İnsanlardaki farklı görünme çabası

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Farkli gorunme cabasini ben daha cok sosyal medyadaki yuzunu anlatmak istiyorum. Cok yakin tanidiginiz insanlarin mutsuzluguna sahit oluyorsunuz, ve de her gun derdini sizinle paylasirken ayni anda sosyal medyaya gezme/ yeme icme gulmeli eglenmeli pozlar verip mutlu oldugunu gosterme cabasi. Aslinda insanlara gostermek istedigi mutlulugun bir golgesi var, ve onun adi da ''mutsuzluk''.
Ya da bir yere gidiyorsunuz hic eglenmediginiz bir ortamda biri tutuyor telefonu mecburen gulumsuyorsunuz ''cok eglenceli bir gundu'' olarak sunuyoruz fotografta guzel ciktigi icin. Cogumuz bunu yapiyor kimse inkar etmesin.
Aslinda gosterdigimiz sovlu dunya'nin kapali kapilar ardinda baska hikayeler yatiyor. Mutlu insan kendini birseyleri ispatlama cabalama derdine dusmez, anin tadini cikarir ve sizin bundan haberin olmaz. Bu yuzdendir ki farkli gorunup mutsuzluklarini bu sekilde bastirma telasinda herkes.
Altinda yatan sebeplerden birininde begenilme arzusu oldugunu dusunuyorum, ne kadar ilginc entresan seyler yazar soylersem o kadar begenilirim dusuncesi insanlari bu tur eylemlere sevk ediyor.Yani insanlar arayis icinde myself kaptan :) Aradiklarini bulduklari zaman kendileri olabilir. Ve insanin aradigini bulmasi gercekten zor.

ayyyy ben :pppppp gercek dünyamda hanım hanımcıkım :ppp forumda bana bihaller oluyo :ppppp

Ya olduğun gibi görün, ya da hemen soyun! Çıkar şu üstündekileri ne dediğin anlaşılmıyor, ay, sert karı rolleri, salako yu silah zoruynan çukura atan emine gibi, çukura erko atmak...

Bilmiyorum ki, farklı görününce madolyom mu veriyorlar neci.

bir kac kez veya bir cok kez diyelim, duydugum sey ''tuhafsin'', ''ilgincsin'' ve ''biraz farklisin'' tarzi cumleler oldu. okthnxndfcky' dedi icsesim. ovgu desen degil, hakaret desen degil. oyle arada kalmislik. egzotik hayvan da degiliz.

o halde inanayim, bazilarimiz biraz boyleyiz:
1712335624406.png

normal bulunan neydi. onun icin caba gosterelim.

Farklı olmayı; dikkat çekici ve dikkat çekici olmayı da cazip görünmek sanan insanların içine düştüğü yanılgıdır.
Kendine yalan söyleyen bir inanın yaşayacağı psikolojik yıkımı telafi etmek zor olacağı için kişi, kendi gerçeği ne ise onunla yüzleşmeyi bilmelidir.

Bunun bilincindeyse sorun yok.
İnsalarin çıkarları için ama etik ama etik dışı tutumlarını pek yadirganam; banane zaten fakat bilincinde değilse,yansıtma yapıyorsa sıkıntı. Top psikiyatristlerde bu noktada.

Ya olduğun gibi görün, yada göründüğün gibi ol demiş Mevlana

Ben hiçbir zaman çizgilerimin dışına çıkmadım hele ki başkalarını memnun etmek adına Allah beni insan olarak yarattı bukalemun değil :)

ortama göre eğilip bükülen insanlardan da nefret ediyorum

Geri