Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İnsanların birbirlerini anlayamama nedenleri ne olabilir?
Burda herkes çok haklı. Ondan. Herkes peygamber misali hatasız, kusursuz. Her problemde karşıdaki kusurlu.
Bunca zamandır burdayım bir tane özeleştiri görmedim mesela.
Dipnot ; Yaptım AMA özeleştiri değildir. Yaptımdan sonra meşruluk kaynakları ile gelip yaptığını meşrulaştırmaya çalışıyorsan bu da özeleştiri değildir.
Bazen neden bile aramaz, sadece anlamak istemez. İnsandan bahsediyoruz. Ama birbirini çok iyi anlayan, dinleyen, empati yeteneği çok gelişmiş güzel insanlarda var tabi.
Bir topun etrafında dört kişi varsa, her biri sadece kendi bakış açısına denk gelen bölümü görür ve ona göre değerlendirme yapar. Anlaşabilmek için topun her tarafını da görebilmek gerekir.
Anlaşamamak kötü bir şey değil. Bununla da başa çıkabilmek gerekir. Anlaşmak ise sıkıcı.
Saygısızlık ve kalbinin kötü olması diyorum ben çünkü bir insan örneğin mesafe koymak isterse koyar ve saygı bekler buna dair ama bugün reelde bile mesafe koymuş olmama ragmen gurursuzca gelip naber ? diyenler var.
Bu neden anlasilmiyor bilmiyorum konuşmak görüşmek istememe hakkımız var ve bunu anlamak neden bu kadar zor
Bazen de zamanlama uymaz. Baska bir zaman olsa o kişiyle daha güzel bir iliski kurulabilir belki. Bazen de şartlar olgunlasmamistir. Vs vs nasip olmayacaksa bi sebep bulunur 🤷🏼♀️
bence insanların birbirini anlayamamasının en büyük sebebi, dinlemek için değil cevap vermek için dinlemeleri.gercekten temel nedenlerin başında bu gelir.herkes kendi yaşadığını merkeze koyuyor, karşısındakinin penceresinden bakmaya pek yanaşmıyor. bir de işin içine önyargı, ego ve peşin hükümler girince aynı dili konuşan insanlar bile bambaşka şeyler duyuyor.
Dinlemedikleri için, dinleseler de anlamadıkları için, empati duygusuna sahip olmadıkları için, bencillik sergiledikleri için, belki de ömürleri boyunca hiç sevilmedikleri için.