internete telefondan bağlanıyorum bilgisayardan bağlanamıyorum

Konu sahibi son olarak 1228 gün önce görüldü
iki gündür net sürekli düşüyor bağlantı kesiliyor ama aynı modemden telden girilebiliyor nedir bu iş anlayamadım .

temmuz' Alıntı:
Alttaki 5 maddeyi uygula, problemine bunlardan biri, ikisi veya tamamı faydalı olacak, problemini çözecektir:

1- Ağ bağlantılarından WiFi bağlantını veya Denetim masasında Aygıt Yöneticisinden kablosuz ağ bağdaştırıcını sağ tuş menüsü marifetiyle önce devre dışı bırak ve sonra yeniden etkinleştir.

2- İnternet protokolu arabiriminde 8.8.8.8 ile 8.8.4.4 veya 208.67.222.222 ile 208.67.220.220 DNS adreslerini gir. Bu DNS'ler girilmeden önce bir DNS temizliğide faydalı olabilir (Komut isteminden ipconfig /flushdns komutu ile..).

3- Düzelme olmadıysa yine internet protokolu arabiriminde modem IP ve yerel ağın ile uyumlu sabit IP'ler ata.

4- Modem arabiriminden kablosuz bağlanma kanallarında deneme yoluyla kanalları değiştir (Bu ayarlar Kablosuz Ayarlar sekmesinden yapılır ve evdeki mekanik/elektronik eşyaların durumuna göre değişmekle birlikte genellikle iyi bağlantı sağlayan kanallar, 1-6 ve 11 numaralı kanallardır).

5- Hala düzelme olmadıysa kablosuz ağ bağdaştırıcını kaldırarak yeniden kur ve/veya güncelle.

Son olarak eğer bir VPN veya proxy kullanıyorsan onları kapat (Deneme için geçici olarak antivirüs programının çalışmasınıda durdurabilirsin).

Bunlar yapıldığında probleminin çözülmesi gerekir. Yinede bir düzelme olmazsa sisteminde bazı virüs ve zararlıların probleme yol açtıkları düşünülebilir. Sıkı bir antivirüs taraması ve diğer zararlılar için tarama/temizleme yapılır.

Ayrıca güç secenekleri ile ilgili bir alternatif çözümde denenebilir (Çok zaman işe yaradığı görülmüştür.):

Ağ paylaşım merkezinden WiFi bağlantısı tıklanır. Açılan Wi-Fi Durumu arabiriminde Özellikler düğmesi tıklanır. Açılan Wi-Fi Özellikleri arabiriminde Yapılandır düğmesi tıklanır. Açılan kablosuz bağdaştırıcına ait Özellikler arabiriminde Güç Yönetimi sekmesine girilir ve o sekme altındaki "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" ifadesinin başındaki onay işareti (tık) kaldırılarak seçili olmaktan çıkarılr, tamam denilerek çıkılır ve bilgisayar yeniden başlatılır.

Deneyebilirsiniz.

Rica ederim umarım çözülür. :)

Biraz karışık daha doğrusu hiç anlamıyorum DNS ayarlarından falan yardım eder misiniz ben yapamazsam.

Yapamadığınız noktalarda yazın, gördüğüm an yardımcı olmaya çalışırım. Yardımcı olacak arkadaşlar da olacaktır. :)

Kopma- düşmeler bende de oluyordu. Türktelekoma arıza kaydı yazdırdım. Ertesi gün geldi yaptılar. Balkondaki ana hat kablosu ile eve giriş yapan ince kablonun bağlantı yerini yenilediler. Ben raad sülalem raad.

LG-G5 cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi

Kopma- düşmeler bende de oluyordu. Türktelekoma arıza kaydı yazdırdım. Ertesi gün geldi yaptılar. Balkondaki ana hat kablosu ile eve giriş yapan ince kablonun bağlantı yerini yenilediler. Ben raad sülalem raad.

Arıza olmuş olsa teldende girilmemesi gerekemez mi

Arıza olmuş olsa teldende girilmemesi gerekemez mi
Çok ince bakır kablo bir iletiyor bir iletmiyor. Telden girdiğinde ileteceği tutuyordur. Eve giren hat tlfona geldiğinde kibrit kutusu kadar bir aletle. (Splinter) 2ye ayrilir biri tele biri modeme. Splinterin de ariza yapmiş olabilir. Bunu anlamak için gelen hatti direk modeme tak. Yani splinteri devre disi birak.bu durumda tlfn calismicaktir

Çok ince bakır kablo bir iletiyor bir iletmiyor. Telden girdiğinde ileteceği tutuyordur. Eve giren hat tlfona geldiğinde kibrit kutusu kadar bir aletle. (Splinter) 2ye ayrilir biri tele biri modeme. Splinterin de ariza yapmiş olabilir. Bunu anlamak için gelen hatti direk modeme tak. Yani splinteri devre disi birak.bu durumda tlfn calismicaktir

Teşekkür ederim.

Öncelikle sorunun modemden mi yoksa hattan mı kaynaklandığını çözmeye çalışın. Hat kopması yaşıyorsan telekom ilgilensin teknik bir arızadır bir çok nedeni olabilir. Telefonda kesilmiyor peki bilgisayarında kablolu mu kullanıyorsun ?

Öncelikle sorunun modemden mi yoksa hattan mı kaynaklandığını çözmeye çalışın. Hat kopması yaşıyorsan telekom ilgilensin teknik bir arızadır bir çok nedeni olabilir. Telefonda kesilmiyor peki bilgisayarında kablolu mu kullanıyorsun ?
Hattan olsa telefondan girilebiliyor ama ondan da girilemez değil mi kablosuz ağ kullanıyoruz.

Hattan olsa telefondan girilebiliyor ama ondan da girilemez değil mi kablosuz ağ kullanıyoruz.

Gidip gitmediğini sen anlayabilirsin :) Kablosuz kullanıyorsan pc'den kaynaklı problemlerde olabilir. Telefonunda kopma yok sadece bilgisayarında meydana gelen kopmalar varsa bilgisayarını temizle virüsten kaynaklanıyor olabilir. İstersen biraz kablolu bağlan en azından wifi bazlı bi sorun olup olmadığını anlarsın için rahat olur :)

Bu durumda ilk önce dikkat edilmesi gereken şey;
1.Kopma olduğu zaman , modemin ışıklarını kontrol etmektir.Bu şekilde sorun pc demi, yoksa netin asıl kendisinde mi olduğunu anlarsınız.
2.kopma sırasında ,Modemin ışıkları yanıyorsa, modem de sorun yok demektir.
3.Bu durumda net ile hiç işiniz yok.İşiniz pc iile.
4. Pc de bahsi geçen kopma yeni başladıysa, hiç uğraşmadan, pc yi SİSTEM GERİ YÜKLEME ile, önceki bir tarihe alın( problemin başladığı günden öncesine)..Tamamdır.

Geri