İnsanların Giyim Tarzının Sorun Teşkil Etmesi

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 590 gün önce görüldü
Daha doğru başlık ne olabilir şu an aklıma gelmedi ama bir kaç senedir şort giyen kızlara kadınlara yapılan çirkin saldıranlara denk geliyoruz bugünlerde yine bu tarz haberler yapılır oldu
Sadece şort giyenler değil tabii ki kapalı olan ,çarşaf giyen kadınlar da sözlü tacizlere maruz kalıyor yine geçtiğimiz senelerde cübbeli diye bir adama laf edilmiş alaya alınmıştı.
Gelelim can alıcı soruya sizlerin bu konudaki görüşleri nelerdir?

Bu sorunu daha çok kadınlar yaşıyor. Evde, sokakta, iş yerinde, otobüste, dolmuşta her yerde yargı dağıtan gözlerle uğraşıyorlar.

Bir de kadının kadına uyguladığı mobbing var ki hemcinslerine karşı acımasız olabiliyorlar. Bu erkeğin yaptığından çok aşağı bir şey değil.

Sorunun tarihi geçmişi ve tanrı insanı yarattıya kadar eski. Bitmez...
Ama azalır belki, insan gibi çocuk yetiştiren anne babalar olunca, kadını döven kocalar yok olunca , dayağa şahit olmayan çocuklar yetişince azalır.

Millet kafayı yedi _ 2 yillik korona yasakları maddi sorunlar eklenince _ insanlar küçücük şeylerden birbirine dalmaya sarmaya başladı . Televizyoncular olmasa böyle olaylar birkaç dakika da bitecek .milleti galeyana getiriyorlar. Siyasiler halkı kutuplastiriyor her partide aşırı giden uçlar var . Kime neye saldıracaklari belli olmuyor ..

Son düzenleme:
Aslında bu tür saldırılar veya tacizler devleti yöneten zihniyetle de alakalıdır. Çünkü geçmişten günümüze ülkeyi yöneten her parti toplum mimarlıgına soyunuyor ve buna göre adımlar atıyor. Dolayısıyla bu tür adımlardan cesaret alan ve toplumu kendi görüşüne göre yorumlamak isteyen kişiler de ilgili partiyi her daim arkasında hissedecek bir güç olarak gördüğü için korku duymadan insanları taciz edebilme cesaretini gösteriyor.
Tabii son zamanlarda bu tür olaylarda kılık kıyafet özgülügünü savunan insanlar sert refleks göstermeye başladı. Bunun bir nedeni ülke yönetiminde çok uzun zamandır başat olan partinin varlığıdır. Ayrıca bu tür tacizlerle sivrilen insanların özeli de ifşa edilmeye, hakkında birtakım bilgiler sosyal medya aracılığı ile insanlara aktarılmaya başlandı. Mesela bu başlığın açılmasına ilham veren son olaydaki tacizcinin durumu biraz farklı olabilir. Kendi özel hayatında hayat kadınları takip ediyor, kumarhanelerde poz veriyor ve tüm bunlara ragmen şort giydiği için genç bir kıza öfke kusabiliyor. Bu olay özelinde derin psikolojik analizler yapılabilir ve ortaya çıkan çelişkiye türlü yorumlar getirilebilir. Benim bu olaydaki yorumun, tacizcinin iç dünyasında toplumun bir kısmına imrendigi ve geçmişte onlar gibi yaşayamadıgi için içinde taşıdığı haset düşünceleri öfke nöbetleriyle dışa vurmasından ibaret. Her ne kadar kendi özel hayatında gizlice hayat kadınlarını takip etse de kumar oynasa da yaşadığı muhitte bu konularda özgür değil ve seküler hayatın rahat yaşam tarzı içinde bir ukde olarak kalmış sanırım. Zaten parayı bulan dincilerin seküler hayat yaşadıkları da malumunuz. =)

aslında hiç konuşulmaması gereken bir konu ama bir o kadar da üzerine çok şey söylenecek bir mevzu.
bu daha çok değil sadece kadınlar üzerinden tartışılan bir "sorun"(!) yani ben hiç şahit olmadım ki bir erkek şort giydiği için ötelensin ya da ne bileyim şalvar giydiği için eleştirilsin. bu hep ama hep kadınlar üzerinden sorun teşkil etti. bu bir yönüyle cinsiyetçilik de.
insanların giyim kuşamı, neye inandığı, neye inanmadığı, kimi sevdiği, kiminle seviştiği bunlar insanlarla ilgili çok özel şeyler, insan haya eder bunlarla ilgilenmekten. sevmezsin, beğenmezsin, anlayamazsın, onaylamazsın ama tutup rahatsız etmezsin insanları. aynı şekilde kimse de kendisinin daha doğru yaptığını dikte edemez diğerlerine. şahsi meseleler çünkü.

birilerini eleştirme, saldırganlaşma, alay etme hakkını nereden ediniyor insanlar bilmiyorum. biraz özel olacak ama ailemde farklı giyinen, farklı düşünen, kendini farklı mahallelere ait hisseden insanlar var. yine aynı sofraya oturuyoruz, birbirimize güya mizah olarak bile ötekileştirici salakça yüzeysel şakalar yapmıyoruz.
siyasilere inat, toplumdaki her kesimin bağnazlarına inat, farklı olanı sevip anlayacağız. sevemiyor ya da anlayamıyorsak dahi saldırmayacağız. öğrenicez bunu, kimse kusura bakmasın. şortumuzla ilgilenip çeşitli yakıştırmalar yapanlara, başörtümüzle ilgilenip kusur arayanlara inat istediğimiz şekilde giyineceğiz, kimse kusura bakmasın. münferit olaylardan galeyana gelmeyeceğiz. birbirine tahammülü olmayan tipleri her alanda yolcu edeceğiz.

ben bu memleketten umudu kesmedim daha. kesmicem de asla.

Son düzenleme:
yani ben hiç şahit olmadım ki bir erkek şort giydiği için ötelensin

ankara'dan öteye geçmeyenler şahit olamaz.
deminki konuda da belirttiğim gibi 8 sene oldu hala şortla gezerken ayıplayıcı gözler ile bakıyorlar.
arkadaşlar mesela, şakayla karışık laf ediyor.
yobaz kesim baskın olunca haliyle.
merdivenden inerken bir teyze denk gelirse arkasını dönüp, duvara bakıyor ben yanından geçerken ya da asansöre binmiyorlar ya da otobüste yanınıza oturmuyorlar.
bu memleketten umudunuzu kesmek istiyorsanız, buyrun gelin erzurum'a
adamların zihniyeti şu: karımızın, kızımızın yanında bu herif nasıl şortla dolaşır....

ankara'dan öteye geçmeyenler şahit olamaz.
deminki konuda da belirttiğim gibi 8 sene oldu hala şortla gezerken ayıplayıcı gözler ile bakıyorlar.
arkadaşlar mesela, şakayla karışık laf ediyor.
yobaz kesim baskın olunca haliyle.
merdivenden inerken bir teyze denk gelirse arkasını dönüp, duvara bakıyor ben yanından geçerken ya da asansöre binmiyorlar ya da otobüste yanınıza oturmuyorlar.
bu memleketten umudunuzu kesmek istiyorsanız, buyrun gelin erzurum'a

ankara'dan dışarı çıkmadığımı nereden çıkarttınız? :D doğrudur, sizin de deneyimleriniz olmuştur muhakkak. daha çok kadınlar üzerinden konuşuluyor lakin. böyle düzelteyim o zaman. uzatmıyorum, yazıda asıl söylemek istediğimin anlaşıldığını umuyorum.

ne zaman insanları statülerine göre yada giyim tarzlarına göre yargılamayı bırakırız bence o zaman insan olabilmek için en büyük adımlardan ilkini atmış oluruz. bu gibi konuları aşamadığımız geride bırakamadığımız için hala 3.dünya ülkesi konumundayız.

Geri