iPhone 14 Modellerinin Görüntüleri Ortaya Çıktı

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - iPhone
Apple'ın geliştirilmekte olan yeni serisi iPhone 14'ün ekranı nihayet ortaya çıktı. Daha önce kalıplarını gördüğümüz telefonların ekranları hakkında uzun süredir birçok söylenti ortada dolaşıyordu. Yeni sızan görselle birlikte birçok iddia da resmiyete kavuşmuş oldu.

Daha önce sizlerle sızdırılan iPhone 14 kalıplarını paylaşmıştık. Bugünse telefonun ekranı ortaya çıkmış oldu. Dört iPhone 14 modelinin ön cam panellerinin, Twitter'da @SaranByte tarafından paylaşıldığı ve 9to5Mac tarafından bildirildiği üzere Çin sosyal medya web sitesi Weibo kaynaklı olduğu iddia ediliyor. Ekranlar yalnızca iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max için söylentisi dönen delikli tasarımı değil, aynı zamanda bu modeller için biraz daha ince çerçeveleri ve daha uzun en boy oranını da ortaya koyuyor. Beklendiği gibi görsel, standart iPhone 14 ve iPhone 14 Max modellerinin iPhone 13 modelleriyle aynı çentiği koruyacağını da gösteriyor. Keza görsellerde hap şeklindeki Face ID'yi de görebiliyoruz.

iPhone 14 Serisinin Ekranı Ortaya Çıktı

iPhone 14 Sızıntıları Yavaş Yavaş Resmiyete Kavuşuyor​

Görselin resmî olup olmadığı netlik kazanmazken ön cam paneller, iPhone 14 modelleri hakkında şimdiye kadar duyduğumuz tüm söylentilerle örtüşüyor ve benzer sızıntılar geçmişte de yaşanmıştı. Örneğin geçen yıl MacRumors, doğru olduğu kanıtlanan tüm iPhone 13 modelleri için özel olarak ön cam panellerin bir görüntüsünü paylaşmıştı.

Ekran sektörü danışmanı Ross Young ve Bloomberg'den Mark Gurman da dâhil olmak üzere kaynaklar bu görseli doğruluyor.

Apple'ın merakla beklenen iPhone 14 serisi şüphesiz serinin en zorluklarla boğuşan telefonu konumunda. Önümüzdeki Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 14'ün geçtiğimiz günlerde ekranı ortaya çıkmıştı. Yeni gelen haberlere göre şimdi de fiyatı belli olmuş gibi görünüyor. Eğer bu fiyatlar doğruysa Apple uzun süre adından söz ettirebilir.

Apple analisti Chris Casso, Apple'ın iPhone 14 fiyatlarını arttırmayı planladığını ve bunun satışları da önemli ölçüde etkileyeceğini belirtiyor. Yerel para biriminin fiyatının yükselmesi korkuları, Apple'ın iPhone 14 fiyatlarını artırma eğilimine ittiğini belirten Casso, dövizde değişiklik olmadığı sürece Apple'ın bu zamının kaçınılmaz olduğunu düşünüyor.

Tabii burada tek sorun bu değil. Apple cihazlarının üretim ve tedarik sürecinin büyük çoğunluğunu Çin'den karşılıyor. Çin'deki mevcut COVID-19 karantina kısıtlamaları Apple'ın bir süredir iPhone üretimlerini askıya almış durumda. Bu da tedarik ihtiyacını karşılayamayacağı için Apple'ı fiyat artışına sürüklemiş olabilir.

iPhone 14 Serisinin Fiyatları Belli Oldu

iPhone 14 Serisi Fiyatları​

Analist Chris Casso, iPhone 14 Pro'nun fiyatının 1099 dolar, iPhone 14 Pro Max'in 1199 dolar fiyat etiketine sahip olmasını bekliyor. iPhone 13 mini'nin daha büyük ekranlı versiyonu iPhone 14 Max'in ise 999 dolardan satışa sunulması gündemde. Fiyatlarda ortalama 300 dolarlık bir artış söz konusu.

Elbette bu fiyatların satışlara etkisi olabilir ancak burada önemli noktada Apple bu zammı satışların artacağını düşünerek mi yaptı yoksa satışların artışını takriben oluşacak tedarik sıkıntısının önüne geçmek için mi yaptı? Bunun cevabını öğrenmemiz için biraz daha beklememiz gerekecek.

XNjVJ2.md.jpg

Apple'ın eylül ayında tanıtacağı iPhone 14 Pro modelinin yüksek kaliteli render görselleri ortaya çıktı.

Apple, her ne kadar çentikli ekranı ilk benimseyen akıllı telefon üreticisi olsa da günümüzde rakipleri artık bu tasarımı tamamen bıraktı ve çentiği kaldırdı.

Çentikli ekran tasarımında ısrar eden Apple, geçen yıl tanıttığı iPhone 13 serisinde çentiği biraz daha küçültmüştü.

Apple'ın, bu yıl piyasaya süreceği iPhone 14 serisinde çentikli ekrandan vazgeçeceği ve delikli ekran kullanacağı belirtiliyor.

Yeni render görüntüleri ortaya çıktı

Apple'ın önümüzdeki eylül ayında tanıtmaya hazırlandığı iPhone 14 Pro'nun yeni render görüntüleri oluşturuldu.

Paylaşılan görseller, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinin muhtemel tasarımını en net haliyle ortaya koyuyor.

Görüntüler, 2022 model amiral gemisi iPhone'un, Face ID sensörlerini ve bir selfie kamerasını barındırmak için, biri yuvarlak ve biri hap şeklinde oval olmak üzere iki delikle geleceğine dair daha önceki sızıntıları doğruluyor.

Şirket bu yönde bir değişiklik yapması durumunda, 2017'de piyasaya sürülen iPhone X modelinden bu yana ilk kez çentiği rafa kaldırmış olacak.

Arka tarafa geldiğinde ise kamera modülünün yeni 48 MP çözünürlüklü sensörle birlikte daha da büyümesi bekleniyor. Ayrıca bu yılın lansman renginin de mor olacağı belirtiliyor.

Apple'ın önümüzdeki eylül ayında 6.1 inç iPhone 14, 6.7 inç iPhone 14 Max, 6.1 inç iPhone 14 Pro ve 6.7 inç iPhone 14 Pro Max olmak üzere dört model çıkarması bekleniyor.

Şirket, bu yıl yine 4 farklı iPhone piyasaya sürecek olmasına rağmen artık iPhone mini modelinden vazgeçecek. iPhone 14 ile ilgili yeni bilgiler geldiğinde, sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

bilgisayar benim için her zaman telefondan daha kıymetli olmuştur. bilgisayara 25 bin vermiyosam telefona asla vermem.

hepsiburada'da iphone 13 pro max 512 gb, 35.404 tl'den 35.039 tl'ye düşmüş. kaçırmayın derim. ayfon 14'leri 50 bine alırız. alırız evet. hıhım.

telefona bu fiyatları verenleri anlamıyorum. bu paraları maddi durumu iyi olan da veriyor kötü olan da. orta segment bir telefonu pc gibi kullanıp her işimi yapabiliyorsam bu yeterli bana.

Ben Iphone aldığımda 6500 falandı :/ yeni iphonelarda alamayacağız artık

@Noah yeni modeli çıkmış :)))))telefonun değiştirdiğinde elindeki iphone 13 proyu bana verebilirsin evinde elektronik kirlilik olmasın diye sırf seni düşündüğüm için :)))))))))))) düğün hediyesi olarak kabul edilir :)))))))

@Noah yeni modeli çıkmış :)))))telefonun değiştirdiğinde elindeki iphone 13 proyu bana verebilirsin evinde elektronik kirlilik olmasın diye sırf seni düşündüğüm için :)))))))))))) düğün hediyesi olarak kabul edilir :)))))))
Ben düğün hediyeni verdim ama düğününde altını da takarım. Gelemesem de söz yollayacağım nefes aldır artık yeter daaa : )

Bir durun, 6'da kaldım ben yetişemiyorum artık. Ben iptal sevgili Apple.
Yakalarsam ikinci el SE 2020 alacağım.

Geri