Bel far niente
Gümüş Üye
Sessizce azraili beklemişti oysa...
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bugün bu konuya defalarca kez yazmak istedim ve her seferinde telefonda yazıp yazıp sildim.
Şu an bilgisayar başında doğru cümleleri toparlamaya çalışıyorum.Öncelikle kusurum olursa, öyle kalsın.
Bazılarınız o kadar cüretkâr cümleler kullanmışsınız ki şaşırmamak elde değil.Kiminiz bu konuyla alakalı intihar eden insanları korkaklıkla, cesur olmamakla, kaçmakla suçlamışsınız. Daha ileri gidenleriniz de var ancak ona değinmeyeceğim. Birincisi intihar fikri insan aklına birden gelmez, evreleri vardır. Buna kuluçka , yumurtlama ve olgunluk diyebilirsiniz. İnsanlar olgunluk evresine kadar defalarca kez bunun artı ve eksi yönlerini zihinlerinde tartarlar, siz bunun farkında değilsiniz diye bu fikrin birden ortaya çıktığını ve korkaklık olduğunu düşünemezsiniz.
Yukarıda görülen kişi trans bir birey.
2015 yılında köprüden attı kendini, geride annesine emanet edilmiş bir köpek bırakarak.
Son sözlerinin kendisi için değilde küçük bir köpek için olduğunu düşünürsek ne kadar naif bir kalbi olduğunu anlayabilirsiniz.
Buna neden olan şey toplumun baskısıydı.Korkak diye nitelendirdiğiniz durumlardan biri eylülün intiharı.
Bu durumun içinde hiç olmadınız tahayyül edebileceğiniz bir durum hiç olmadı bu. O yüzden sınanmadığınız bir şeyle masum saymayın kendinizi
Bunu daha da uzatabiliriz. Örn. Mehmet pişkin'in intihar notunda bahsettikleri ruhsal durumunun hiç bir şekilde bozuk olduğunu düşündürmüyor, aksine yaptığı şeyin bilincinde ve neye mal olacağını biliyor. Yani bu durumda intihar için kafa karışıklığı da diyemeyiz. Üstelik intiharını bir kaç kere insanlar etkilenmesin diye erteliyor.
Bazen bazı durumlar içinden çıkışınız mümkün olmaz.Dokunduğunuz her kapı yüzünüze kapanır ve bir daha açılmaz işte o zaman duvarı kırmanız gerekir.İşte intihar o duvarı kırmakla eş değer.Oyundan çıkmak istemiyorsunuz diye kırık kol , kırık kalp ve kırık bacakla oyuna devam ediyor olmanız sizi güçlü yapmıyor oyundan çıkanlara göre.
Benim için oyunun kurallarına itiraz edenlerdir intihar edenler.
Her birinin yaşam hikayesini anlamayı ve dinlemeyi kendime borç bilirim.
Teşekkürler.
Bayılmayı ölmek sanan g*tümler anlamaz diye not geçmen gereken bir yazıymış.
Üzerine bir kaç şey ekleyeceğim müsait olunca.
Bayılmayı ölmek sanan g*tümler anlamaz diye not geçmen gereken bir yazıymış.
Üzerine bir kaç şey ekleyeceğim müsait olunca.