İnsanlardaki farklı görünme çabası

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Öncelikle; Konu sosyal psikoloji baz alınarak yazılmıştır. Herhangi bir bireye ithafen yazılmamıştır. Kısa süre içerisinde samimi bir arkadaşımla aramızın açılmasından dolayı bu bildirimi yazma gereği duydum. İstem dışı birilerinin bana kırılmasını istemem.

Farklı sandıklarının, farklı sandığın taraflarının; herkese karşı aynılığı olduğunu keşfettiğin an acı verici olabiliyormuş. cümle anlamsız olsa da kendi kurgumda, kendi düşüncemde anlamlı esasında. anlamlandırmaya çok uğraştığın bir mevzuyu aklında çözsen de kelimelerle aksettirmek güç bazen.

her dediğine şaşırırsın, heyecanlanırsın, marjinal gelir her fikri ve zikri. sonra onun sana farklı gelen kısımlarının, kendisinin en sıradan hali olduğunu görürsün. işte tam bunu keşfettiğin an büyünün bozulduğu an. diyelim ki karşındaki görüp görebileceğin en enteresan kişi, bu enteresanlığı onun her insanoğluna davranışıysa, sana ilginç gelen taraf onun sıradanlığıysa, sen ve senden bağımsız herkese muamelesi aynıysa; nerde bu kişinin cazibesi?

türk filmlerinin bir banal repliği vardır hani; "karşınıza çıkan her kadına aynı şeyleri mi söylersiniz?" gibi bir şeyler söyleyip tribe girer başrol hatun. o kadın haklı işte. herkese aynı cümleleri telaffuz ediyor bazısı, herkese aynı davranıyor, aynı bakıyor ve bunu her farklı kişide ilk kez ona yapıyormuş gibi yapıyor.

İnsanların ritüeli bazen insanları basitleştiriyor, insanlığın mayasına kapak gibi dipten ve derinden olan bir cümle var ya hani, "ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol" işte bu narayı atmak bu konuya binaen tamda yerinde. Bir çok insanda aşikar bir durum bu zaten, anlayana tabii ki. Bu söylediklerim zamanin ötesindede anlaşılır, empati yaparak da, yaşanılarakta.

İnsanları iyi tanımak gerekiyor, hem arkadaş olarak hemde dost olarak nitekim bir duygu yıkılması istem dışı meydana gelebiliyor, teşekkür ediyorum okuyan arkadaşlara; içimde bir duygu depreşmesi idi, makale şeklinde paylaşmak istedim. sağlıcakla kalın.

İnsanları bir kalıp içerisinde sokmamak gerek. Farklı görünme çabası değil aslında bu nabza göre şerbet vermek denir. Sonuçta sanal da olsak kişiliğimizin bir kısmını buraya yansıttığımız bir gerçektir. İnsanlar zamanla bulundukları pozisyonları istemezler ya da memnun kalmazlar bu sefer o duruma göre davranırlar.
Bunlar farklılık ya da değişme değildir. Yine kendisinde var olan karakterin ortaya konmasıyla ilgilidir. Farklı bir yönünü keşfederseniz ve o yönün aslında size uymadığını düşünüp uzaklaşırsınız.

Eee peki hep denmez mi? O önceden bana böyle idi şimdi herkese öyle; O önceden bana böyle davranırdı şimdi herkese böyle davranıyor.

Sen aslında burada bağımsız olan dış etkensindir. O'nun düşündüğü ve yeni tanıştığı kişilere tanıtma duygusu ile hareket ettiğini görmezsin.

Bu yüzden aslında kimseye ama kimseye kızmanın anlamı yok sadece "Di'li" geçmiş zamanda kalmışındır o kadar.

Her insan rol yapar.hic evde kendinizle kaldiginizda davrandiginiz gibi davraniyor musunuz ?
Toplumun bize yukledigi roller var. Ne yazik ki!

Sen nasıl olursan ol karşındakinin sana olan bakış açısı sadece onun anlayabileceği kadarı ile sınırlıdır.Özün sözün bir olsun meselesidir.. insanlar başkalarına ait bir hayatta dublörlük yapıyor.Bu çok ayıp :)

Farklı görünme çabası değil de,kendin kendineyken başka dışarıda başka her ortamda başka olabilirsin,bu ortama uyma şekle girme durumudur.Kimse kendi gibi olmaz ki hiçbir zaman.​

belki bir kalıp vardır, büyülü cümleler, enteresan fikirlerle doldurmuştur hafızasını lakin bu fikirler ya da özenle yaratılmış karakter içten değil de dıştan geldiğinden haliyle sığ ve kısıtlıdır bu sebeple herkese başta kendine has yanlarını sadece ona açtığını iddia ederek ( bir şekilde ona ayrı bir paye verdiğine inandırarak) yolunu bulur diyelim amiyane tabirle. hani derler ya "herkes aynı şeyi düşünüyorsa aslında kimse fazla bir şey düşünmüyordur" diye, herkes özelse aslında kimse özel değildir bazılarının yaşamında... sözü bu şekilde de devşirebiliriz sanırım. ifade etmesi zor bir duygu ve çoğu kez tespit edilmeyen bir nitelik insana dair. o hayal kırıklığını yaşayanlar en çok doldurur yazıda boş kalan yerleri.

ne kadar farklı görünmeye çalışsam da olmuyor. marjinal gözükeyim diyorum olmuyor. at hırsızı olduğumu saklayamıyorum. avatarıma at koyayım bari.

Ya oldugun gibi gorun yada kaybol.

Maskeye gerenk yok.

Kendisini sevmeyen insandır..

Dönüşü olmayan benliği kaybetmek.

doğal olan farklıdır

çabaya gerek yok

küpe takan gevşek erkekler var erkek deyiler aslında ama küpe taktıkları için

Birde şöyleleri var kaliteli gösterir kendini öyle düşünürsün sonra sosyal ortamda bazı tartışmalarını görürsün bir kezban uğruna düştüğü haller :bekleşapka düşer ve kel görünür:msm:

Geri