Instagram’a erişim engeli geldi

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Ahahah cidden mi ya kullanmayan ne bilsin tabi Sjsjs

Aktif olarak kullandığım ve çok keyif aldığım tek sosyal medya mecrası instagram… çok eksikliğini hissediyorum kfjd instagram yokken napıyordum ki, hiç hatırlamıyorum…

açlır dediydim açılmamış
sela da okunmadı gerçi

Yorumunda bahsi geçen sitelere karşı çıkmak için hangi ülkede yaşadığının bir önemi yok ve birileri bunu kullanacak diye yanlışa doğru mu diyelim? O zaman kendimizle çelişiriz.

Instagram, Twitter, Facebook gibi sitelere erişim engeli getirilmesi yüzünden diğer siteleri normal karşılayamayız. Sanal da olsa belli etik değerler olmak zorunda, kanunsuz bir alan gibi algılayan ve suça meyilli insanların cirit attığı mecralara izin verilmemelidir.

Birilerini öldürüp canlı yayın yapanlar olmadı mı? Tecavüz, vahşet, şiddet içeren yayınları yapan kişilere bu siteler hiçbir önlem almıyor çünkü etkileşim ne kadar fazla ise onlar kasalarını doldurma derdindeler. Müdahale etmeleri bu sebeple uzun sürüyor yoksa bugünkü teknoloji ile o tip yayınları başladığı an kesebilir ve kimsenin izlemesine fırsat vermezler. Meksika kartellerinin vahşet içeren video ve yayınlarını o kadar ihbara rağmen uzun süre yayında tuttular.

Keyfi yasaklar konusunda haklısın, ona bir sözüm yok ancak rahatsız edici içeriklerin paylaşımına izin veren bu sitelerin hiçbirini kendi adıma masum görmüyor ve üyelik alıp da kullanmıyorum.
lefty hanım inatla bir noktayı görmezden geliyorsunuz; bu sitelerin kullanıcı sayıları milyarlar ile ifade ediliyor ve haliyle problemler/gecikmeler olacak. bu mecraları gayet normal ve amacına uygun kullanan %99,9'u görmezden gelip policy ile uyuşmayan şekilde kullanan %0,01'lik kesime odaklanıyorsunuz ve bunlardan sebep yasaklanabileceklerini söylüyorsunuz.

allah aşkına tecavüz yayını açan ya da canlı yayında bir başkasını öldüren kişi sayısı kaçtır? 1.000.000.000 kişide 5 mi, 10 mu? 50 mi, 100 mü? bu en basit tabirle pire için yorgan yakmak olur. ve bizim başımızda bir tarafından yasak uydurarak sosyal hayatı dizayn etmeye çalışma konusunda bu denli sabıkalı bir hükümet varken bu yasakların hiçbirini destekleyemem.

kaldı ki bu sitelerin de bazen işlerinin çok zor olduğunu kabul etmek gerekir çünkü bütün dünyaya hitap ediyorlar fakat dünya çoğu konuda aynı fikirde değil.

örneğin biz gazze konusunda filistin yanlısı bir tutum beklerken en az bizim kadar başka bir kesim de israil yanlısı tutum bekliyor. ya da başkasının teröristi bizim kahramanımız, bizim teröristimiz başkasının özgürlük savaşçısı. haliyle aksaklıklar, anlaşmazlıklar, eleştiriler ve tepkiler olacak. doğasında var bu işin.

lefty hanım inatla bir noktayı görmezden geliyorsunuz; bu sitelerin kullanıcı sayıları milyarlar ile ifade ediliyor ve haliyle problemler/gecikmeler olacak. bu mecraları gayet normal ve amacına uygun kullanan %99,9'u görmezden gelip policy ile uyuşmayan şekilde kullanan %0,01'lik kesime odaklanıyorsunuz ve bunlardan sebep yasaklanabileceklerini söylüyorsunuz.

allah aşkına tecavüz yayını açan ya da canlı yayında bir başkasını öldüren kişi sayısı kaçtır? 1.000.000.000 kişide 5 mi, 10 mu? 50 mi, 100 mü? bu en basit tabirle pire için yorgan yakmak olur. ve bizim başımızda bir tarafından yasak uydurarak sosyal hayatı dizayn etmeye çalışma konusunda bu denli sabıkalı bir hükümet varken bu yasakların hiçbirini destekleyemem.

kaldı ki bu sitelerin de bazen işlerinin çok zor olduğunu kabul etmek gerekir çünkü bütün dünyaya hitap ediyorlar fakat dünya çoğu konuda aynı fikirde değil.

örneğin biz gazze konusunda filistin yanlısı bir tutum beklerken en az bizim kadar başka bir kesim de israil yanlısı tutum bekliyor. ya da başkasının teröristi bizim kahramanımız, bizim teröristimiz başkasının özgürlük savaşçısı. haliyle aksaklıklar, anlaşmazlıklar, eleştiriler ve tepkiler olacak. doğasında var bu işin.
Yasaklanabilir diye bir ifade kullanmadım ancak bazı sitelerin bilinçli olarak, işine gelen politikaları uyguladığına dikkat çekip genel bir eleştiri yaptım. Yapay zeka teknolojisi ile çok rahat çözülebilecek bir sorunu, yıllardır etkileşim alma uğruna görmezden geliyorlar.

TikTok ve OnlyFans ise hiç var olmamalıydı çünkü bu sitelerin kullanıcı kitlesi çoğunluk olarak bilinçsiz, yanlış eylemleri doğal karşılayan kişilerden oluşuyor ve kurulum amaçlarının da bu tarz bir kitleyi hedeflemek olduğunu herkes biliyordur.

Hükümetlerden, siyasetten ve yaşanılan ülkeden bağımsız olarak erişim engelinin bazı siteler için gerekli olduğunu söylüyorum ancak bu demek değildir ki Instagram, Twitter benzeri sitelere de keyfi yasaklar gelsin, sansür uygulansın. Hayır, söylemeye çalıştığım kesinlikle bu değildi.

Ahaha okudukça gülüyorum çok tatlısınız

Geri