İntihar Videosu Çekip İnsanlar Neden İntihar Ediyor ?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Bu aralar çok sık olan bir durum intihar videosu çekip intihar eden insanlar , Mehmet pişkin önce sonra mehtap zengin neden bunlar oluyor ?

[YOUTUBE]Ohx7W6Q5JwE[/YOUTUBE]

Ayşegül

[YOUTUBE]96ta8x_lskY[/YOUTUBE]

Mehtap Zengin

[YOUTUBE]fhM7iXci1uM[/YOUTUBE]

Mehmet Pişkin

Kimi dirisiyle kimi ölüsüyle konuşturur kendini
Yaşarken yapamadıklarını yapmak istiyorlardır.

Bir 2.si son an'a geldiklerinden mütevvellit içlerini yiyen,tüketen,ölüme götüren kurtcukları silkeliyorlardır konuşma hazırlayarak.

Onları üzen,belki de o hale getiren insanların vicdanlarına yüklerini,günahlarını bırakmak istiyorlardır.

Ya da delidir.
Çok şeyapmamak lazım :T:

Şu zamanda şaşırılacak bir durum değil.
Politik bir amaç gütmüşlerdir belki kim bilir?

Anlaşılma cabasi içine girmek ne berbat. Ölürken bile.
Zaten intihar etmek başlı başına bir iz bırakmak arzusu..

Benim favorim Mehmet Pişkin sınava bir gün kala çalışmaya başlayan öğrenci rahatlığı var herifte

ikinci kızın vıdeosu cok fenaydı..

Bi sürü ilacı suisid amaçlı yutup sonra mide bulantısı için acile gelen gerizekalılardan daha samimi oldukları kesin.

O hale nasıl geldiğini duyurmak,kimlerin o hale getirdiğini duyurmak anlatmak saçma diye bir kenara atılmamalı.

Keşke iman içinde ölselermiş. Ne diyelim yalandan sebeplerle intihar yolunu seçmişler.

sağken dertlerini anlatamamışlardır birilerine, bari böyle öleyimde benden sonra benim gibi olacaklar çekmesin kafası olabilir, ulan sağken kimse adımı duymadı ölümümü kendim şekillendireyimde biraz gündemde kalayım kafasıda olabilir. amma lakin can tatlıdır intihar edebilen insanı takdir ederim her zaman.

Umarım bu kişiler, genç nesillere örnek teşkil edip, toplumda derin yaralar açmazlar.

Çok güzel vicdan çektirme yöntemi. Belki yaparım bir ara :ddd

Nasıl bir bunalımdaysalar, kendilerinden sonra arkalarında kalan ailelerin ve sevdiklerinin daha çok acı çekmeleri için mi böyle yapıyorlar bilmiyorum ama sebep her ne olursa olsun çok üzücü.Kim çocuğunun ya da kardeşinin son dakikalarını izlemek ister ki?

Videoları açamadım fakat bize herkesin bir hikayesi olduğunu Sabahattin Ali öğretti. Hani o hiçbir sosyal aktivitesi olmayan, evden işe işten eve gelen, evdekilerin ve çevresindekilerin baskılarına, alaylarına boyun eğen Raif Efendi gibi... Oysa yaşananların aslını öğrendiğimizde çoğumuz hüzünlenmiş, belki bazılarımız ağlamıştır da. Hoş gerçi o intihar etmemişti ama en azından herşeyi 'salaklık' yada 'saçmalık' olarak yorumlanmaması gerektiğini, olayın iç yüzünün bilinmesi gerektiğini bize öğretmişti. Raif Efendi'nin ölümünü yazdığı günlükten biliyoruz. Bu kişileri ise videolardan...

Kişi neden video çeker?
Elbette intihara girişen kişi, bunu sessiz sedasız da yapabilir. Ve bu şekilde yapanlar da mevcut.
Ama toplumdan gördüğümüz kadarıyla kimisi sesli bir kayıt bırakabiliyorken, bir başkası yazılı bir mektup bırakabiliyor. Geriye bırakılan söylemlere bakıldığında çoğunlukla kendisini intihara sürükleyen kişiye/olaya/düşünceye dikkat çekmek istediği mesajları iletiliyor.
Video çekip yayınlamak da benzer mantığın bir ürünüdür diye tahmin ediyorum.
Ama tahmin etmekten öteye gitmemiz de bana pek doğru değil gibi geliyor, çünkü o psikolojiyi yaşamayan bilemez bence.

İntihar hep vardi ama yayginlasmasinin sebebi her ne kadar farkinda olmasakta oynanan genler ve nesilimizin tercih ve zayif ruhaniyetleri.
Birde sosyal medya var tabiki iz birakmak adina yapilan eylemler.
Ölümün son oldugunu düsünürken baslangica kötü bir start veriyorlar.
Asla yermiyorum sadece Akıl ve ruh sagligi versin cümlemize.

İntihar hep vardi ama yayginlasmasinin sebebi her ne kadar farkinda olmasakta oynanan genler ve nesilimizin tercih ve zayif ruhaniyetleri.
Birde sosyal medya var tabiki iz birakmak adina yapilan eylemler.
Ölümün son oldugunu düsünürken baslangica kötü bir start veriyorlar.
Asla yermiyorum sadece Akıl ve ruh sagligi versin cümlemize.

İz bırakmak için neden yapsınlar bunu? Sonuçta göremeyecekleri bir emare.

Geri