İnsanlar ve Eşyalar

Konu sahibi son olarak 3163 gün önce görüldü
L4zaJj.png

Çünkü eşyalar paha ile insanlar değer ile ölçülür.

Çünkü eşyalar paha ile insanlar değer ile ölçülür.

Haklısınız.Bundan dolayı erdem yerine sahip olunan eşya vb bir norm oluşturur hale geldi.

Eşya kadar değersizmişlerse..

Kapitalizmin rekabeti,meta tüketimini,etiketi,özel mülkiyet düşkünlüğünü çoğalttığı tüketim arenasında değerleri öldüren,toplumsal duyarlılığı azaltan,daha fazla bencilleştiren,egoları baş köşe yapan algı zaafiyetinin sonucu ne yazık ki .

Kapitalizmin rekabeti,meta tüketimini,etiketi,özel mülkiyet düşkünlüğünü çoğalttığı tüketim arenasında değerleri öldüren,toplumsal duyarlılığı azaltan,daha fazla bencilleştiren,egoları baş köşe yapan algı zaafiyetinin sonucu ne yazık ki .

Beni anlattınız.

Haklısınız.Bundan dolayı erdem yerine sahip olunan eşya vb bir norm oluşturur hale geldi.

20 yy. üçüncü çeyreğinden itibaren arz talep ilişkisinin talep dayatmaya dönüşmesiyle adeta meşrulaşmıştır.

Şuan ki konumda esya olan insan değil mi zaten ?

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öyle ne yazık ki.Bu da sömürünün,köleliğin çeşitlenmesine neden oluyor.

20 yy. üçüncü çeyreğinden itibaren arz talep ilişkisinin talep dayatmaya dönüşmesiyle adeta meşrulaşmıştır.

Kesinlikle.Bilinçaltına reklamlarda,teknoloji ya da benzeri vasıtalarla yerleştirilen subliminal mesajların psikolojik etkisi bir yana insan kavramının boyutu da,tanımı da ideal olan ölçülerden yüzeysele indirgeniyor.Buna algı propagandası ile ekonomik ve siyasi dayatmalar ,gruplaşma eğilimini yaratarak destek olurken kaos o dereceye ulaşıyor ki durup bir silkinmek için geç kalınmış oluyor veya artık alışılan yaşam biçimi normalleşiyor.Sorgulamadan dahil olan insan haline dönüştürülen ve sistemin bir çarkı haline dönüşen insan artık değer yaratmak,değeri yüceltmek idealine yabancılaşıyor.

Geri