insanların değişik elbiseler giymesi onların davranışlarına etki eder mi

Konu sahibi son olarak 2620 gün önce görüldü
Aslında bu soru farklı şekillerde de anlaşılabilir. ben kendi anladığım şekilde yorumlayacağım insanlar her gün farklı ve değişik elbiseler giymek onların özgüvenini etkiler. yani buda davranışlarını etkilemiş olur. Sizce??

elbette etkiler giyim konusu da kendini ifade etme yöntemidir ne bileyim tarz olarak renkler olarak bir karaktere bürünmektir aslında ve dışardan bakıldığında da az çok giyimlerine göre tarzına renklere uyumuna bakarak az çok karakterini ortaya çıkarabiliriz o insanın

elbette etkiler giyim konusu da kendini ifade etme yöntemidir ne bileyim tarz olarak renkler olarak bir karaktere bürünmektir aslında ve dışardan bakıldığında da az çok giyimlerine göre tarzına renklere uyumuna bakarak az çok karakterini ortaya çıkarabiliriz o insanın

Çarşaflı biri hakkında pek fikir yürüt(e)meyiz o halde.

Diyerek ; kıyafet bi kültürdür.
Giyen kişinin psikolojisini etkilemesinden ziyade cevresindekilerin bakış açısını etkiler kişiye nasıl yansiyacagi da kişi ile alakali bi durumdur (mini etek giyen kadina hafif kadin muamelesi yapilmasi ve kadinin buna aldiris etmemesi durumu gibi) der çıkarım.

Çarşaflı biri hakkında pek fikir yürüt(e)meyiz o halde.

Diyerek ; kıyafet bi kültürdür.
Giyen kişinin psikolojisini etkilemesinden ziyade cevresindekilerin bakış açısını etkiler kişiye nasıl yansiyacagi da kişi ile alakali bi durumdur (mini etek giyen kadina hafif kadin muamelesi yapilmasi ve kadinin buna aldiris etmemesi durumu gibi) der çıkarım.

genelliğini söyledim ülkenin mini etekli ve çarşaflı tartışmasına başka bir konuda ele almalı

bir başkasını etkilemek için giyim yani demek ki ben buna uymuyorum:D

Bunu tartışmak istediğimden sormuyorum sadece kafamda o an fikirler olur. Ha bu karşı tarafın umurunda olmaz bunu kastetmistim

Gözlemlediğim kadarıyla etkiliyor evet. Özellikle bazı insanların durumu olmadığı halde yüksek fiyatlı markaların kıyafetlerini alıp kendini çok öneml biri gibi yansıtmasına çokça şahit oldum. En basiti her takım elbise beyaz gömlek giyen genç kendini polat alemdar sanıp yürüyüşünden bakışına kadar külhanbeyi kesilebiliyor.

Gözlemlediğim kadarıyla etkiliyor evet. Özellikle bazı insanların durumu olmadığı halde yüksek fiyatlı markaların kıyafetlerini alıp kendini çok öneml biri gibi yansıtmasına çokça şahit oldum. En basiti her takım elbise beyaz gömlek giyen genç kendini polat alemdar sanıp yürüyüşünden bakışına kadar külhanbeyi kesilebiliyor.

evet demek istediğimde buydu sanırım karakter yerleştirme oluyor mutlaka

Elbette etkiler.Sadece elbise değil rengide etkiler.

Ne yazikki öyle..artik üst basa bakip konusup konusmamaya bakiliyor ..
Üstelik karakterlerini belirliyor insan bu elestiriyi Ben bilem yaptigim oluyor ki cogunluk ne düsünüyorsam o kisi hakkinda ne yazikki karakteri de ayni cikiyor veya bakis acisi.
Markali giyinenlerde havalar 1500 illa ki özgüvenleri Tavan yapiyordur.

Tarzını yansıttığını düşünüyorum. Farklılıkları sevebilir.

Kıyafet de bir çeşit insanın kendisini ifade şekli.

okula giderken rahat ve spor giyinemiyorum bu beni mutsuz kılıyor ama özgüvenim yerinde kalıyor.spora giderken kendimi özgür ve hafif hissediyorum özgüvenim tavan yapıyor.evde ise salaş ve rahatım mutlu oluyorum özgüvenim yine yüksek.özel günlere hazırlanırken kendimi çok güzel ama acı çekerken buluyorum .Giyime göre evet davranışlarım değil ama ruh halim çok değişiyor.Renklere girmiyorum bile .ay lav siyah gri :p

Milletten farklı elbiseler kıyafetler giymeleri insanların davranışına etki edermi bilmemde benim ilgimi çeker. Klasik oturtulmuş kalıplardan çıkan her insan özeldir çünkü. Kendi özgürlüğüne aşırıca düşkün olan bir çok insanın giyim tarzı etrafında ki bir çok insandan farklıdır. Bir karakter analizide yapılabilir bunun için belki ama gelipte davranışlarınada etki ediyor diyemem. Belki hep o davranışlara sahipti.

Etkilememeli aslında lakin görüyoruz ki insanların kıyafetleri kaliteli oldukça kendileri de ukala olmaya başlıyor =)

Kişilikler kıyafetlerin ücretleri ile alakalı olmamalı halbuki.

Etkiler. Birgün etek diğer gün pantolon giyin aradaki farkı çok rahat anlarsınız : ))

Her günümü işte geçirdiğim için bir pantolon veya kazak giyerim, fakat bu özel günlerde geçerli değil.
Aslında giysilerim sınırlı ve yeni giysiler almaya da durumum müsait değil, ileriki günler ne gösterecek
bilemiyorum.

Ozguveni etkiler mi bilemem ama takim elbise bi agirlik gerektiriyo, yani takim elvise giyiyosan civik olmayacaksin.

Yıllardır tarzım aynı olduğundan mütevellit bu değişimi bilmiyorum. Ama bir gün kot pantolon alıp denemek istiyorum.

Ben asiri cok begendigim bir elbise giyinince, kendimi mutlu hissediyorum. Ozguven her zaman yerinde, fakat o halimle bir ortama girince, utangac da olabiliyorum. Yani davranis olarak belki daha utangac olmam bu durumlarda. Normal kiyafet, her zaman ki giyindiklerimizle kiyasladigimiz zaman, tabii ki de biraz da olsun daha degisik hissedersin.

Etkilemiyor olsaydı moda tutkusu ve tekstile ayrılan bütçe bu kadar çok olmazdı.
Özellikle dış görünüşün her anlamda önemli görüldüğü algı alışkanlığı ve tüketime yönelik pazarlama da bunu tetikliyor. Arka planda ise kazanan hep kapitalizm.

Etkilemeli mi?
O da ayrı bir konu.

Geri