İnsanlara güvenmek güçsüzlük müdür?

• Kullanıcı Ecren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 1813 gün önce görüldü
Sigmund Freud kızına yazdığı mektupta şöyle der:
“Sevgili Anna, en güvendiğin insanlardan kötülük görüp üzülmen güçsüz biri olduğun anlamına gelmez. Fizik kurallarına göre sırtını dayadığın bir nesne birdenbire giderse sen de o yöne doğru devrilirsin. Yani bunun güçsüzlükle alakası yok.”

Siz ne düşünüyorsunuz?

Haddinden fazla guvenmek iyi degil sonra dusuruyorlar.

yEteri kadar hatta hic guvenmemek en temizi

hangi konuda
o konuda
bu konuda
ne kadar
şu kadar

Güçsüzlük değil bence. İnsani bir ihtiyaç maalesef ki, ama körü körüne güvenmekte aptallıktır.
Bunu derken tabi kimseye %100 güvenmeyen ben.

Babana bile güvenmeyeceksin demişler ne güveninden bahsediyoruz.
-
Konu güven olunca güvenden sonrasını okumuyorum :d sorunun cevabı hayır alakası yoktur. Güven bir ihtiyaçtır bazıları onsuz yaşayamaz, bazısı gerektiği kadar veya hiç kullanmaz. Güçle güçsüzlükle alakası yok.

Güvenmek,birine korkmadan inanmaktır.Korkmadan inanan biri güçsüz değildir.Bu cesareti yüklenemeyen kişi güçsüzdür.

Hiçkimseye güvenmemek güçsüzlüktür.

• Beğen
Tepkiler: W
Kişi kendinden bilir işi, demişler ben güvenilir biriysem illaki güvenilir birileri de vardır diye düşünürüm.

• Beğen
Tepkiler: f5
iyi niyettir
kötü olan koruyor
ulaşamazsınız

Güvenmek güçlü olmayı gerektiriyor. Birinden şüphe duymak kazık atacağına şartlanmak , bit yeniği aramak çok kolay. Zor olan ise anlamak ön yargıları karıştırmadan yaşanılanları kendi tarafımızdan piçim kesmeden olanı olduğu gibi anlamak. Güven vermeyen insan güvenmez. Önce kendini bir sorgulayacaksın lan ben kimim diye.

Kime güvenebileceğini bileceksin.
Ne kadar güvenebileceğini bileceksin.
Ne zaman güvenebileceğini bileceksin.
Herkesin ölümlü ve zayıf olduğunu bileceksin.
Hiç bir şeyin daim olmadığını da bileceksin.
Tek güvenebileceğin var, yamuk yapmayacaksın.

Ay süreli kafamın içince "cennetten çiçek topluyorum" çalıyor konsantre olamadım konuya.

Yanılgı olabilir de tekrar eden yanılgılar güçsüzlük sayılabilir.

Bir soru karşısında evvela analiz yapmak gerektiğini düşünürüm.

Güvenin aptallığa kaçan bir yanı vardır; ince, kuru bir dal parçasına güvenip yaslanırsan, bunu göremeyen sen dışında herkes düşeceğini bilir.
Güvenin duvara düşen payı var; çürük olmasına rağmen sağlam gibi görünebilir.

Konunun özlü sözü; uyanık olacaksın ama kandırmak için değil, kandırılmamak için.

Kendimden eminim ama senden emin olamam kardeş @climax

Kontrol manyagi oldugum icin güvenmem zor.

Her insana güvenilmez ve iyi bir gözlemci olmak, kime güvenebileceğini iyi ölçüp biçmek gerekiyor. Her önüne gelene güven duymak, güçsüzlük değilse bile biraz saflık olur ki sonu da genelde hüsrandır.

Geri