili vurabilir veya da abd uslerini hedef alabilir. Olay bugun ki misilleme ile kapanacak diye dusunuyorum. Cunki abd orta doguda israili kaybederse butun orta dogudaki hakimiyetini kaybeder. Bunuda goze alacagini sanmiyorum keza Olasi bir durumda iranin yaninda cin kore rusya gibi super gucler olacagi muhtemeldir ben abdnin bunu goze alabilicegini sanmiyorum.

Biz de orta sıkletiz. İranla kafa kafaya sayılırız. İran’ın nükleeri ne kadar geliştirdiği bilinmiyor. Bizde nükleer yok. Füze teknolojileri bizden çok iyi ama geri kalan savaş uçağı,tank vs açısından biz çok iyiyiz. Sana link atayım diyeceğim de link yasak mı? Ülke orduları hakkında bilgi veriyor.

Benim bir tanıdığım var yıllarca yüzbaşılık yapmış. O Türkiyenin 3 yada 4 tane nükleeri var ama gizleniyor falan diyordu oda komutanlarından duymuş.

Linki özelden atabilirsiniz isterseniz.

Benim bir tanıdığım var yıllarca yüzbaşılık yapmış. O Türkiyenin 3 yada 4 tane nükleeri var ama gizleniyor falan diyordu oda komutanlarından duymuş.

Linki özelden atabilirsiniz isterseniz.
Linki attım. Üretimi yapmak ayrı, ordan burdan bir kaç tane temin etmek ayrıdır.

Linki attım. Üretimi yapmak ayrı, ordan burdan bir kaç tane temin etmek ayrıdır.

Teşekkür ederim müsait olduğumda inceleyeceğim. Biraz baktım bir kaç ülke var ama detaylı güzel araştırmalar yapılmış.

• Beğen
Tepkiler: Eru
ABD nin askeri üsseleri çok fazla
İran&ABD savaşi büyürse ülkemize kesinlikle sıçrar
Stratejik konumumuz gereği
Siyasi konumuz gereği
Pastadakı büyük ve kıymetli paylardan biri TÜRKİYE olur onlar için
Türkiye de her ne kadar savaş yok desek de soğuk savaş hakimdi zaten
Bu krizi iyi yönetmek çok önemli
İran da yine küçümseyecek bir düşman değil Amerika için elindeki nükleer güç sayesinde.
Ve bir savaş old zaman ne Amerika ne de İran yalnız kalmayacak
Taraf çekecekler birbirlerine
Elbette ABD yanlisi olacağiz her zaman ki gibi
Dirsek yesek aşağilansak içimizde Abd üsleri barindiriyoruz abd ye görünür göbek bağlarımız var

İran anca boş tehdit eder, İran geçmişte sadece müslümanları katletmiş bir ülkedir, Abd gibi ülkeye saldırmaya cüsse'si yetmez. Irak'taki abd üssüne füze atıyolar ne hikmetse bitane amerikalıya bişey olmuyor siyaset oyunları hepsi izleyip göreceğiz :)

Su mantigi hic anlamadim, hic anlamayacagim. "Iran, muslumanlari katletmis bir ulke." ABD nin katlettikleri ne? Yoksa sozum ona "super guc" gercekten terorle mi savasiyor? Bugun Trump cikip "Kasım Süleymani ABD li oldurecekti, ondan oldurduk." gibi abuk bir savunma yapiyor. O halde herhangi bir ulke baskanini ya da ust mevki herhangi birini oldurup "bizi oldurme plani vardi" mantigi ile herkes aklanabilir. Amerika 738 milyar $ savunma butcesi ile en yakin rakibi olan Cin 'e 510 milyar $ parasal konumda fark atmis durumda. Iran 'in savunma butcesi ise 6.3 milyar $. Iran 'in askeri personeli yaklasik 873.000 kisi iken, Amerika nin askeri personel sayisi 2.1 milyon kisidir. Sayilarda pek cok sey ABD 'yi gosteriyor, bu isin kesin tarafi. Menzil olarak ABD 'den cok uzak bir ulke Iran. ABD 'nin ise Ortadogu 'da ki hakimiyetini bilmeyen yok. Bununla birlikte Iran 'in avantaji, dunyanin butun diger super guclerinden itidal cagrilari gelse de, hemen hemen hepsi Iran 'a desteklerini acikladi. Cin, Japonya, Hindistan, Pakistan, Rusya gibi nukleer alanda "ben de varim" diyebilecek butun ulkeler Iran 'in yaninda yer aldi. Amerika bugun bir Iran 'i rakamsal olarak yenebilir ama hicbir mac 11 'e 3 iken kazanilmasi olasi degildir. Amerika 'da bunu bildigi icin Iran 'in birkac saldirisina ses cikartmayacaktir. Umarim guc gosterisi ve baskanlarin egolari yuzunden bir savas cikmaz. Ortadogu artik cok yoruldu, yuzyillardir savas devam ediyor. Bir yenisi, ortadogu ile sinirli kalmayacak gibi duruyor.

Coğrafi avantaj İran'dan yana.Türkiye Abd'nin savaş gemilerini Akdenize girmesine izin vermezse.US Enterprise gibi savaş gemileri savaş dışı kalır.
Ayrıca İran kapalı bir devlet.Teknolojisinin ne düzeyde olduğunu bilmiyorsun.Kuzey Kore gibi.
Abd bişey yapamaz diye düşündüler Kasım Süleymani'yi vurdular.İran'ın füzeleri Abd kalkanları geçti ve Abd ortadoğudaki önemli üslerini vurdu.
Ayrıca Abd ordusu girdiği savaşların çoğunda başarısız oldu.Vietnam,Afganistan,Irak,Körfez savaşları vs gibi.
Abd Kara harekatı yaparsa yine fail olur.
İsrail ve Birleşik Arap Emirlerini riske atmak istemez.
İsrail ve BAE'e düşen bir füze Abd ekonomisinde Milyar dolarlık zarar demek.O riski göze alamaz.

Yetmez diyorum.

Su mantigi hic anlamadim, hic anlamayacagim. "Iran, muslumanlari katletmis bir ulke." ABD nin katlettikleri ne? Yoksa sozum ona "super guc" gercekten terorle mi savasiyor? Bugun Trump cikip "Kasım Süleymani ABD li oldurecekti, ondan oldurduk." gibi abuk bir savunma yapiyor. O halde herhangi bir ulke baskanini ya da ust mevki herhangi birini oldurup "bizi oldurme plani vardi" mantigi ile herkes aklanabilir. Amerika 738 milyar $ savunma butcesi ile en yakin rakibi olan Cin 'e 510 milyar $ parasal konumda fark atmis durumda. Iran 'in savunma butcesi ise 6.3 milyar $. Iran 'in askeri personeli yaklasik 873.000 kisi iken, Amerika nin askeri personel sayisi 2.1 milyon kisidir. Sayilarda pek cok sey ABD 'yi gosteriyor, bu isin kesin tarafi. Menzil olarak ABD 'den cok uzak bir ulke Iran. ABD 'nin ise Ortadogu 'da ki hakimiyetini bilmeyen yok. Bununla birlikte Iran 'in avantaji, dunyanin butun diger super guclerinden itidal cagrilari gelse de, hemen hemen hepsi Iran 'a desteklerini acikladi. Cin, Japonya, Hindistan, Pakistan, Rusya gibi nukleer alanda "ben de varim" diyebilecek butun ulkeler Iran 'in yaninda yer aldi. Amerika bugun bir Iran 'i rakamsal olarak yenebilir ama hicbir mac 11 'e 3 iken kazanilmasi olasi degildir. Amerika 'da bunu bildigi icin Iran 'in birkac saldirisina ses cikartmayacaktir. Umarim guc gosterisi ve baskanlarin egolari yuzunden bir savas cikmaz. Ortadogu artik cok yoruldu, yuzyillardir savas devam ediyor. Bir yenisi, ortadogu ile sinirli kalmayacak gibi duruyor.

Zaten bu "atismalar" dünya nabzini yoklamak icindi.
ABD güvenirligini tamamen kaybetmistir.
Soguk savas da bileteral bir aks mevcudtu.90 lardan sonra multiteral olan dünya yine bileteral olacaktir
ABD yalniz olacak ama.
Biz göremeyiz belki ama, gelecekte ABD dünyaya karsi tek ülke olarak savasacaktir.
Konu Iran felan degil.
Insanlar usandi artik ve intetnet sayesinde daha bilincli oldular.

Ben ülkeleri değerlendirirken ekonomisine bakarım arkadaş
Kendisinden en az yüz misli büyük bir devletle nasıl baş edecek İran
Bizim içimizde ki bazı salaklar gibi iman gücünden bahsetmezseniz tabi

İran’ın gücü cenaze töreni bile düzenlemeye yetmiyor.

Geri