Haber İran Basını: Mahmud Ahmedinejad Öldürüldü

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
qq0dtr7.md.jpg

İran medyasında, eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın ABD ve İsrail saldırılarında öldüğü iddia edildi.

İran basını, eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın ABD ve İsrail’in düzenlediği saldırılarda hayatını kaybettiğini yazdı.

Bazı haberlerde, Ahmedinejad’ın korumalarıyla birlikte füze saldırısında öldüğü ileri sürüldü.

Ancak İran makamlarından ya da bağımsız uluslararası kaynaklardan bu iddiayı doğrulayan resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

2005-2013 yılları arasında İran Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Ahmedinejad, Batı karşıtı söylemleri, İsrail’e yönelik açıklamaları ve nükleer program konusundaki çıkışlarıyla uluslararası kamuoyunda dikkat çekmişti.

2009 seçimleri sonrası ortaya çıkan “Yeşil Hareket” protestoları döneminde yaşanan sert müdahaleler, onun yönetimine yönelik eleştirileri artırmıştı.

Görev süresi sona erdikten sonra sosyal medyada aktif bir profil çizen Ahmedinejad, zaman zaman İran yönetimine yönelik yolsuzluk eleştirileriyle gündeme geldi.

Ahmedinejad, 2017, 2021 ve 2024 yıllarında cumhurbaşkanlığına yeniden aday olmak istemiş ancak Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından veto edilmişti.

KAYNAK

unutmamislar demek ki.

Ceza'nın yıllar önce, bir rep şarkısında, "Ona da mı karışacak Ahmedinejad" dediği bu muydu? Aaa ben yeni öğrendim. Ölmüş mü kesin? Peki.

Oğlum olt sikol repçiyiz ha.

Bu adam şu an Cumhurbaşkanları olaydı, sonuç daha farklı olurdu.

israile karşı bi ekip kurduk
onun başındaki de israil ajanı çıktı demişimiş
iranı delik deşik etmişler

Ben bu adamı seviyordum ya. Yıllar öncesinin cumhurbaşkanı, bunu niye vurdunuz

bölgesel gazeteciler hayatta olduğunu söylüyor.

Adamlar günümüz değil, taa ne zaman ülkeyi yönetmiş eski lideri bile vuruyor. Pragmatizmden dışarı çıkıp kini de olaya dahil ediyolar. Sen 13 Haziran 2025'teki 12 gün savaşından bu yana İsrail'deki bir ilçe belediye başkanını bile etkisiz hale getirmiyorsun. Şu hayatta bir karaya bilerek kendini atan, intihar eden balinaları anlayamamışımdır birde bu İran yönetiminin ağzını burnunu kırsan da öyle mal mal oturup sadece; gel de beni yok et diye beklemesini.

Geri