internetten bilgisayar satmak

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Merhabalar,
Kullanmış olduğum notebook'u internet üzerinden satmayı düşünüyorum fakat daha önce bu konuda deneyim sahibi olmadığım için nelere dikkat etmem gerektiğin bilmiyorum.
Fiyatı nasıl belirlemeliyim, nasıl bir görsel kullanmam konusunda vs. önerisi veya deneyimi olan arkadaşların görüşlerini almaktan memnun olurum.
Saygılarımla.

Merhabalar,
Kullanmış olduğum notebook'u internet üzerinden satmayı düşünüyorum fakat daha önce bu konuda deneyim sahibi olmadığım için nelere dikkat etmem gerektiğin bilmiyorum.
Fiyatı nasıl belirlemeliyim, nasıl bir görsel kullanmam konusunda vs. önerisi veya deneyimi olan arkadaşların görüşlerini almaktan memnun olurum.
Saygılarımla.

Aynı modelde ikinci el ürünlerin satılıp satılmadığını kontrol etmek gerekir. Çünkü ikinci el bir notebook arayan kişi, genelde fiyatıyla ilgilenir. Aynı ürünün ikinci elini ₺1000'e bulmuş bir internet kullanıcısı, senin ürününü ₺990'a bile görse, ilk tercihi sen olursun.

Eğer ikinci el olarak senin ürününden satan birini bulamadıysan, bu fiyatlandırma genelde sıfır fiyatından %60 kadar daha ucuzdur. Yani sıfır fiyatı ₺1000 olan bir ürünün ikinci el fiyatı ₺400 olarak belirlenebilir. Tabii ürünün eksiklikleri ve hasarları göz önünde bulundurularak bu fiyatın daha da aşağı indirilmesi gerekir.

Satış olmadıysa belli aralıklarla fiyat indirimine gitmek gerekir.

Görsel kullanma konusuna gelirsek, ürünü satmak için kullanacağın platforma göre değişiklik gösterebilir. Eğer bu platform kapak görseli olarak farklı, iç görsel olarak farklı seçenekler sunuyorsa, kapak kısmına ürünün resmi sıfır fotoğrafını, iç görsellerde ise kendi ürününün kaliteli ve düzgün çekilmiş fotoğraflarını kullanabilirsin.

Daha önce ben de çalışmayan bir laptop sattım. İkinci el ürünlerde letgo'nun hacmi fena değil. Denemeni öneririm.

Geri