İnsanlık için en öldürücü şey nedir?

Konu sahibi son olarak 975 gün önce görüldü

İnsanlık için en öldürücü şey nedir?

• Cahillik

Kullanılan: 0 0.0%
  • Bencillik

• Suçlara kayıtsız kalma veya onları destekleme

• Dünya çapındaki bir savaş

• Ölümcül bir virüs

• Diğer ( Belirtiniz )

• Kullanılan toplam oy
    0
İnsanlar, sosyal birer varlık olduğu için toplu yaşamak zorundadırlar. Ama her kasada birkaç tane çürük elma olması, diğer elmalar için tehlike yaratabiliyor.

İnsanlıktan ne anlıyorsunuz bilemiyorum. Bana "insanlık" denilince iki şey aklıma geliyor; birincisi bizi hayvanlardan ayıran o vicdan denen şey. İkincisi ise canlı türü olarak bitki ve hayvanlara kıyasla evrimleşebilmiş canlı.

Sizce insanlığı ne bitirir?

Insanlığı kurtarmak için kimsenin manipüle edemeyeceği, kimsenin korkutamayacagi, kurallara sıkı sıkı bağlı kalabilecek , her zaman adaleti merkeze alacak ve bu sayede herkesin güvenebileceği bir anlayış ile yonetilmemiz gerekiyor. Insan bu kavramlara doğası gereği uyamaz. Dolayısıyla bu kadar keskin bir irade insan olamaz. Başka bir şey.
Ne olabilir bir fikrim yok ama insan olamayacağı kesin. Içinde insan olan sistem her zaman manipüle edilmeye ve bir takım zaaflara açıktır.

soyun dogaya salin
debelensin dursun

Adamin birinin beynine sinek girmisti kulagindan. Yanindaki adamlarina kendini sopayla dovduruyordu, vurun kafama, oldurun sinegi. Kafasini kirdira kirdira oldurttu kendini. Bir sinek nelere kadir.

Nemrut değil mi o.

Teknoloji insanları acımasızlaştırıyor. Zaman içindeki evrimimiz bedenen küçülmek, aklen devasa icatlar yaratmak ve bizatihi bunları yine insan üstünde denemek oldu. Oluyor. Her tür kendi sonunu kendi getiriyor.
Bunların dışında toplum ve sosyal ilişkilierdeki korkunun getirdiği saygınlık, aç kalmamak için verilen rüşvet, yiten ödün, giden umut, tek tiplilik derken, zaten yaşayan kim var..

Ben buna çiğ köftesizlik yazıp geçerdim aslında.

Geri