İpek Kirpik Nedir Zararları Nelerdir

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Kızlara Özel
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İpek kirpik, kirpikleri seyrek, düz, açık renk ve ince yapıda olan kişilerin, daha belirgin ve dolgun kirpiklere sahip olmak amaçlı yaptırdıkları yöntemdir. İşte ipek kirpiğin yapımı şöyledir;

İpek kirpikler, tüm kirpiklere tek tek yapıştırılarak uygulanmaktadır. Basit ve kolay bir işlemdir. İpek kirpik uzmanlar tarafından yapılıyor. Uygulama genellikle 1 - 2 saat arasında sürmektedir. Belli bir zaman sonra uygulanan ipek kirpik kişinin kirpiğinden ayrılarak dökülmektedir.

İpek kirpik uygulamaları kesinlikle uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Kişinin göz hassasiyeti ve alerjisi varsa, deneme amaçlı her iki gözüne de 2 adet kirpik takılarak 24 saat uygulamayı denemesi gerekmektedir. İpek kirpik uygulamaları yaz ve kış mevsiminde yapılmaktadır. Uygulama yaptırdığınız kirpiklerinize gece makyajı yapabilirsiniz.

Fakat makyaj temizleme ürününü yağsız tercih etmelisiniz. İpek kirpiklerinizi banyo, sauna, hamam deniz ve havuz gibi alanlarda kullanabilirsiniz. Fakat ph derecesi yüksek olan havuzlarda sorun yaşanabilir. Dikkat edilmelidir. Gözle alakalı bir işlem yaptıracağınız için ilerde problem yaşamamak adına dikkatli olmanızda fayda var.

Zararları Nelerdir

Göz çevresindeki deri oldukça ince bir yapıda olduğundan ipek kirpik için kullanılan yapıştırıcının kalitesiz olması ipek kirpik sonrası göz kızarıklığına neden olabilir. Bunun yanında malzeme kaliteli olsa da kişilerin bu tür kimyasallara alerjisi bulunabilmektedir. Alerji durumunda göz çevresinde aşırı şişme ve kızarıklık, kaşıntı, göz içine batma gibi durumlarla karşılaşılır. Böyle bir durumun yaşanması halinde hemen doktora başvurulmalıdır. Özellikle Kaşınan gözlere dikkat: Allerjik konjonktivit olabilirsiniz.

Bazı durumlarda ipek kirpiklerin deriye verdiği zarar sonucunda kendi kirpiklerinde dökülme de görülebilmektedir. Bu durumda hemen ipek kirpik çıkarılmalı, bir uzmana başvurulmalı ve eski kirpiklere kavuşabilmek için doktor tavsiyesi dahilinde vitamin başlanmalıdır. Bu durumu yaşayan kişilerde kirpik bakım serumları da doktor tavsiyesi ile kullanılabilir.

İpek kirpik fiyatları istanbul, ankara, izmir gibi bölge bölge değişmektedir. İpek kirpik fiyatları 2019 ortalama 60 Tl İle 150 Tl Arası değişmektedir.

Kuaförde 2 3 saat için takıp 50 lira aldıkları şey mi bu..

Yaptirdim cok Pahali Zaten 1. seans 100€
2. seans 75€ para yetismez slglwkfkk
3. güzel duruyor Allah icin ama anladim ki Eyelinersiz Hayat hayat degilmis bana :)
4. 3 hafta da dökülüp dökülüp duruyor toplaya toplaya bi hal aldim :D
5. kirpik inceltme ve kirpik döktürüyor diye duydum
Dogru yalan

Daha saymayayim ya :D

Hic ihtiyacim yok.

Bazen istiyorum sonra vazgeçiyorum.:ka17:

@W hanım gözleriniz aşka gülsün
Taze çiçek dalı gibisiniz zaten ipek kirpik eksik olsun
Pavyon karısı evet bende de muhtemelen böyle durur :)

• Beğen
Tepkiler: W
Kirpiksiz olsaydim düşünebilirdim.... W hanimin yazdiklari kafa mi karistirdi ama... Ben de kendimi Turkan Soray gibi hissedecegime ya pavyon kadini gibi hissetseydim...

• Beğen
Tepkiler: W
Geri