İntihar Etmek Korkaklık mıdır, Yoksa Cesaret mi?

Konu sahibi son olarak 980 gün önce görüldü

İntihar Etmek Korkaklık mıdır, Yoksa Cesaret mi?

• Korkaklık

Kullanılan: 7 70.0%
  • Cesaret

Kullanılan: 3 30.0%

• Kullanılan toplam oy
    10
Ikiside degildir bosluktur

Deli cesareti, anlık gelen depresif bir his.

Ne korkaklıktır ne de cesaret, intihara karar veren kişi için artık yaşamak ızdıraptır, tüm umutları tükenmiş, yapacağı yada yapmak istediği hiç bir şey kalmamıştır, hayattan hiç bir beklentisi yoktur, yani kısacası filmin sonuna gelinmiştir...

İntihar, insanın güçlü-güçsüz tarafları arasında çıkan şavaştan, güçsüz yanının galip gelmesi olabilir.Problemin üstesinden gelemeyenler;çözümde başarısızlık, yetersiz kalma, çaresizlik inancı bazen de çevreden intikam alma düşüncesinin esiri olabilir. Bence kendi canına kast eden korkak da değil, problemlerin üstesinden başa çıkamadı diye, kendini öldürmeyi "çaresizce" kabullenen cesaretlide değil.

Aslolan ruhtur, vücut kılıftır, vücut emanettir, filmdeki gibi avatardır. Emaneti çalışmaz hale getirmek cinayettir. Cinayet işleyen, katildir. İman eksikliğindendir.

Ölümü seçmek her ne kadar ciddi ve zor bir yol olsa da, intihar seviyesine gelen biri için bir hayli kolay olabiliyor. Bu durumda zoru (yaşamayı) seçmiş olmuyorlar. Dolayısıyla cesâretten söz edilemez. Yaşamayı göze alamıyorsa korkaktır.

Hayatta öyle anlar ve yaşamlar vardır ki, ölmek bir kurtuluş ve kaçış olarak nitelendirilir. Elbet başa gelince anlaşılır, ateş düştüğü yeri yakar, bekâra koca boşamak kolaydır lâkin başlıktaki sorunun cevabı olarak; intihar etmek her şartta korkaklığa çıkar.

Polat Bey bile demiş zamanında: ''Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm, ben senin için yaşamayı göze almışım!''

İntihar aşamasına gelen kişi, sağlıklı düşünüp kararlar alamaz ve böyle bir durumda korkudan ya da cesaretten bahsetmek de mümkün değildir yani beyindeki değişim ile alakalı olarak olayları sadece olumsuz tarafından görmektedir. Bu sorun aşılabilirse zaten intiharı bir daha düşünmez fakat aşılamazsa tekrar tekrar denemeye devam edecektir. Hiç kimse sağlıklı bir beyinle ölümü seçmez hatta en zor koşulda bile hayatta kalmaya çabalar.

• Beğen
Tepkiler: 0
Yapması değil de düşünme süreci çok yıpratıcı ve emin olun korktuğumdan değil bu sürecin uzunluğu.

Intihar etmek istesen bile o eylemi gerceklestirebilecek cesaretin olmalı kanımca.

İntihar daha aptalca nasil ele alinabilirdi acaba

Ağabeyimin sözüdür, kendi Allah selamet versin sağdır, "Sana baktım ve atlamadım, öyle güzel uyuyordun ki..."

Ağabeyim en son bana bakıp, intihardan vazgeçmiştir, yıllar yıllar önce, onu intihardan vazgeçiren şey, ben değilim benim suratım değil, Allah.

* * *

Peki ben nasılım, Allah yukarıdadır biliyordur, canım tatlıdır, geride kalacakları çok düşünürüm, yoksa ben 20 defa intihar etmiştim.

Kabul bulamıyorum dünyada hiçbir yere kendimi. Ölürdüm, çoktan ölürdüm, sevmeseydim bazı insanları, çok seviyorum, bırakamıyorum.

ikiside değil
çaresizlik, ne yapacağını bilememe.

Geri