Haber İran’dan ABD’ye Mesaj: Bu Bölge Bizim Oyun Alanımız

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü
BopWKKu.md.jpg

İran lideri Ayetullah Mücteba Hamaney'in Savunma Konseyi'ndeki Temsilcisi Ali Ekber Ahmediyan, ülkesinin tehditler ve Hollywood gösterileriyle geri adım atmayacağını, gerçekçi hesaplamalara dayanarak, ABD güçlerini bölgeden çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

İran lideri Hamaney'in Savunma Konseyi'ndeki Temsilcisi Ahmediyan, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından paylaşımda bulundu.

Ahmediyan, ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesine yönelik tehditlerine şu ifadelerle yanıt verdi:

"Ne tehditlere ne de boş gürültü ve gösterilere karşılık geri adım atacağız. Bu bölge bizim oyun alanımız ve cevaplarımız Hollywood şovlarına değil, rasyonel ve gerçekçi hesaplamalara dayanıyor.

İlk adımda Amerika'yı İran'dan kovmuştuk ikinci adım ise Amerika'yı bölgeden çıkarmak olacaktır."

Kaynak

Savaşı desteklemiyorum, savaşın uzamasını da desteklemiyorum. İran , İsrail , ABD üçününde sürüsüne yanlışı var. Al birini vur ötekine. Olan sivil masum insanlara oluyor. 163 kız çocuğu öldü bu savaşta ve daha nice masum sivil insan. İran barış için çabalamalı ve acilen çok köklü çok büyük reformlar yapılmalı. ABD, İsrail haydut zaten. Çiğnemedikleri uluslararası hukuk kalmadı, savaş suçu kalmadı.

Asla yapmaz ama laik bir devlet sistemi bile hayati derecede önemlidir İran'ın geleceği için bence.

Geri