İnsanların gözünde kötü olmak

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Başkalarının düşüncelerine önem verenler, o düşüncelerin kölesi olur.

kedi uzanamadığı ete mundar der
insanların çıkarları kadar iyisindir

Yada:

Birine birsey dedin. Onun bu konuya 'guya' cok uzulmus olmasi, kalbi kirilmis olmasi, bu yuzden dolayi senin ozur dilemeni beklemesi, dilemedigin an, seni seven kisiye anlatip, onun da seni zorla bu kisi'ye ozur diletmesi.

Buna benzer bir cok durumlar daha vardir. Bu insanlar dan korkulur, ugrasilmaz. Uzak durulur. Uzak durdugun an, kendileri gelirler sana ve ozur dilerler.

Benim gibi umursamaz insanlar için gülüp geçilecek şeylerden biri :p

Ya gerçekten kötüsünüzdür,ya da çok iyisinizdir ve herkes tarafından sevilir sayılırsınız o yüzden kıskandıkları için sizi kötü ilan ederler ;)

kötülük yapmadıysan sorun olmaz

Ya iyisinizdir ya da kötü. Ortası olmaz bunun. Ve tarafı belirleyecek şey, yaptıklarınızdan ziyade, sizi taraf keselerine koyanın bakış açısıdır. Bakış açısı değiştiğinde siz sabit kalsanız dahi kefenin diğer tarafına geçmeniz an meselesidir.

O insanlar zaten başkalarının lafıyla sana kötü oluyorsa uzak kal en iyisi.
Başkalarının lafıyla bir arkadaşıma taraf almak gibi bir beyinsizlik içerisinde olmadım hiç neyse ki.

Söyleyeceklerimin anlam ifade edeceği bir coğrafyada yaşamıyorum.

Dostlarımda dahil insanların beni hangi kategoriye koyduklarını pek önemsemedim.Daima kendime yakışanı aradım.
Kendime şu soruyu sormayı adet edindim: Bu yaptığın doğru muydu?
Birilerinin beni iyi veya kötü diye anması onun kendi inisiyatifidir.Açıkçası beni bağlamaz.Gerekeni önemi ve özeni veriyorsanız buna pek de takılmıyorsunuz.
Mühim olan kendinize yakışanı yapmaktır.Benim ilgi alanımda da bu var.
Hatam varsa telafi etmeye gayret ederim.Buna rağmen memnun olamıyorsa varsın kötü olayım.Ben doğruyu yaptım mı? Ona bakarım.

Enfess
tenor.gif

Vicdanım rahat olduğu sürece insanların hakkımda ne düşündüğüne hiç dikkat etmem çünkü birinin çıkarına ters geldiğiniz an, kötü diye itham edilme olasılığınız çok yüksektir.

Başlığı insanların götünde gözü olmak diye bir ben okuduysam sorun bende sanırım

Geri