iPhone’a 110.000 TL vermek istemeyen genç, Dubai’ye gitti

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
iPhone’a 110.000 TL vermek istemeyen genç, Dubai’ye gitti.

İşte masrafları:

• 14.000 TL gidiş-dönüş uçak bileti
• 7.000 TL lüks araç kiralama
• 6.000 TL lüks konaklama
• 5.000 TL alışveriş
• 10.000 TL gezme, yeme, içme
• 43.000 TL iPhone 16 Pro Max

Toplam: 85.000 TL

daha çok şöyle bakmak lazım: türkiye'de bir telefona ödeyeceği tutardan daha az bir parayla hem telefon almış hem de gezintiye çıkmış, mis gibi. yani, vereceği kayıt ücreti kardeşimize koymuyordur zaten.djfkh
Şöyle de bakabilirsin;

Ne kadar az vergi koyarsan o kadar çok vergi toplarsın. O durumda insanlar verginin peşine düşmez nihayetinde. Bir yerde okumuştum doğru mu yanlış mı bilmiyorum; Avrupa’da bazı ülkelerde en utanılacak hareketlerden biri vergi vermemek. Çünkü cüzzi denebilecek, kimseye dokunmayacak rakamlarla topluyorlar. Haliyle bizdeki gibi nüfusun yarısı dolaylı/dolaysız vergi kaçıracağına düşürüp herkesin vermesi teşvik(!) edilse kimse dışarıdan kaçak mal getirmekle uğraşmaz. Birçok kişi daha düşük fiyattan araba almak için(neredeyse 1/4’ü fiyatına) Gürcistan’dan alıyor. Yapması gereken 2 yılda bir Gürcistan’a gir çık yapmak. Alan kişi gidince hem prosedürü yerine getirmiş oluyor hem de gezip gelmiş oluyor. Yada telefon alıyor çok düşük fiyatlara. 4-5 gün önce haberlerde çıkmıştı, 4 genç Gürcistan’a giderken yolda üzerlerine heyelan çöküyordu, ölmüşlerdi maalesef hepsi. Amaçları telefon almaktı. Bunun gibi durumlar hayatın her yerine uyarlanabilir. İnsanlar kaçak içkiden ölüyor örneğin, çünkü çok fazla vergi var ve bu nedenle çok pahalı, insanlar istemsiz merdiven altı üretimlere yöneliyor vs… Kaçakçılığı(yani vergilendirilmemiş ürünü) övecek değilim ama yapanı da anlaşılır buluyorum.

Geri