İnternetten tanıdığımız insanlara ne kadar güvenmeliyiz?

Konu sahibi son olarak 2701 gün önce görüldü
valla biri var allah için bankadan yüz milyar çeksin kefil olurum

Sallamam güven filan .. Sanalda ki herkes reelime gelebilir ama durabilir mi belli olmaz ;)

birine kendini sevdirmek nefret ettirmekten daha kolay :))) insanlara duymak istediklerini söle yeter ama şu da var kinee her güzel söz güven vermio.. ben bu sebepten netten saptan suptan insanlara güvenmem , çaresizlik diz boyudur bu insanlarda. pok gibi sınavır kalır paçana

Şimdi burda asla guvenmeyin demek vardi. Ama soyleyemem boyle bir sey. Cunki sanal ortamda tanistigim kizlar var. evet cok gec gorustum onlarla ama en guzeli budur. Ve benim en yakin arkadaslarim sanaldan tanistigim kizlardir. sanalda tanistigim arkadasim var ki yillardir bi kere bile inciklik olmadi aramizda, insAllah da asla olmaz. ben guveniyorum hala birilerine. cunki klavye tuşlarina basan bir insan evladidir. kimse yalan soylemek zorunda degil, kişi kendisi ne soylerse ona inanirim ve guvenirim. ve sanalda tanistigim gorustugum kizlar da hic yaniltmadilar beni.

asla tamamıyla guvenmemısım aslında ıyıkıde oyle.

netten olunca adına "sanal" deniliyor ki hoş bi tabir değil. sonuçta gerçek hayatlarında yaşam sürüyor bu insanlar. gerçekten varlar ve kendi gerçekliğine saygı duyanlar her ortamda bunu var ediyorlar. kendi gerçekliğine saygı duymayanlarsa net dünyasını beklemiyorlar :) gözünün içine baka baka koca bir yalanı var ediveriyorlar. bu yüzden güvenilirlik ölçüsü net ortamından olan ya da gerçek dünyadan olan diye ayırt etmek anlamsız.

bir insan her yerde aynıdır, yani insanlara göre ilk yaklaşımlarınız ne ise net ortamında da aynı olmalıdır, farklı değil. ben hayatımdaki en iyi iki dostumu sanal ortamda edindim. ikisi de muhteşem insanlar üstelik. iyi ki varlar.

Normal yaşamdan tanıdığımız insanlara % 35 oranında güveniyorsak
Sanal ortamdan tanıdıklarımıza %5 güvenmeliyiz.

Günümüzün en büyük hastalığı güven sorunudur...

İstisnalar kaideyi bozmuyor.
Birkaç insan var iyiki tanidim dediğim.

Dışarda güvendikte ne oldu her iki sanal-real kısmada %50-%50 güvenilmeli. Ne kadar artacağı bence zamanla belli olur. Sonuçta buraya takılanlarda kötü, katil, hırsız, ipsiz sapsız biri olarak üye olmuyorlar dimi. Dışarda buunlar gibisi de çokça yani.

Tanıdığın kadar.
Samimi olduğun kadar.

sanaldaki insana güvenilmez lafı çok saçma iyide kardeşim sende sanaldasın sendemi güvenilmezsin
he sen güvenilirsin de geri kalanlar güvenilmez.

Güvendiğin dağlara karlar yağdığında daha zor güvenmeye başlıyorsun gereksiz pişmanlıklar yaşamamak için

neti gecin yaninizdakine bile guvenilmiyor, ne interneti forumu face ya.

Geri