İnsanları sınıflandırmak doğrumudur?(güzel,çirkin,yakışıklı,zengin,fakir)

Konu sahibi son olarak 2400 gün önce görüldü
Bu ayrımcılıkları yapmak doğrumudur ya da ne kadar doğrudur arkadaşlar güzeli çirkini yakışıklısı zengini fakiri...??

-İnsan olsun Yeter
ırk,Dil,Din,Sınıf Benim Umrumda Bİle değil.

ne ayrımcılıgı ya sacma sapan seyler insan olmasını biliyorsa yeter gerisi bos :)

evet doğrudur...

Adam olanlar ve olmayı basaramayanlar diye..Onun dısında dil din ırk ayrımı yapanlara cevabım IRK dedikleri şey köpeklerde olur.

bunu ister istemez refleks haline getirebiliyoruz beynimiz ve ogretiler sayesinde.
ama bilerek bir insani etiketlemek hic ahlaki bir davranis degil. en azindan benim ahlak anlayisima ters.

Hiç böyle bir huylarım yoktur , ama zenginleri biraz az severim =)

insanlar ikiye ayrılır iyi insanlar ve kötü insanlar, albert einstein zamanında demiş zaten :).

Hayatta her zaman doğruları mı yapıyoruz ki? Ego zedeleyici olmadıktan sonra bu sınıflama bence çok da sakıncası yok.

Aman istediklerini desinler, umursamamak gerek

Norm'dan gelsin o zaman;

"Sinif ayrimi yapani da bize gonder, kicina dubel caksin Erman Ender"

güzel yapan çirkin

zengin yapan fakir

Bu ayrımsa ben yapıyorum.
Edebi yönü hiç olmayan, edebi tarafı çok olup hayran olduklarım.

Norm'dan gelsin o zaman;

"Sinif ayrimi yapani da bize gonder, kicina dubel caksin Erman Ender"

geçen böyle bir mesaj yazmıştım, yönetimden bir arkadaş bu tarz kelimelere kesinlikle yönetim olarak karşı çıktıklarını belirten bir uyarı pm si atmıştı. yasak kalktı mı :e3:

Bahsi geçen ayırım parantez içindekilerden ibaretse elbette doğru değildir çünkü yaradılıştan gelen görüntü ile kimse kimseyi küçümseyemez veya ekonimik durumundan dolayı aşağılayıp hakir göremez fakat sonradan kazanılan karakter, alışkanlıklar, yaşan tarzı,zevkler gibi mevzularda sınıflandırma demeyelim de ortak noktada buluşamadıklarımız olabilir. Bu gibi durumlarda belli bir mesafe koymakla yetinmek gerek.

Bunlarin ayrım (kötü manada) için bir kıstas olduğunu düşünmüyorum. Nihayetinde hiç birimiz insanların özünü göremiyoruz. değerlendirme şeklimiz ilk bakışta ki algılarımızdir tabii ki yanılma payını ve dahasını dusunebilecek bilince sahip olmak ayrı bi konu.

geçen böyle bir mesaj yazmıştım, yönetimden bir arkadaş bu tarz kelimelere kesinlikle yönetim olarak karşı çıktıklarını belirten bir uyarı pm si atmıştı. yasak kalktı mı :e3:
Kufur kullanilmasi yasak. İmzamdaki linki gozden gecirebilirsin.

Ne diye sınıflandıralım katı,sıvı,gaz iyi mi?

general öldü, cenaze namazi kiliniyor. hoca dedi ki, errrr kişi niyetine. bi asker hemen seslendi, yav hocam komutanimiz er değildi generaldi. hoca dedi ki, bu taşa yatan herkes er evladim.

demem o ki, power rangers izlerken orda bi dinozor vardi. green rangers mızıka uflerdi. denizden cikip gelirdi. zor gunlerdi ama atlattik.

Geri