Insanlar...

Konu sahibi son olarak 3536 gün önce görüldü
Hedeflerinizi, isteklerinizi, sevinçlerinizi, hüzünlerinizi.... kimlerle paylaşacaksınız? Kilo vermek ya da sigarayı bırakmak gibi hedeflerinizi tanıdığınız herkese söyleyin. İlginçtir ki, başkalarına verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gösterdiğimiz çaba, kendimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gösterdiğimiz çabadan daha fazladır. Ama eğer iş hayatıyla ilgili hedefleriniz varsa, başlangıçta herkesle paylaşmayın! Size inanan, sizi destekleyecek insanlarla paylaşın. "Neden olmasın? Sen yaparsın. Git peşinden..." diyecek insanlarla bu tür hedeflerinizi paylaşın. Sizin düşünemediğiniz, hiç aklınıza gelmeyen ayrıntıları düşünebilirler. Yeni bağlantılar, farklı bakış açıları sağlayabilirler. *Adamın biri, ıssız bir yolda dalgın bir şekilde ilerlerken bir çukura yuvarlanmış. Uğraşmış, uğraşmış ama çıkamayınca 'İmdat!' diye bağırmaya başlamış. Bir doktor geçiyormuş çukurun yanından. Sesleri duyunca, cebinden defterini çıkarmış. Bir reçete yazıp atmış aşağıya ve yürümüş gitmiş. Adam çığlıklarına devam ederken bir hoca gelmiş çukurun başına. Aşağıdaki adamı görmüş, o da bir kağıt çıkarmış cebinden. Bir dua yazıp çukura atmış, yürümüş gitmiş sonra. Derken bir arkadaşı görünmüş çukurun başında. 'Hey Ahmet!' diye bağırmış, 'Benim, ben! Dışarı çıkmama yardım eder misin?' Arkadaşı hemen çukura atlamış. 'Sen deli misin? Şimdi ikimiz de çukurdayız.' diye çıkışmış arkadaşına. 'Doğru' demiş arkadaşı, 'İkimiz de çukurdayız. Ama ben bu çukura daha evvel düşmüştüm ve nasıl çıkılacağını biliyorum...' "Küçük kelimeler, hiçbir zaman büyük bir fikre zarar veremez." Howard Newton Başkaları, kendileri riske girmekten korktukları ya da hayalleri olmadığı için sizi hayalperestlikle suçlayabilirler. O insanlara bakın. İstedikleri hayatı yaşamıyorlarsa, onlar gibi olmak istemiyorsanız, sizce söylediklerini dikkate almalı mısınız? Bir evin çatısı ne kadar büyük olursa, üstüne pisleyen kuş o kadar çok olur...! Kendi hedefleri olan ve başarılı insanlara hedeflerinizden bahsedin. Sizi dikkatlice dinleyeceklerdir. Ciddi olup olmadığınızı anlamaya çalışacaklardır. Yapamayacağınızı söyleyip, sizi hayalcilikle suçlamayacaklardır. Olumsuz yapıdaki insanlar, size olan inançlarını aktarmak yerine, çalışmalarınızı daha işin başında olmanıza rağmen acımasızca eleştirirler. İnşaat halindeki binanın bitmemiş zeminlerini göstererek, hatta beton duvarları göstererek renginin hiç de güzel olmadığını söylerler. Bilgiçlik taslarlar. Hataları, olmamış şeyleri gözünüzün içine sokmaya çalışırlar. Ama bu inşaat daha bitmedi ki! Her yer toz toprak içinde. O ana kadar ortaya konan emeği görmezler, görmek istemezler. Birisi halkın içinden azıcık yükseldi mi, ona her taraftan taşlar atılmaya başlanır. Bu, yaşamın değişmez kanunudur. Hiç kimse bir şey yapmaz ya da yapma cesaretini ve gücünü kendinde bulamaz, ama birisi bir şey yapmaya başlarsa, herkes eleştirmenliğe soyunur. İyi plan yaparsanız, hedefinize inanır ve kararlı olursanız, insanların eleştirileri sizi çok etkilemez, çünkü kendinizden emin olursunuz. *Günlerden bir gün kurbağaların yarışı varmış. Hedef, çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmış. Ve yarış başlamış. Seyircilerin hiçbiri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Sadece şu sesler duyuluyormuş: "Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!" Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. Sonunda, bir tanesi hariç, diğer kurbağaların hepsinin ümitleri kırılmış ve yarışı bırakmışlar. İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş. Seyirciler "Zavallı! Hiçbir zaman başaramayacak!' diye bağırıyorlarmış. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayretler içerisinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve 'Bu işi nasıl başardın?' diye sormuş. O anda farkına varmışlar ki, kuleye çıkan kurbağa sağırmış! Hiçbir zaman bir başkasının sizi olumsuz yönde etkilemesine izin vermeyin. O kişi sizin neyi yapıp, neyi yapamayacağınızı bilemez. İşin aslını siz bile bilmiyorsunuz, bir başkası nasıl bilebilir?

Geri