İran’daki Protestolar İsrail’i Harekete Geçirdi

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
fvK07v2.md.jpg

İran’da son yılların en büyük hükümet karşıtı protestoları sürerken, ABD’nin olası müdahalesine ilişkin açıklamalar İsrail’i alarma geçirdi. Tel Aviv’de yapılan güvenlik değerlendirmelerinde Washington’un atabileceği adımlar masaya yatırılırken, Trump’ın “yardım etmeye hazırız” mesajı bölgedeki gerilimi daha da tırmandırdı.

İsrail, İran’da son yılların en büyük hükümet karşıtı protestoları sürerken, ABD’nin olası bir askeri müdahalesine karşı yüksek alarm durumuna geçti.

Konuya yakın üç İsrailli kaynak, İsrail güvenlik birimlerinin gelişmeleri yakından izlediğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, son günlerde İran’a yönelik müdahale ihtimalini birkaç kez dile getirerek, Tahran yönetimini protestoculara karşı güç kullanmaması konusunda uyardı.

Trump, cumartesi günü yaptığı açıklamada, ABD’nin “yardım etmeye hazır” olduğunu söyledi.

Hafta sonu gerçekleştirilen İsrail güvenlik toplantılarına katılan kaynaklar, İsrail’in “yüksek alarm” durumunun pratikte ne anlama geldiğine ilişkin ayrıntı paylaşmadı.

Ancak İsrail ile İran’ın haziran ayında 12 gün süren bir savaşa girdiği, bu süreçte ABD’nin de İsrail’le birlikte İran hedeflerine yönelik hava saldırılarına katıldığı hatırlatıldı.

Cumartesi günü yapılan bir telefon görüşmesinde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun, ABD’nin İran’a olası müdahalesini ele aldığı bildirildi.

Görüşmede bulunan bir İsrailli kaynak bu bilgiyi doğrularken, ABD’li bir yetkili iki ismin görüştüğünü kabul etti ancak konuşmanın içeriğine dair açıklama yapmadı.

DOĞRUDAN MÜDAHALE SİNYALİ YOK

İsrail, İran genelinde protestolar sürerken doğrudan bir askeri müdahale niyeti ortaya koymuş değil.

Ancak iki ülke arasındaki gerilim, İsrail’in İran’ın nükleer programı ve balistik füze kapasitesine yönelik endişeleri nedeniyle yüksek seyrediyor.

Netanyahu, Economist dergisine verdiği ve cuma günü yayımlanan röportajda, İran’ın İsrail’e saldırması halinde “korkunç sonuçlar” doğacağını söyledi.

İran’daki protestolara da atıfta bulunan Netanyahu, “Diğer her şey için, bence İran’ın kendi içinde neler yaşandığını görmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK

Çok karıştı herşey.
Paranın değeri belli değil.
Çok fazla kanun kural var. Nefes alınacak yer kalmadı.
Ülkeler arasındaki ittifaklar dönekleşti.
İngiliz kendi ülkesinde kızını koruyamıyor araptan.
Haramilik aldı yürüdü.
Teknoloji insanlığı tehdit ediyor.

Bilinen anlamdan medeniyetlerin çökmesi lazim. Büyük kıyım ve big reset gerekli.

Burnum kanadı beynimden geliyor olabilir mi diye endişeyle hastaneye koşan nesil elbette silinecek yok olacak.

İnsanların yeniden klanlarına ve toprağına sahip çıktığı, savaşın buğday ve su için yapıldığı bir dönem gelecek.

Buna inanıyorum

Bu İsrail salak yav valla. Molla giderse işiniz daha zor olm. İran'ı zayıflatan, zayıf kalmasını sağlayan Molla'dır. İran'da rejim yıkılsa ve yeni güçlü bir devlet inşa edilse sizi rahat bırakacak mı sanıyorsunuz. İran'da kukla devlet kuramazsınız. Bunlar Pers'lerin torunu, ölürler yinede sana biat etmezler.

Mollaların canı cehenneme, 45 yıldır İran halkına zulm ediyorlar.

Umarim orta yol bulurlar. Komsu ulkelerdeki sorunlar her zaman Tr'ye zarar vermistir.

Çok karıştı herşey.
Paranın değeri belli değil.
Çok fazla kanun kural var. Nefes alınacak yer kalmadı.
Ülkeler arasındaki ittifaklar dönekleşti.
İngiliz kendi ülkesinde kızını koruyamıyor araptan.
Haramilik aldı yürüdü.
Teknoloji insanlığı tehdit ediyor.

Bilinen anlamdan medeniyetlerin çökmesi lazim. Büyük kıyım ve big reset gerekli.

Burnum kanadı beynimden geliyor olabilir mi diye endişeyle hastaneye koşan nesil elbette silinecek yok olacak.

İnsanların yeniden klanlarına ve toprağına sahip çıktığı, savaşın buğday ve su için yapıldığı bir dönem gelecek.

Buna inanıyorum
Abi karışsın, çok güzel. Herkesin ne olduğu ortaya çıkıyor. Yıllardır kılımızı kıpırdatsak Dünya ayağa kalkardı, "demokrasiiii, insan haklarıııı, barbarr türklerrr" diyip dururlardı. Artık herkesin kirli işleri ayukka çıktı. Avrupalılar, ABD'nin pisliklerine ses çıkartamıyorlar Rusya'dan göt korkularına. Bunun iki yüzlülük olduğunun senden benden daha fazla farkındalar. Biz pkk'yı vurduğumuzda bütün Avrupa basını, Türkiye Kürtleri bombalıyor diye yalan haber yaygarasına başlarlardı. Biz zalim ve kötü adam ilan edilirdik. Türkiye, kılı kırk yarardı bir sivil masum bir Kürt vatandaşımızın burnu bile kanamasın diye inanılmaz bir hassasiyetle operasyon yapıyordu pkk'ya karşı. Hatırlatayım 2 yıl boyunca İsrail bebek ve çocukları devasa bombalarla paramparça etti, bu kadar açık konuşuyorum çünkü Twitter'da gerçekten bütünlüğü bozulmuş yanmış bebek cesetleri gördük 2 yıl boyunca yüzlerce, binlerce. Maket miydi oyuncak mıydı onlar? A.B. ve batı toplumunun çok medeni siyasetçileri 2 yıl boyunca neden sustu. ? Ülkelerindeki halklar sokağa döküldü ama o çok medeni politikacılar sustu. Hani insan hakları, hani demokrasi, hani uluslararası hukuk? Savaş suçlusu Netanyahu ve kabinesi hala rahaat rahattt takılıyor İsrail'de. Karışsın abi Dünya, hiç umrumda değil. Batı, ne bok olduğunu kendiside anlamaya başladı. İngiltere başbakanına soruyor gazeteci; Amerikan hükümetinin bir başka devletin seçilmiş başkanını askeri operasyonla ülkesinden kaçırmasını kınayacak mısınız? Siz uluslararası hukuku savunan biriydiniz? Adam kem küm etmeye başladı kekeledi ama tek söz diyemedi Trump hükümetine. Hani uluslararası hukuk diye bir şeyi savunuyordunuz ? Hani biz müslümanlar barbardık, teröristtik, her türlü hukuğa karşıydık, kötü adamlardık. ? Artık sahneledikleri tiyatro ellerinde patlamaya başladı. Dünya halkları onların yalanlarını bir bir farketmeye başladı. İtalya'daki sıradan bir İtalyan vatandaş bile Birleşmiş Milletlerin hiç bir boka yaramadığının farkında artık.

Son düzenleme:
Dünya savaşına hazırlıyorlar tüm ortamı. Herkes tarafını seçiyor. Çok büyük sıkıntı olacak...

Ben başka bişi diyorum @Bombacı Mülayim
Kapitalizm çöküyor. İnsanın insanı öldürmesine en büyük engeldi kapitalizm. Bu yeniden ulus devletlerin yükselmesi demek. Kan demek. Vahşet demek.

Dünya ya teknokrat bir yönetime geçecek. Hem de tek elden. Ya da elde mızrak götte yaprak dönemi geri gelecek.

Ben ikincisi olacak diyorum

Ben başka bişi diyorum @Bombacı Mülayim
Kapitalizm çöküyor. İnsanın insanı öldürmesine en büyük engeldi kapitalizm. Bu yeniden ulus devletlerin yükselmesi demek. Kan demek. Vahşet demek.

Dünya ya teknokrat bir yönetime geçecek. Hem de tek elden. Ya da elde mızrak götte yaprak dönemi geri gelecek.

Ben ikincisi olacak diyorum
Nükleer savaşa her zamankinden daha yakınız. Hayatta kalırsak eğer yaprağa talim herhalde. Mızrakla vahşi hayvan avlayalım ama kapitalizmin kölesi olmayalım.

Geri