Haber "İran, Çin'e Güveniyor"

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
BZXIQXS.md.jpg

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Çin'e güvendiklerini, barış çabalarını ilerletme ve çatışmayı sona erdirme yönündeki aktif rolünü sürdürmesini umut ettiklerini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Çin'e güvendiklerini, barış çabalarını ilerletme ve çatışmayı sona erdirme yönündeki aktif rolünü sürdürmesini umut ettiklerini söyledi.

Erakçi, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Pekin'deki resmi temasları kapsamında Çinli mevkidaşı Wang Yi ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Wang'la yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğini dile getiren Erakçi, "İran'ın, Çin'e güvendiğini, bu ülkenin barış çabalarını ilerletme ve çatışmayı sona erdirme yönündeki aktif rolünü sürdürmesini umduğunu" belirtti.

Pekin yönetiminin, ABD-İsrail ile İran savaşı sonrası dönemde kalkınma ile güvenlik arasında denge kurabilecek yeni bir bölgesel çerçevenin oluşumunu desteklediğini vurgulayan Erakçi, tarafların, İran’ın egemenliğini kullanma ve ulusal onurunu koruma hakkını bir kez daha vurguladıklarını ifade etti.

Erakçi ayrıca, Tahran yönetiminin Çin’in bölgede barış ve istikrarın korunması ve güçlendirilmesine yönelik 4 maddelik önerisini takdirle karşıladığını vurguladı.

Kaynak

Çin doğrudan dahil olursa bu işi kimse çözemez ancak geri planda İran'a destek verdiği biliniyor.

Çin'le aran iyi, ABD'yle değil. Çin emperyalist değil mi? Çin müslüman mı yoksa? Rusya ile iyi ol ama ABD ile kavga et. İran'ın ki, ABD emperyalist olduğu için karşıyız olayı değil. Ben ülkemi nasıl batı ambargosuna maruz bırakabilirim, halkımı nasıl yoksul bırakabilirim olayı. Çin ve Rusya ile aynı saftayım diyosun ama kafana bombalar yerken adamlar ortada yoklar. En azından batıda NATO diye bir antlaşma, bir askeri dayanışma örgütü mevcut. Yolcu uçağı alamıyorsun, askeri malzeme alamıyorsun, gıda alamıyorsun, teknoloji alamıyorsun, toplu iğne bile satmıyor batı sana. Rusya ve Çin'de bedava çöpünü bile vermiyor ama sana. Kardeşim senin derdin ne? Senin bu dünyadaki amacın ne, halkını fakir bırakmak mı? Sokakta saçının ucu görünen kadınlara kırbaç atmak mı yoksa senin en keyif aldığın şey bu dünyada. Bilim desen yok, eğitim desen yok, özgürlük desen yok, üretim desen hiç yok. İran'daki rejim kadar saçma bir rejim yoktur dünyada valla.

Geri