İnsanları Dış Görünüşüyle Yargilamak

Konu sahibi son olarak 2915 gün önce görüldü
İnsanin dı$ı, icinin bir yansımasıdır" diye du$uncesinden hareket ederek, kar$ıla$ilan insanlari yargilamadan, inceden bir suzmenin ofansif bicimi.

Bkz:On yargılı davranmak

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dış görünüşe önem vermem içi güzel olsun diyenlerin uğur böcüklerine gösterdikleri ilginin ondabirini hamam böcüklerine göstermelerini bekliyorum

Yargılamak değil de önsezi diyelim biz ona. Ya da biraz çıkarım yapmak, neleri sevip neleri sevmediği hakkında.

yargılamak bize düşmez ancak fikir sahibi edilinebilir

Ben bu konuda ciddi önyargılyımdır. Bir insanın giyimi bir şekilde kendi seçimlerinin dışa vurumudur. Bunu maddi yetersizlik veya istisnai durumlar için düşünmem. Ama muhattap olduğum insanlarda bir fikir almak için kullanırım.

ben bakarim valla kimse kusura bakmasin...
dış da iç kadar onemlidir.

Kişiyi ve mizacını tam anlamıyla tanımanın ne denli uzun süreceği, bir insanın salt derinliğinin ucsuz bucaksızlıığnı hesaba katmamış olacaklar ki ön yargıyla birlikte anmışlar bu durumu :)

İlk olarak fiziksel görüntüyü kullanabilirim karşımdaki insan hakkında fikir edinmek adına belki ama asıl önemsediğim birlikte vakit geçirdiğim insanı bir bütün olarak görebilmek. Yoksa işlevleri aynı olsa da neden hamam böcekleri uğur böcekleri kadar sevilmiyor sizce.:)

Dış görünüş dediğiniz bu hangi marka giymiş napmış ne etmiş mi? Bunu geçiniz efendim.
Ne olursa olsun dış görünüşün kişinin tercih yaparken ki kararlarından , karakternden iz taşıyacağını düşünüyorum.

İnsanı dış görünüşüyle yargılamakla, dış görünüşe önem vermek aynı şey değil. Benimle alakası olmayan bi insanı sırf çirkin olduğu için yargılamak ya da yadırgamak haddime değil, fakat hayatımda yer edecek insanın dış görünüşü ilk intiba ve seçilim açısından belirleyicidir.

Mesela güzel bi sevgilim var (maşallah diyeyim asdfhjk), ilk tanıştığımız zamanlar birbirimizi beğenmemiş olsaydık büyük ihtimalle bugün sevgili falan olmazdık. Lakin bu demek değildir ki ambalaja kanıp kalitesiz ürün aldık. Karşılıklı beğeniden sonra baktık ki mükemmel de anlaşıyoruz, mutlaka olmalı dedik.

Tek başına güzellik de yeterli değil evet ama önemini inkâr etmek de mantıklı değil.

Geri