iPhone İle Neler Yapılabilir

Konu sahibi son olarak 2429 gün önce görüldü
iPhone'larda kullanabileceğiniz mükemmel ipuçlarını sizin için derledik! iPhone ile yapabileceklerinize dair birçok makale bulunmakta. Ancak bizim sıraladıklarımızın çoğunu ilk defa duyuyor olabilirsiniz. İşte iPhone ile neler yapılabilir sorusunun en iyi yanıtları…

iPhone ile birçok büyülü şey yapılabilir. İşte iPhone’unun en beğenilen gizli bazı özellikleri;

1-Geri Almak İçin Sallayın

Yazarken bir hata mı yaptınız? Telaşa gerek yok. Telefonunuzu sallayın yeter!

2-Hızlı şarj
iPhone’unuzu ful doldurmanız gerekiyor ancak yeterli vaktiniz yok mu? Bunun için telefonunuzu uçak moduna alın ve şarja takın Normal süresinden iki kat daha hızlı şarj olacak!

3-Siri sizin için mail’lerinizi okusun

Biliyoruz, Siri henüz Türkçe değil ancak iOS 8 ile birlikte Türkçe Siri geleceği konuşuluyor. Eğer bu gerçekleşirse Siri’ye sihirli sözcüğü söylemenz yeterli: E-Mail’lerimi oku. Siri yüksek sesle maillerinizi okuyacaktır.

4-Otomatik zamanlayıcı ile müzik istediğiniz saatte kapansın

Eğer sizde mzik dinlemeden uyuyamayanlardansanız ve tüm gece müzik çalmasını istemiyorsanız bu özellik tam da sizin için! Resimde olduğu gibi bunu istediğiniz saate ayarlamak sizin elinizde.

5-Ses düğmesiyle fotoğraf çekin

Malum eldiven giydiğinizde iPhone’un ekranını kullanamıyorsunuz, mecbur çıkartacaksınız. Ancak resim çekmek için bunu yapmanıza gerek yok. Ses düğelerini kullanabilirsiniz!

6-Tek seferde birden fazla fotoğraf çekin
Eğer ekrandaki fotoğraf çekme düğmesine basılı tutarsanız tek seferde hızlı çekim ile birden fazla fotoğraf çekebilirsiniz. Hareketli nesneleri yakalamak için birebir!

7-Metin mesajlarının saatlerini görme

Bu da çok basit! Ekranı sola kaydırın bakalım ne olacak?

8-Daha detaylı takvim

Takvim uygulamasında telefonu yatay konumuna getirin, böylece daha detaylı bir görünüm elde edin.

9-Resim çekerken otofokus ve kilitlenme

Resim çekerken parmağınızla ekrana dokunup nereye odaklanacağını ayarlıyoruz, tamam, bu cepte. Ama telefonu titrettiğinizde odağın bozulma durumda tekrar dokunup ayarlıyorsunuz taki tutturana kadar. Bunun yerine ekrana basılı tutun ve üstte sarı harflerle “AE/AF Kilidi” çıkana kadar elinizi kaldırmayın. İşlem tamam!

10-Safarideki kısayol

Alında birçok kısaltma sayesinde bazı uzantıları yazmanıza gerek yok. Sadece nokta’ya basılı tutun ve elinizi kaldırmadan sürükleyip seçin.

11-Hızlıca yeni mail atın

Bunu az kişi biliyor olabilir. Sağ altta bulunan butona bastığınızda anında yeni mail sayfası açılacaktır. Bu işinize yarayabilir.

12-Titreşimi özelleştirin

Bunun için sırasıyla Ayarlar > Sesler > Zil Tonu > Titreşim > Yeni Titreşim Yarat’ı tıklayın ve parmağınızla kendinize özel bir titreşim yaratın!

13-Özel klavye kısayolları

Bunun için de sırasıyla Ayarlar > Genel > Klavye > Yeni Kestirme Ekle’yi tıklayın. Gerisi size kalmış!

14-Ekran kilidinizi harflerle oluşturun
Malum iPhone’u genelde herkes ekran kilidi 4 tane sayı üzerinden kuruyor. Ancak bunu kalvye zerinden de oluşturmanız mümkün. Bunun için Genel > Ayarlar > Parola ‘ya gidin ve buradan “Basit Parola” seçeneğini kapatın ve yeni şifrenizi oluşturun.

Mesaj, arama veya diğer bildirimleriniz için LED ışığını devreye sokabilirsiniz. Bunun için Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik’e gidin ve aşağıya kaydırın. “Uyarı İçin LED Flaş” seçeneğini aktif hale getirin.

Bu ipuçlarını herkesle paylaşın, onlar da size bunun için teşekkür etsin !

İyi Forumlar...

~Saygılar

Bu eski sanki biraz Türkçe siri çok oldu geleli :)

Ferdano baba benim telefon düzeldi

Hımm şu uçak modu şarj olayı iyiymiş

ios 8.3 türkçe siri niye yok la?
app storedan mı indiriyoz napıyoz?
bana bi yardım eli uzatın komşular

Paylasim icin tesekkurler. Bilmedigim seyler varmis, isime yarayacaklar..

slm nasılsın?
analar günün gutlu olsun

Ah canim benim ya tesekkur ederim. Sana beceriksiz dediğim için affet, damardan girdin.
Kamkiler sever de döver de nihayetinde. Neyse.. Güncelleme yap bol bol kankilota, Siri israrina dayanamayip cikacaktir biyerlerden.

Ah canim benim ya tesekkur ederim. Sana beceriksiz dediğim için affet, damardan girdin.
Kamkiler sever de döver de nihayetinde. Neyse.. Güncelleme yap bol bol kankilota, Siri israrina dayanamayip cikacaktir biyerlerden.

bi güncelleme yaptım tel kasmaya başladı
şimdide yapmıyom
yapıyım mı onu?

Değerli Arkadaşlar Yorumlarınız İcin Teşekkür Ederim...

Beğendiyseniz Ne Mutlu Bana ...

Jan Dark Telefonun Düzelmesini Anlayamadım Nolmuştu Telefonuna ?

Kayra Bütün Güncellemeler Malasef Üst Düzey Olmayabiliyor Hemen Güncelleme Önce Bi Araştır Güncelleyen Kişilerin Fikirlerini Al Güncelleme Yapma Tavsiyemdir Sana Bütün Firmalar Telefonlara Güncelleme Getirebiliyor Telefon Yavaşladığı İcin Bi Üst Telefon Alman İcin Bi Kücük Oyun :)

Soğuk Kahve Lütfen Bilgilendirirken Önce Bilgi Sahibi Olmayı Denemelisin Sonuclara Dikkat Etmelisin Umarım İşinize Yaramıştır Paylaşım Değerli Yorumlarınız İcin Teşekkürler..

İyi Forumlar...

~Saygılar

güncelledim bile

Bundan Sonra Biraz Daha Dikkat Edersin Heralde...

Telefonun Markası Nedir Şarj Soketi Zedelenmiş Olabilir Dikkat Et
Şarjdayken Oyun Oynamamaya Dikkat Et %100 Olmadan Cıkarmamaya Özen Göster Bu Bataryayı Baya Bi Direncli Tutar Benim Telefonum 2 Sene Oldu Alalı %1 Bile 2 Saat Gittiğini Biliyorum Üstelik İphone'dan Bahsediyorum :)
Kimisi %40'ken Şarjı Bitiyor Onları Cok Gördüm Sonucta Para Veriyosun Özen Göstermek Şart :)

İyi Forumlar...

~Saygılar

kanka güncelledim de foruma resim ekleyemiyorum yalnız sayfa kapanıp menüye dönüyor
ne yapıcaz?

Bundan Sonra Biraz Daha Dikkat Edersin Heralde...

Telefonun Markası Nedir Şarj Soketi Zedelenmiş Olabilir Dikkat Et
Şarjdayken Oyun Oynamamaya Dikkat Et %100 Olmadan Cıkarmamaya Özen Göster Bu Bataryayı Baya Bi Direncli Tutar Benim Telefonum 2 Sene Oldu Alalı %1 Bile 2 Saat Gittiğini Biliyorum Üstelik İphone'dan Bahsediyorum :)
Kimisi %40'ken Şarjı Bitiyor Onları Cok Gördüm Sonucta Para Veriyosun Özen Göstermek Şart :)

İyi Forumlar...

~Saygılar

iPhone 6................... çok uzun yazmışsın atlaya atlaya okudum :ofkelendim:

kanka güncelledim de foruma resim ekleyemiyorum yalnız sayfa kapanıp menüye dönüyor
ne yapıcaz?

Aynı Sorun Bendede Var Malasef Ufak Bi Araştırma Yapıyım Sanada Yönlendiricem Dünden Beri Telefondan Forum'a Giriyorum Abuk Subuk Sitelere Yönlendiriyor Uyuz Oldum...

İyi Forumlar...

~Saygılar

iPhone 6................... çok uzun yazmışsın atlaya atlaya okudum :ofkelendim:

Ahahahahahhahahah :D Daha Uzun Yazsam Katil Olucak Deli'ye Dönmüş Şuna Bak Gerekli Bilgilendirmeyi Sen İstemiyosan Benim Yapabiliceğim Birşey Yok :s:

Hıhh..

İyi Forumlar...

~Saygılar

Geri