İnsanların Gerçek hayatta farklı sanalda farklı davranması

Konu sahibi son olarak 4532 gün önce görüldü
Sanalda insanlar genelde olmak isteyipte olamadığında tam tersi davranmasıdır.

Kimisi sessiz biridir sanalda gevezelik yapar yada geveze birdir ciddi biri gözükür.

Not: Kimseye laf sokmadım aklıma geldi yazdım.

olabilitesi yüksek bir davranış. Çoğu insan kendini yansatımaz sanala

Çoğu zaman yapmak istemişimdir ama olmuyor arkadaş hep aynı haltın soyuyum ıste : )

Kimiside vardır ki ruhunu, özünü gizler ;) Bambaşka biriymiş gibi davranır. Herkesi kandırır. Öyle bir imaj çizerki hiç kimse onun gerçek yüzünü bilemez.
Kendini bile kandırmayı başaran bu şahıslara kızmayalım arkadaşlar sadece acıyalım ;)

Bence kendisiyle barışık olmayan bir İnsan kendisini tam tersi olarak yansıtmaya çalışır,
ve böyle İnsanlar daha çok Psikoloklardan destek alarak kendi problemini aşar:)
Konu için teşekkürler

- kişilik bozukluğu'nun güzel örneklerinden birisi

- çoklu karakterlerin eksik kalmışlıklarını gizleme yöntemi

- çoğu insanın çuvalladığı çünkü asla bir başkası olamayacağı gerçeğiyle karşılaştığı bir durum

- bunu mektuplarda kitaplarda ve telefon görüşmelerinde başkalaşmış halleride mevcuttur

* Gerçek hayatta yapamadığı şeyleri sanal ortamlarda gerçekleştirme çalışma halleri.

Olmak istedikleri kişiliklere bürünen sadece kendini kandıran kişi veya kişilerdir.

bkz: ( sanalda da gerçek hayatta da aynı olan insanlar var. )

İnsanlar gerçek hayatta da kendileri değiller zaten(:

Her ne kadar sanalda baska birisini oynasa bile pc kapaninca yine kendisi olucak bu bir gerçektir ;)

Bir tür ego tatminidir belki de bilemeyiz şimdi.

Sanalda deli yürek, realde fatih urek.
İstisnalar da mevcut tabii. :)

Realde adam yerine konmayan insanlardır bunlar genelde.
Adam yerine konmaya çalışırlar.
Veya kız tavlamaya.

Reel de ne kadar gördün de bildin farklı olduğunu? Bunu iddia edenin egosuna bakmak lazım.

idealize edilmiş benliğe kolay yoldan ulaşma çabasıdır. her ne kadar çok sık rastlanan bir durum olsa da normal kabul edip geçiştirmek mümkün değildir. kişiyi çeşitli ruhsal buhranlara, temas halinde olduklarını da hayal kırıklığına sürükleyerek insana duyulan inancın yitirilmesine neden olur.

benim bi gunum digerini tutmazken, reeldeki halim mi benzeyecek sanaldakine ?

kimse birebir ayni olmaz burda, inanmiyorum.

İnsanlar sanalda daha rahat bence. Tanımadığı insanlarla daha samimi konuşabiliyor. Aynı düşünceleri paylaştığı insanlara daha yakın davranabiliyor. Ama gerçekte o insanın bi takım yanlış düşüncelerini görünce uzaklaşıyor bir daha yaklaşamıyoruz.

Pek çok insan sanalda olmak istediği kılığa bürünür, doğrudur. Lakin reel hayatında tanımadığımız kişilerin hepsini bu kategoriye sokmak adilane gelmiyor.

Geri