İran'dan Geri Adım Yok: 'İsrail Pişman Olana Kadar Operasyonlara Devam Edeceğiz'

Konu sahibi son olarak 13 gün önce görüldü
zzzzzzzzzz13w.jpg

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ebulfezl Şikarçi, "Suçlu Siyonist pişman olana kadar operasyona devam edeceğiz" açıklamasını yaptı. İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi ise İsrail'e karşı etkili yanıt için toplantı gerçekleştirdi.

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ebulfezl Şikarçi, İsrail pişman olana kadar operasyonlara devam edeceklerini belirtti.

İran devlet televizyonuna konuşan Sözcü Şikarçi, İsrail’in İran’a yönelik saldırısı ve İran’ın verdiği cevap hakkında açıklama yaptı.

Şikarçi, İran lideri Ali Hamaney’in dünkü açıklamasında İsrail’i pişman edeceklerine yönelik açıklama yaptığını hatırlatarak, “Suçlu Siyonist pişman olana kadar operasyona devam edeceğiz” dedi.

PLANLAR GÖZDEN GEÇİRİLDİ​

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, "İsrail'e verilen cevabın devamı" ve ülke içindeki hazırlıkların değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirdi.

Hamshahrionline haber sitesine göre, toplantı İran'ın İsrail'e ilk saldırısı sonrası gerçekleştirildi.

Toplantıda, İsrail'e verilen cevabın devamı ve ülke içindeki hazırlıkların ele alındığı, İsrail'e karşı sürekli ve etkili yanıt verilmesi konusundaki önceki planların gözden geçirildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?​

İsrail, 13 Haziran’da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef olan geniş çaplı saldırılar düzenledi.

İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil kaybı 78 olarak açıklandı.

İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede en az 63 kişi yaralandı.

KAYNAK

Rusya-Ukrayna
İran-İsrail
Filistin zulmü ve Gazze soykırımı
Pakistan-Hindistan çatışması
Afrikadaki yerel çatışmalar
Muhtemelen önümüzdeki yıllarda patlak verecek olan Tayvan - Çin savaşı

Abi biz napıyoruz ya ? Lan olm ölüm var ölüm. Barış içinde yaşamak varken neden kan döküyoruz. Çocuklar ölmesin üzülmesin ağlamasın artık yeter yahu.

İsrail gidiyor doğrudan başkenti bombalıyor bunlar da ancak gazını alıyor etrafındaki siyasal islamcıların. Palavra atmak parayla değil nasılolsa.

Olaya Pakistan da dahil oldu. Eğer İran'a nükleer bir saldırı olursa ben de İsrail'e nükleer silah ile mücadele ederim demiş. Arkadaşlar onu bunu geçtim de eskiden şöyle düşünürdüm Yahu zamanında yani Kurtuluş Savaşı zamanlarında olsaydım da keşke o günleri görseydim diye çok gıpta ederdim. Bugün yaşadıklarımız da o dönem ile hemen hemen aynı yine dünyanın bir Kırılma Noktası bizim için önemli bir nokta burada onun bunun gazı ile değil bizim duruşumuzla karşılamamızla olayları değerlendirmemiz lazım ve biz şanslı nesilleriz unutmayın.

Olaya Pakistan da dahil oldu. Eğer İran'a nükleer bir saldırı olursa ben de İsrail'e nükleer silah ile mücadele ederim demiş. Arkadaşlar onu bunu geçtim de eskiden şöyle düşünürdüm Yahu zamanında yani Kurtuluş Savaşı zamanlarında olsaydım da keşke o günleri görseydim diye çok gıpta ederdim. Bugün yaşadıklarımız da o dönem ile hemen hemen aynı yine dünyanın bir Kırılma Noktası bizim için önemli bir nokta burada onun bunun gazı ile değil bizim duruşumuzla karşılamamızla olayları değerlendirmemiz lazım ve biz şanslı nesilleriz unutmayın.
Hangi yönden şanslı nesilkeriz?

Bundan 10 yıl sonra yaşarsak inşallah yaşananları okuyarak öğrenmeye çalışmayacağız Çünkü bizzat içinde yaşıyoruz. Şu şöyle demiş şöyle olmuş değil anbean hepsini duyuyoruz ve yaşıyoruz. Olur ya ileride allah nasip ederse tonlarımıza anlatacak ve onların Vay be diyerek dinleyecekleri tonton dede ve nineleriz hepimiz.

Türkiyenin İsrail tarafında olduğunu bilerek koşuyorsunuz dimi. Yanlış olmasın.

İsrail'e on kere yardım et, bir istediğine sadece karşı çık, seni en büyük düşmanı ilan eder. Bunların kafa yapısı bu. Dünya bizi konuşsunda iyi yada kötü biz Dünyada gündem olalım da, diyorlar. Bunu ben demiyorum bir israil başbakanı söylemişti röportajda. Böyle andaval insan nasıl varolabilir hala anlayamıyorum. Canını yidiğim Norveç'i bak dünyanın yukarısında kimseye bir zararı yok tatlış tatlış takılıyor gezegende.

Geri