insanlarla rahat konuşamıyorum

Konu sahibi son olarak 4488 gün önce görüldü
aşırı derecede çekingen birisiyim yaşım 20 bu yaşıma kadar kimle arkadaşlık kurduysam hiç uzun sürmedi insanlarla sohbet edemiyorum uzun uzun bi müddet sonra tıkanıp kalıyorum psikologada gittim çözüm olmadı

Fobin mi var?
iyide psikolog cozum bulamadiysa biz nasil cozum sunucazki sana

hocam ailenle mi yaşıyorsun?

peki ne yapcm ben ömür boyu böyle mi yaşıcam???

kendini kasma. Konu açamıyorum vs diye. Konuyu açmak için sen görevlendirilmedin. Genelde kısa görüşmelerin olsun uzuuun uzun görüşmelerde konu kalmıyo artık. Sonuçta bi kız beynine sahip değiliz 1.5 saat telefonda görüşüp yarın detaylı anlatırım muhabbeti yapamıyoruz. En büyük derdimiz bile yarım saat sürer bizim.

İllaki sen konu açıcan diye bi kural yok bunu unutma rahat ol. bende farklı bir versiyonu mevcut bunun.

etrafta sessiz sakin takılmaktan bıktım artık sessis değil konuşkan biri olmak istiyorum ama elimde değilll

classiic hocamın dediği gibi kendini kasma, bende senin gibiydim bundan 6-7 yıl önce zamanla herşey yoluna girer hocam merak etme.

tavsiyem arkadaş çevreni iyi seç, kendinden yaşça büyüklerle sohbet etmeye bak, hoşlandığın konular hakkında muhabbet et

clasic yorumun için saol peki nasıl yenecez bunu?? fazla zaman geçirmemek çözüm mü

Class iyi yazmis , yani sonucta ne kadar kendini kasarsan o kadar tikanirsin.
Maalesef daha fazla birsey bilmem bu konularda sahsen bosver insanlardan uzak olmakda daha iyi. En azindan mesafen olur oyle kimse canini yakamaz

farah saol ama bıktım zaten yanlızlıktan hep yalnız başıma dolaşıyorum böyle giderse yalnız öleceğim diye korkuyorumm

Yani sende haklisin ama zamani gelince olur diye dusunuyorum ben
kendiliginden baslarsin bak plesk ayni durumdaymis kasma psikoloji baskiyi cok yapma

muhabbet edemiyosan öyle durmanın da bi manası yok bence. En azından ben öyle düşünüyorum. Bu yüzden kısa buluşmalar vs en güzeli ayrıca zaten kısa buluşmaların tadı ayrı olur mesela bazen çok güzel bi muhabbet tutturursun o zaman dahi kalkmasını biliceksin. Tadı damakta kalmalı. (:

Plesk ve Farah güzel söylemiş. Kendinden yaşça büyüklerin muhabbetinde bulun. Bak muhabbet et demiyorum muhabbetlerine katıl. Kendine daha yakın kişilerle iletişime geç. Farahın dediği de aslında güzel bu durum insana ister istemez mesafe de kazandırır tabi mesafelik durum ayrı senin durumun ayrı. (:

insanlarla samimiyet kurmadan konuşmaya başla bir müddet sonra düzelir. Mesela sokaktan birinin yanına git tanımadığın biri olsun adres sor bilsen bile yinede sor,devlet dairesine git ordakilerle konuş bu sorunun ya özgüven eksikliği ya da tanımadığın içın bir güven sorunu bu çekiniklik sadece bumu yoksa başka durumlardada varmı?

Özgüven eksikligindendir.İnsanlara kendini sevdirmek begendirmek zorunda oldugunu düşünüyorsun muhtemelen.Ama öyle degil, sen kendin gibi davran, az konuşmak istiyorsan az konuş, saçma konuşmak istiyorsan saçma konuş, çok espri yapmak istiyorsan da öyle yap.Emin ol seni oldugun gibi seven insanlar olacaktır,Sende onların yanında rahat davranacaksın bir süre sonra.Düşündügünü düşündügün anda söylemeye çalış.Tabiki çok kırıcı şeyler oldugunda bir kez daha düşünmeni tavsiye ederim.İnşallah sorununuzu kısa sürede halledersiniz, ama kasma bence, önce yanlarında rahat olacagın insanlar olmalı.Sonrası çorap sökügü gibi gelecektir

Psikoloğa gitmeni öneririm; utangaçlık eğitimi almalısın. Kısa vadede daha etkili sonuçlar alırsın.

Karşındaki insanların da senin benim gibi insanlar olduğunu düşün. Ki öyleler zaten merak etme bazıları havalı olur o kadar. :D

Siz içinize kaçmışsınız. Aynısı bende de var. Sürekli beni ellerler diye kendimi emmiyete almaya çalışırken kasılıyoruım rahat konuşamıyorum.​

Geri