İnsanların dedikodu yapmalarının nedeni ne?

Konu sahibi son olarak 974 gün önce görüldü

İnsanların dedikodu yapmalarının nedeni ne?

• Kendi nefislerini temize çıkarmak

Kullanılan: 1 20.0%
  • Şeytana uymaları

• Meraklı olmaları

• Zamanı harcamak için

Kullanılan: 0 0.0%
  • Cahillik

Kullanılan: 0 0.0%
  • Diğer

Kullanılan: 2 40.0%

• Kullanılan toplam oy
    5
okuduğum bir kitaba göre dedikodu toplumun temel taşlarından biriymiş ve insanları birbirine bağlarmış.

Kendisiyle ilgili anlatacak konuşacak bir şeyi yoktur, işleri güçleri birilerinin hayatını yargılamak/sorgulamak/infaz etmek büyük ihtimalle.

Stres attırıyor sanırım. Bir arkadaş grubum vardı iş yerinde onlar böyleydi, başkalarının ve birbirlerinin arkasından atıp tuttukları gibi birbirlerinin özellerini de ifşa ederlerdi. Bir iki defa "ben onu severim, iyidir" gibi bir tepkiyle durdurmaya çalıştığım oldu ama işe yaramaz, pasif direniş derler benim o andaki tepkime. Son olarak "ayıptır, koca koca insanlarsınız, rahatsız etmiyor mu bu söyledikleriniz sonradan" dedim, soğuk rüzgarlar esti, onlar benden, ben onlardan uzaklaştım.
Hayatlarıyla ilgili memnuniyetsizlik taşıyan ve bunu bir şekilde dedikoduyla hafifleten bir insan grubu var. Ya da belki de tek ortak noktaları bu eylemdir. Bilmiyorum aslında tam. İnsan birine kızar ve bunu bir şekilde anlatma ihtiyacı duyar, bu hepimizin yaptığı bir şey ama bir türü de var ki o biraz vicdansızlık ve merhametsizlik içeriyor.
Ailem gibi olmak isterdim biraz daha, biri hakkında konuşmazlar ama eskaza başladılarsa ikinci cümlede susuyorlar. Bu nasıl bir olmuşluk bilmiyorum, daha o olgunluğa eriştim mi emin değilim.
Netice-i kelam, düzgün insan olmak istiyorsak az dikkat etmek gerekiyor. Hem ayıp, hem hoş değil, hem komplekslice biraz, sonradan iyi hissettirmiyor ki, hem de günah yaf.

gurtlular şeycim :ppp içleri gurtlu duramıyolar :pppppppppp

Çünkü başarı sizi sevmeyen herkesi üzer.

Zaman geçirmek. İlk fiskos neandertal topluluklarda görülmüştür, iki neandertal kadını bir araya gelip, "Suzan ın kocası Necati ne zamandır geyik vuramıyormuş, benden duymuş olma, "kız aa aa, daha bu yaşta?" tadında çekiştirmeler, birtakım kikirdemeler yapmışlardır.

Tahminimce Neandertal Necati, Neandertal Suzan'ı etkilemek için ne geyikler vurdu, şovlarla, fantağziklerle vurdu, Suzan da vov dedi neandertalime bak, buna varırsam her gün böyle geyik vurur.

Ah ah, mağaradaki hesap vahşi ortama uymadı...

Şimdi bakın

avukat mode on :

Dedikodu yapmasam içimde biriktirip, o kişiye karşı daha da şişecem ve kurulmaya başlayacam. Her hareketi her tavrı bana batmaya başlayacak. Onun yerine bir yakınıma anlatıyorum ki kendimi o kişiye karşı şişirmemeyim. Rutin iletişimimizi sürdürebilirim.

avukat mode off :

Seçenekler çok iyiymiş. Şeytan eksik olmazsa olmaz zaten. Tüm kötü huyları havale edin tabii. Garibin cennetten kovulmuş, yeryüzünde insanları yoldan çıkartmak için canla başla çalışmaya adamış kendisini ama ne gerek var ? İnsanlar şeytandan da beter.

Şeytan üçgeni niyet okuma sistemi
" ben ona dedim ki bak aslında o iyi biri senin öyle fevri davranman saçmaydı.O da bana sen onu tanımıyorsun dedi. Tabii canım sen onu daha iyi tanırsın sonuçtq kaç yıllık dostsunuz.Ee ATALAYCAN ile nasıl gidiyor?" Ahshsgs

Başkalarının hayatını çok merak ediyor olmaları,her ne kadar öyle olmadıklarını iddia etseler de..

Hoşuna gidiyor insanın. İki dakka önce yanında olan adam, oradan uzaklaşsın başlıyorsun hemen, bu varya bu diye sallamaya. Kırk yıllık kanka olan insanların bile birbirininin arkasından sallamasının başka nasıl bir nedeni olabilir.

Geri