IQ testine güveniyor musunuz ?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Bazıları matematiksel düşünce kabiliyet olanların daha yüksek çıkması normal, bazıları sürekli bu taraz soruları çözerek bir kaç haftada daha yüksek olabilir diyorlar.

Mesela sınıfın en tembelinin IQ testi sizden yüksek çıksa ?

Sizce IQ testi gerçekten zekayı ölçer mi yoksa farklı yorumlarınız var mı ?

sosyal medya üzerinde ki iq testlerinden kendi zekalarını ölçme kararı almış cengaverlere selam olsun.

sosyal medya üzerinde ki iq testlerinden kendi zekalarını ölçme kararı almış cengaverlere selam olsun.

Cattell Zeka Testi: Kültürden arınmıştır ve soruların belli bir zaman içerisinde cevaplanması istenir.

Alexander Pratik Zeka Testi: İlkokulu bitiren çocukların teknik becerilerinin belirlenmesi ve daha ileri sınıflara (özellikle sanat okullarına) yöneltmek için geliştirilmiştir. Testte tahta kutular, boyalı küpler verilerek çeşitli problemlerin çözümü istenir.

Porteus Labirent Testi: Zeka fonksiyonunun özel bir şekli ölçülür. Örneğin, temkinli davranmak, ileriyi görmek, çeşitli engellerden kendini korumak gibi. Bu test özellikle insanın günlük yaşamındaki davranışlarda gösterdiği beceriyi ölçer.

Binet-Terman Testi: Sözlü bir testtir. Okul, aile bilgisine ve kültürüne dayanır.

WISC-r Zeka Testi: Açılımı Welcher Intelligence Scale for Children olan, 6-16 yaş arasındaki çocuklara uygun olarak hazırlanmış, iki ana hat ve 12 alt testten oluşan, ülkemizde en yaygın olarak kullanılan ve günümüzün en geçerli IQ testidir.

Psikoloji laboratuvarlarinda ölçülenler tutarlı oluyor genelde.

test etmeye ettirmeye hiç gerek duymadım
test eden edilenlere sormak lazım

Gelişim dönemlerine göre yapılan psikolojik testleri onaylıyorum, hobi için yapılan testler gereksiz geliyor. Testin yapılmasının amacı, "Ne kadar zekiyim" değil, "Zeka problemi var mı" diye bir otorite tarafından belirlenmesi olmalı.

Gelişim dönemlerine göre yapılan psikolojik testleri onaylıyorum, hobi için yapılan testler gereksiz geliyor. Testin yapılmasının amacı, "Ne kadar zekiyim" değil, "Zeka problemi var mı" diye bir otorite tarafından belirlenmesi olmalı.

Değişik bir düşünce geldi. Hiç o gelmemişti aklıma. İnsan zekasında problem olmadığını düşünüyor genelde.

Netteki testlere güvenmiyorum tabi diğer türlüler güvenilir olabilir bilmiyorum hiç test yaptırmadım=) Mesela benimki düşük çıksa güvenmem yalan bu der çıkarım:p

Ehh yüksek bir not alırsam güvenirim, ama çok kötü bir sonuç çıkarsa güvenmem.
İşime geleni çeker alırım. :p

güvenmem çünkü o testlere göre süper zeka birşey olmam gerekiyor. Ancak gelipte icat edebildiğim birşey bile yok.

Sonucya bir bilimselligi var mi?

Sonuca gore gerizekali olup olmadigimiz anlasiliyo ben buna guvenmiyorum.

Ben yaptırmıştım aykûm 38 çıkmıştı, 38 tane aykûm varmış, adam olana çok bile.
hayat basittir, fazla zekaya gerek yoktur, kırmızı yandı dur, yeşil yandı dur hemen geçme emin ol belki şaşırtmaçlı ışık? İşte ekmek al para ver, ekmek ne kadar 8 lira, 10 lira verdim 2 tane de sakız alırım, mis gibi hayat.

var mı şöyle İsveçli bilim adamları tarafından güvenirliliği ispatlanmış bir iq testi?
atın da çözelim, her daim 3 hane ve üstü çıkıyorum

Geri