İPA: İstanbul'da yaşama maliyeti 4,5 asgari ücrete denk

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
İPA Kasım Ayı İstanbul’da Yaşam Maliyeti araştırmasına göre, yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 59,43 arttı. Dört kişilik bir ailenin İstanbul’da yaşam maliyeti 75 bin 717 oldu.

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) Kasım ayı İstanbul’da Yaşam Maliyeti araştırmasını yayımladı. Araştırmaya göre İstanbul’da kasım ayında yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 59,43 arttı.

Kasım ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 75 bin 717 lira olarak hesaplandı. İstanbul’da yaşamanın maliyeti ekim ayına göre yüzde 2,68 yani 1978 lira arttı.

Temel tüketim malzemelerinde geçen yılın kasım ayına göre fiyat karşılaştırmalarını açıklayan İPA fiyatlarda, et ve kıymada yıllık yüzde 72,37, tavuk etinde yüzde 53,51, nohut yüzde 50,26, Ayçiçek yağı yüzde 67,29, sabunda yıllık yüzde 92,63 oranında artış yaşandığını açıkladı. Ekmek ürünleri ise yıllık bazda yüzde 46,63 oranında arttı.

Kaynak

1703254586767-en-son-ozel-haber-psd-si-1.jpg

Ya bırak allasen. Nooluyo bunlar, yaşamıyor mu yani. Mis gib de yaşıyorlar. 75 bin vali almıyor

Bu ülke Kılıçdaroğludan çok çekti. Gitti saçma sapan eyt propagandasi yaptı. Erdoğan da mecburen peki dedi. Şimdi de asgari 40 olsun 50 olsun 75 açlık sınırı diye boza pişiriyorlar.

Vallahi ekmek 50 lira olur o para da yetmez

Alım gücü çılgınca erirken nerdeydi millet 20 senedir. Gece aç yatıp sabah kılıcına davranmayanın aklından şüphe ederim demis Ebu Zer.

ibb'ye bağlıymış
artık 75 bin altı kimse kalmaz

Bu ülke Kılıçdaroğludan çok çekti. Gitti saçma sapan eyt propagandasi yaptı. Erdoğan da mecburen peki dedi. Şimdi de asgari 40 olsun 50 olsun 75 açlık sınırı diye boza pişiriyorlar.

Vallahi ekmek 50 lira olur o para da yetmez

Alım gücü çılgınca erirken nerdeydi millet 20 senedir. Gece aç yatıp sabah kılıcına davranmayanın aklından şüphe ederim demis Ebu Zer.
EYT gerçekten de hiç olmadı ayrıca emekli olanlar zaten çalışmaya devam ediyorlar.

Sen onu emekli maaşını ve asgari ücretleri belirleyenlere söyle, yani bay Recebe ve yaverlerine. AHaber izleme artık beynine bayağı zarar vermiş.
Her şeyi daha güzel yapacağını iddia edem ben değildim. Garip vatandaşın bir de SGK pirimlerinin üstüne yatmış, o parayla da haftalığı 250.000,- $ Pariste Ev kiralamış. Halk TV de böyle şeyleri anlaymıyorlar sanırım.

Her şeyi daha güzel yapacağını iddia edem ben değildim. Garip vatandaşın bir de SGK pirimlerinin üstüne yatmış, o parayla da haftalığı 250.000,- $ Pariste Ev kiralamış. Halk TV de böyle şeyleri anlaymıyorlar sanırım.
Ah be İsmail bu sorduklarının %10'unu 25 yıldır ülkeyi yönetip srni aç bırakana da sorsan diyeceğim ama gerek yok sen AHaber dinlemeye devsm et.

Geri