İnsanlara duymak istediklerini mi yoksa hak ettiklerini mi söylersin?

Konu sahibi son olarak 26 gün önce görüldü

İnsanlara duymak istediklerini mi yoksa hak ettiklerini mi söylersin?​

Saygı sınırlarını aşmadan gerçekleri söylerim ve patavatsız ya da seviyeyi aşağı çeken ifadeler kullanmam.
İnsanların karşı tarafı yermek için gösterdiği çabayı doğru bulmuyor ve açık sözlülük olarak kabul etmiyorum.

sevdiklerinize karşı merhametli olun

beni çok yakından tanıyan herkes bilir ben inanmadığım bir şeyi söylemem.
gevşekliğim bile bu doğrultuda ilerler.
inanmadığım iltifatı bile etmekten imtina ederim.
sahte mutluluktansa gerçek acı vermeyi yeğlerim

Genelde susarım. Duymak istediklerini de duyazlar. İstisnalar var.

Hak ettiklerini söylüyorum genelde. O yüzden yakın çevrem pek sevmez beni.: )))))

Doğrusunu söylemek gerekirse hiç birimiz gerçeklerle yüzleşmek istemediğimiz gibi karşımızdakinin bize karşı olan değeri kadar yeri geldiğinde gerçekleri yeri geldiğinde duyması gerektiğini yeri geldiğinde her ikisini harmanlayıp söyleriz. Çok sevdiğimiz birine kötü bir şey söylememek için kendimizden alıp ona yapmacık sözler kullanmak bile duymak istediğini vermektir. Diğer bir yandan bakarsak da sevmediğimiz bir insanın da canını yakmak için gerçeklerle birlikte abartılı bir tavır takınarak söyleriz. velhasıl; biz hiç bir zaman ne duymak istediklerini ne de hak ettiklerini söyleriz. İşimize hangisi geliyorsa onu söyleriz :)

Nezaket sınırını aşmadan söylemeye çabalarım ve olur da aşacak olursam da hiçbir şey söylemem.
Değer verdiğim insanlara karşı ılımlıyım ancak sevmediğim birisi ise iki kelime bile etmem çünkü içimden gelmez.

Hak ettiği ya da duymak istediği gibi değil, herhangi bir anlam yüklemeksizin olanı olduğu gibi söylerim.Sevmedigim bir insanın da güçlü yönünü hiç kompleks yapmadan kolayca dile getirebilirim mesela. Genelde pek sevimli bulunmam bu huyumdan.
Çoğu kişi samimiyetsiz bu konuda; hak ettiğini söyleme kavramı kıl oldukları,çekemedikleri için geçerli genelde. Patronuna,amirine,sevgiline,dostuna söyleyebiliyor musun?
Mesela hiç dostum dediğin bi insanın ağzına tukurdun mü? Hiç tükürmemis olman ne kadar sağlıkli-samimi?
Yalaklanmaktan bitap düşmüşler de dahil sözde herkes adalet neferi, doğrucu davut.
Samimiyetsiz ve sahte çoğu ya.
Bedelini de ödeyeceksiniz bunun merak etmeyin. Bu da en sevdiğim komedi filmi türüdür.
Bak bu yorumum da irite edici mesela.

İkisi de olmaz genelde; duymak istedikleri veya hak ettikleri beni neden ilgilendirsin?

Hak ettiklerini tabii ki, hem de bam diye…
Gerçekten dinlemek isteyeni, fikrinize değer vereni ancak böyle ayırt edersiniz. Sağlıklı ilişkiler kurmanın temel adımıdır bu.

Geri