insanlar neden istanbul'da yaşamak ister?

Konu sahibi son olarak 2619 gün önce görüldü
Bir cok insan istanbula gitmek orada yaşamak hayatını geçirmek ister bunun en temel sebeplerinden birisi istanbulun sosyal imkanlari daha çok oluşu ve denizinin olmasi fakat bir Ankara degil..

Trafikle cebelleşmek için:)

Fazla insan var, benlik değil :hö:

Tarihi dokusu olabilir, büyük medeniyetlerin kesişim noktasıdır, Roma-Bizans ve Osmanlı gibi dünyaya hükmetmiş medeniyetlerin izlerini taşır İstanbul, ve coğrafi yapısı ve yarım ada konumu, boğazın eşsiz güzel manzarası ve iklimin genellikle ılıman geçmesi, aklıma gelen sebepler bunlar olabilir :)

Taşı toprağı altınmış ondan olabilir.

ben istemiyom mesela, insan olmuyo muyum o zaman Emre? ne didin? çıhış butonuna mı bas diyon? defol mu diyon? sen böyle konular açarak bana mesaj mı vermek istiyon? yoksa benden ayrılmak mı istiyon Emre?

Şuamki adına Istanbul denmeyecek şehri ben ne yapayım? Eski Istanbul'da yaşamayı isterdim. 60'lara gelince inecek var. Rahmetli Leylâ anneannem "Ah adalar..." derdi, Burgazada'ya ölünce ruhumla birlikte gezmeye gideceğim. Bekle beni Kalpazankaya, yakında ölüp geleceğim. Ve ölmeden önce eski Istanbul'la alakalı ne kadar kitap toplayabilirsem toplamaya devam edeceğim.

Ya yaşadığın şehir farklı bişey orda doğup büyümüş insanlari koparamazsin ki çocukluğu orda geçmiş her köşesi bir anı bir hüzün

Ben İstanbul'u gezmeyi severim de orada yaşamayı istemem.

İstanbul'un hemen dibindeyim, bütün sülale orada ama ne zaman oraya gitsem boğuluyormuş gibi hissediyorum.
Çok kalabalık abi, dandirik Kadıköy'de bile gece 2'ye 3'e kadar her yer insan.
Çok göç aldı İstanbul, haddinden bin kat fazla.
Mesela bayramlarda bütün İstanbul sakinleri yollarda akın akın Anadolu'ya gidiyor, Kocaeli boydan boya trafik kuyruğu yollarda. Bize de çile çektiriyorlar.
İstanbul'da, yedi kuşak İstanbul'luyumdur diyen kalmadı arkadaş.
Suç desen almış başını gidiyor.
İstanbul'un tarihini seviyorum, şehir olarak seviyorum ama şuanki şu kalabalık halini hiç sevmiyorum.
Kocaeli daha sakin daha nezih bir yer oraya kıyasla.

oralarda da yaşadık yeğen

Evi kiraya verip ege de bir sahil kasabasında yaşa….

Hayalim bile yazı gibi yarım kalıyor hep..

İstanbuldan kaçtım. Bi daha mı? Çok zor

• Beğen
Tepkiler: ne
İş yok yaşamak istediğim yerde. (Trabzon)
İkinci yaşamak istediğim yeri kovalıyorum fırsat buldukça...
Mantıklı yani yok diğer türlü.
Ancak kendi işiniz olur falan. Hayata bakış açınıza da bağlı.

Geri