iPhone ve iPad Arasındaki Temel Farklar

Konu sahibi son olarak 3068 gün önce görüldü
iPhone ve iPad Arasındaki Temel Farklar

Bildiğiniz gibi Apple, senede bir yeni bir iPhone ve iPad modeli çıkartıyor Genelde de her bir model arasında yaklaşık 12 ay oluyor (Gerçi iPhone 4S’te bu süre 16 aya çıkmıştı) iPad 2′nin de geçtiğimiz yıl Mart ayı başında duyurulduğunu düşünürsek, yeni iPad modelinin de yakında duyurulacağını varsayabiliriz Zaten Apple’a iPad parçaları sağlayan firmalardan sızan bilgilere göre Apple, yeni iPad’in üretim hazırlıklarına başlamış bile Ayrıca son dedikodular, Apple’ın yeni iPad’i tanıtacağı etkinliğin 7 Mart’ta olacağı yönünde

Fakat bizi asıl ilgilendiren dedikodular değil, yeni iPad lansmanı ile birlikte kullanıcılardan gelecek sorular Bildiğiniz gibi iPhone, ülkemizde iPad’den çok daha fazla tercih ediliyor Fakat yine de kullanıcılardan sık sık, “iPhone’um var, iPad de almaya gerek var mı? iPhone mu yoksa iPad mi alsam?” vs tarzında sorular geliyor Her iki cihaz da iOS işletim sistemini kullandığı için yetenekleri çok benzer Dışarıdan ilk bakıldığında aralarında tek farkın, iPad’in ekranın daha büyük olması ve pilinin daha uzun dayanması gibi gözüküyor Fakat pratikte aralarında önemli farklar mevcut

Ben de yeni iPad modelinin duyurusu ile birlikte bu tip soruların sayısının çok artacağını düşünerekten, kendi tecrübe ve kullanımı baz alarak, iPad’i iPhone’dan ayıran en temel özellikleri paylaşayım istedim Geçtiğimiz yıl Yurt Dışından iPad Almak, iPad 2 İncelemesi – I, II ve III yazıları ile aslında iPad 2 hakkında detaylı bilgi paylaşmıştık Dolayısıyla bu yazının amacı iPhone veya iPad’i incelemek değil, tam tersine ikisi arasındaki kullanım farklılıklarını ve sağladığı faydaları ortaya koymak

iOS Modelleri Arasındaki Temel Farklılıklar
iPhone ve iPad arasındaki temel farklardan konuşmaya başlarken öncelikle en çok sorulan “iPad 3G ile telefon görüşmesi mümkün mü?, SMS atabiliyor muyuz?” gibi soruları cevaplamak gerekiyor Bunun için de iPod Touch’ı da dahil ederek aşağıdaki tabloyu hazırladım Aşağıdaki tablo, Apple’ın iOS tabanlı cihazlarının tüm özelliklerini içermese de, modellerin biribirinden farklılaştığı tüm temel özellikleri içeriyor

Bu tabloyu kısaca özetleyecek olursak da:

•iPod Touch’a iPhone’un SIM kartsız modeli diyebiliriz Bu nedenle internete tek çıkış noktası Wi-Fi
•iPad Wi-Fi + 3G’ye SIM kartı takılabiliyor olmasına rağmen Telefon veya SMS özelliği bulunmuyor Sadece 3G üzerinden internete çıkabiliyor
•iPad, boyut ve donanım açısından iPhone’dan daha büyük olmasına rağmen fiyatı daha uygun

Geri